Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP PSC 1315 skenování nefunguje

trodas (1753)|23.2.2013 17:06
Multifunkční HP PSC 1315 tiskárna skener a kopírka v jednom je taková pixla:
http://content.hwigroup.net/images/products/xl/000634/hp_psc_1315.jpg
...s odklápěcím vrškem:
http://www.superwarehouse.com/images/products/hp_psc_1315.jpg
...kde by to mělo skenovat.

[ATTACH=CONFIG]28079[/ATTACH]

Problém je, že to nedělá nic. Dostal jsem ten krámek od kamaráda, abych mohl skenovat (prý netiskne, ani jsem to vlastně nezkoušel, na tisk mám laserovou tiskárnu, tady problém není). Problém je ve skenování. I když bliká ledka, že bych měl zkontrolovat tiskové náplně, tak by snad skenování fungovat mělo, nebo ne?

Problém je, že v Photoshopu při "Import / hp psc 1310 series TWAIN..." to zobrazí následující okno:

[ATTACH=CONFIG]28078[/ATTACH]

Ve kterém nic nereaguje na nic. Mohu mačkat co chci, nic se neděje. Tváří se, že reagují jen ty 4 tlačítka vlevo dole a ty dvě (New scan a Accept) vpravo nahoře. Ergo, je na to nějaké řešení? Setkal se s tím někdy někdo? Je nějaký jiný program na skenování, co by tento HP nesmysl obešel a nejlépe fungoval bez instalace na W2k SP4? :)

Widle samozřejmně tvrdí, že je vše OK:

[ATTACH=CONFIG]28080[/ATTACH]

...a ani při instalaci se nevyskytl problém. Jen to ovládání tak nějak nefunguje... :(
Určitě bude nezbytné nějak nastavit ta nastavení jako "Output dimensions: x" - to nebude ok. Ani "File size:" se mi nelíbí a už vůbec ne "Resolution: dpi" nebo "Scale:" ...
HP PSC 1315 scan.jpg HP PSC 1315 interface.jpg HP PSC 1315 test passed.png
zsdx (2098)|25.2.2013 11:09
Pokud mas spravne nainstalovany obsluzny SW, muzes skenovat pomoci modreho tlacitka primo na zarizeni.
trodas (1753)|26.2.2013 14:01
To jsem samozřejmně zkoušel. Mačkám a NIC se neděje. Nastavení umožňuje, aby se to ukládalo do Photoshopu nebo Imaging softwaru Win... Po stisknutí se zařízení trochu zamyslí (přestane tak zuřivě blikat ledkou že inkoust špatný a na chvilku pohasne ON ledka), ale pak se vzpamatuje a zase se vrátí do starého dobrého stavu:

Napočtu kopií svítí "E", na kopírce volby černobíle a baravně svítí obě vybrat nelze nic a shodně nastavení počku kopií, velikosti papíru ani typu papíru prostě nelze změnit. Je to jako zaklatý zámek, jen svítí že kartridge jsou špatné.

Přitom podle jiných jsou tyto v pořádku - a mám je tam:
Active Jet
Supreme inkjet Cartridge
AH-657N
Replaces HP no.57
17ml
This is not an OEM HP product.
COLOR

Active Jet
Supreme inkjet Cartridge
AH-656N
Replaces HP no.56
22ml
This is not an OEM HP product.
BLACK

Mimochodem docela se divím, že nikdo neudělá firmware hack, aby to neotravovalo s testováním těch náplní... Když HP umožňuje změnu firmware a chce tolik za org. náplně, tak je tohle nejjednodušší cesta, jak problém vyřešit.
trodas (1753)|7.3.2013 15:39
Protože jsem to stále nijak nerozběhl, tak to zkusíme znovu a jinak. Jednak se optám na HP "fóru" (dost hrůza), ale hlavně - nemá někdo starší driver pro Hp PSC 1315?

Stáhl jsem verzi základního driveru 4.2.1, co má 36.89MB a tak se ptám, nemá-li někdo starší verzi. Zřejmně může býr problém s průhledností kterou asi HP v tom okně chce zobrazit a to na W2k asi bude jiné, než na XP a tady došlo k problému... Podle mně.

Takže - kdo má starší verzi základního driveru na HP PSC 1315 než 4.2.1 ...? (ta je z 12.9.2009)
trodas (1753)|26.3.2013 21:43
Vyzkoušeno na XP SP1.0a ... nejdříve to nejelo, a když jsem zavolal Jirku aby se podíval, jak ten krám nejede... tak k mému údivu naskočil a počal skenovat jako víno. Nechápu...

