Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: PC pro HTPC v ceně 12 500 - 15 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    23

    Zaměření pro: HTPC – Sledování DVD, MKV, provoz 24/7 (bude sloužitjako datové uložiště)

    Platforma: nerozhoduje
    Operační systém: Pravděpodobně W7, ale ještě se rozhoduji nad linuxem.
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie:
    Rozhoduji se o koupi HTPC ... nejdůležitějším parametrem bude hluk a vzhled.

    Case chci http://www.czc.cz/fractal-design-nod...113495/produkt hlavně z důvodu, že mechanika je skrytá z dvířky a celkově má velice jednoduchý vzhled.

    Tohle je sestava, se kterou jsem přišel http://www.czc.cz/aun71i6al2g3c9ehsdc074gkfd/seznam

    Ještě se rozhoduji, jestli použít zdroj bez ventilátorů http://www.czc.cz/seasonic-x-400fl-400w/80106/produkt

    Jinak pokud navrhnete alternativu, budu jen rád.

    Sestava by měla být pořád zapnutá takže klidová spotřeba je celkem důležitá. Hry se na ní hrát nebudou a kormě sledování filmů na DVD, 1080p MKV a podobně se bude používat na prohlížení internetu a jako datové uložiště pro ostatní PC v domácnosti. Wi-Fi není nutné, Pc bude asi 2m od routeru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Na linux by to SSD stačilo, ale jestli tam bude windows 7 tak bych dal aspoň 64GB.
    Ten SATA kabel nebude potřeba.
    A vzal bych určitě Dual channel kit pamětí http://www.czc.cz/geil-value-plus-4g...vafmjh0ip7t3sg
    a nějakou desku se 4 slotama na RAM
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Na linux by to SSD stačilo, ale jestli tam bude windows 7 tak bych dal aspoň 64GB.
    Ten SATA kabel nebude potřeba.
    A vzal bych určitě Dual channel kit pamětí http://www.czc.cz/geil-value-plus-4g...vafmjh0ip7t3sg
    a nějakou desku se 4 slotama na RAM
    Tak SSD asi vemu 64GB ... to už takový rozdíl není.
    U těch ramek ... sem si to vůbec neuvědolil, že to je jenom jeden modul.
    S tím sata kabelem jsem myslel, že je potřeba k přopojení Slim mechaniky do PC ...
    A k té desce ... myslíte, že FM2 tu bude tak dlouho, aby byla potřeba upgradu pamětí? Já odobně pochybuju, že bych někdy v brzké době přehrával něco náročnějšího než DVD ... na všechno ostatní mám celkem High-end PC, notebook a netbook.

    Jinak děkuju za připomínky a trochu jsem tu sestavu upravil. http://www.czc.cz/cp95soinm8ivtbe76qb3q3jur3/seznam

    Ještě se zeptám jak je na tom boxovaný chlasič u těchto procesorů? Má cenu kupovat lepší chladič? Hlavně kvůli hluku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od walltar Zobrazit příspěvek
    S tím sata kabelem jsem myslel, že je potřeba k přopojení Slim mechaniky do PC ...
    Ještě se zeptám jak je na tom boxovaný chlasič u těchto procesorů? Má cenu kupovat lepší chladič? Hlavně kvůli hluku.
    Promiň, té slim mechaniky jsem si nevšiml

    BOX je ok, ale může být trošku hlučnější v zátěži, ta Noctua mi ale zase přijde jako šílenej overkill, bohatě by stačil nějaký Scythe

    //EDIT: teď koukám že na FM2 těch chladičů moc nepasuje, včetně té Noctuy co tam máš ty... takže asi nic moc nenaděláš.
    Hoď tam aspoň tuhle http://www.czc.cz/noctua-nh-l9a/1183...40=sSocket+FM2
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Promiň, té slim mechaniky jsem si nevšiml

    BOX je ok, ale může být trošku hlučnější v zátěži, ta Noctua mi ale zase přijde jako šílenej overkill, bohatě by stačil nějaký Scythe

    //EDIT: teď koukám že na FM2 těch chladičů moc nepasuje, včetně té Noctuy co tam máš ty... takže asi nic moc nenaděláš.
    Hoď tam aspoň tuhle http://www.czc.cz/noctua-nh-l9a/1183...40=sSocket+FM2

    FM2 pokud vím zvládá stejné chladiče jako FM1 (AM1 a AM2 taky) ... měl by mít stejné uchycení.
    Jaký scythe bys asi doporučoval? Musí mít max 125cm na výšku.
    Naposledy upraveno uživatelem walltar: 22-02-2013 v 18:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    tenhle by se vešel úplně na těsno
    http://www.czc.cz/scythe-scbsk-2100-...102130/produkt
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    tenhle by se vešel úplně na těsno
    http://www.czc.cz/scythe-scbsk-2100-...102130/produkt
    Tak tam už není zase takový cenový rozdíl. To už bych asi zůstal u té noctuny ... no ale uvidím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    55

    Určitě tu Noctuu, v tichosti se jí nic nevyrovná. Myslím, že tam bude spíše něco na bázi XBMC, takže by klidně mohl stačit i 32GB SSD.
    Kód:
    http://www.czc.cz/crucial-v4-32gb_2/109181/produkt?q-category-id=cvrmbr18bsh8rah7oh9i56012d
    ---------- Doplněno v 00:16 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 00:14 ----------

    Aj, četl jsem otázku, ale už ne odpovědi. I tak si myslím, že 32GB stačí :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od mmfmoc Zobrazit příspěvek
    Určitě tu Noctuu, v tichosti se jí nic nevyrovná. Myslím, že tam bude spíše něco na bázi XBMC, takže by klidně mohl stačit i 32GB SSD.

    Aj, četl jsem otázku, ale už ne odpovědi. I tak si myslím, že 32GB stačí :-)
    Já sem třeba o XMBC zatím neslyšel takže se na to podívám ... každopádně co mě dost lidí tvrdilo, tak na to co potřebuju by měl být lepší linux, takže možná půjdu tou cetou a naučím se s linuxem.
    Já nemám s HTPC vůbec zkušenosti a předchozích 5 PC co sem stavěl byli všechno výkoné herní PC kde mě nelimitovalo nic kromě ceny. Tady jsou úplně jiné limitace ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Pokud nemáš v plánu hrát hry tak bude XBMC opravdu úplně ideální.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    23

    Ne hry určitě hrát nebudu ... semtam se podívat na net, přehrávání videjí z youtube a DvD, Mkv a pod. filmy. Mám už herní PC za 35K takže na hraní her sem vybavený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    55

    Tak potom určitě XBMC nebo něco na podobné bázi. Většina těchto aplikací je tzv. cross-platform, takže většinou běhají i pod windows. Ovšem řekl bych, že linux bude lepší volba. Téměř žádné znalosti nepotřebuješ, většina dnešních distribucí má grafickou instalaci a na webu xbmc je popsaný návod, jak ho zprovoznit. Tak směle do toho
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. PC pro HTPC v ceně 7 500 - 10 000 Kč
    Od badtony v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 18-09-2011, 00:33
  2. PC pro HTPC v ceně 5 000 - 7 500 Kč
    Od Strnic v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-02-2011, 22:37
  3. PC pro HTPC v ceně 5 000 - 7 500 Kč
    Od Sc@rY v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 13-11-2010, 14:43