Problém je, že po vypnutí PC se mi to už znovu nepodařilo zatím nijak zopakovat (a že jsem na tom testing PC zkoušel snad vše!) a neskenuje a neskenuje. Pěknej krám. HP never more :evil:

Skenovalo to good jak přes WIA, tak přes TWAIN a výsledky (mimo tedy děsné podání červené) ujdou. Na ČB kresby nebo přední papíry je to OK. Jinak nebrat... a zvlášť nebrat proto, že ten krám je nevyzpytatelný.
zsdx (2098)|27.3.2013 07:24
Tomu se rika 'generalsky efekt' ;)
Proc tam nemas alespon SP2? Chyba muze byt klidne v tom.
Zatim zkus restartovat sluzbu 'Nacitani obrazku (WIA)'.
trodas (1753)|8.4.2013 23:58
Nestačí restartovat celé PC? To jsem udělal asi 100x a víc to nikdy nenaběhlo...

Nemá někdo starší verzi driveru než v4.2.1 pro HP PSC 1315...? (v4.3.1 je z 12.9.2009)
Nejlépe originální CD s drivery?
trodas (1753)|9.4.2013 11:06
zsdx - na Duron 1600 (testovací PC) je i XP moc... ne tak SP2. Ale pro tvou informaci, dal jsem tam dnes Win XP SP3 a je to stále to samé. Přestaň hledat chybu ve Win, když nový driver je očividně špatný, resp. blokuje skenování na plé cartridge inkoustu. Chce to za každou cenu starší driver, ten asi pojede. Restartování nepomáhá, natož aby se něco změnilo, skener je stále "zaměstnaný jiným software"... :(

Mimochodem, službu načítání obrázků (WIA) jsem zkusil restartovat i během pokusů o to, aby skener zase skenoval a nic. Nakonec nejlepší asi je ji nechat z Automatického na Ruční spouštění, tak je restartována kdykoliv člověk jde skenovat (resp. vždy se znovu spustí)... Nicméně nic z toho nepomáhá, skener je stále "používán jinou aplikací"...

Co mně na tom všem nesmírně vytáčí je, že už to sakra jednou jelo, tak proč k čertu, to zase nejede ... a jak jsem to vlastně rozjel. Ono se to stalo tak, že jsem chtěl ukázat Jirkovi, jak to nejede a najednou se mi to pod rukama rozjelo. Myslím, že jsem otevřel i ten kryt s náplněmi, takže vyjely ty cartridge do polohy pro výměnu... ale i když jsem to nesčetněkrát opakoval, tak se mi to znovu nepodařilo rozjet :((((
trodas (1753)|9.4.2013 20:21
Tak jsem zkusil trošičku starší driver, i když v4.2.0 mi nepřijde adekvátně starší, ale co už. A bohužel ten krám stále neskenuje, což dělal... ale jen do restartu/vypnutí :(
Celé CD je poměrně velké, spousta programů a fičurek navíc (zlatý 36MB driver :D), ale to hlavní co to dělat má a nedělá je skenování :( Tak už fakt nevím. Testováno na Win XP SP 1.0a ... čerstvá instalace... (obnoveny ze zálohy)

Takže hezký český HP PSC 1315 driver v4.2.0 bych na CD měl, ale pokrok mi to bohužel neumožnilo žádný. Je to neskutečněj krám... :(

...a na HP fóru také žádná pomoc: http://h30434.www3.hp.com/t5/Printer-All-in-One-Install-Setup-e-g-Windows-8/HP-PSC-1315-drivers-not-work-on-Win2k/m-p/2461101#M85931
trodas (1753)|14.4.2013 13:37
Tak jsem sehnal od kámoše starší ovladače, HP PSC 1315 drivery v3.0.0.0.76.

...a zase to nejede, stále to samý. Stále že už to "nějaký program" používá, když tam žádný není. Úplně čisté nové Win. Restartování služeb jako Načitání obrázků (WIA) atd. nepomáhá... Zatracenej krám. Fakt to nejede ať dělám co dělám, i když se na hlavu stavím, nic. Ani ťuk... a přitom to skenovalo už jednou!

HP - nikdy nebrat. Jak má něco ovladače ne v kBy ale v stovkách MB, tak nebrat ani zdarma... Neskutečné problémy.

Zbývá jedna možnost. Zkusit v tom prázdné, ale originální cartridge.

Prázdné staré, ale originální HP, aby se to nemohlo vymlouvat na nic. Bylo mi dokonce doporučeno do nich vyvrtat díru a pomocí injekční stříkačky a jehly do nich naplnit z těch neoriginálních náplň, ale to mi přijde docela šílené. Problém je jen v tom, aby to konečně skenovalo, proboha živého už...

Tedy nemá někdo staré originální HP cartridge do HP PSC 1315? Podle všeho by to měly být C8727AE (10ml černá) a C8728AE (8ml barevná), příp. C6658AE (17ml foto), C6656AE (19ml černá) a C6657AE (17ml barevná) nebo C6656GE (4,5ml černá) a C6657GE (4,5ml barevná)...

( http://www.tisknulevne.cz/naplne-do-tiskaren/hp/01-multifunkcni-zarizeni/inkoustove/psc/serie-psc-1xxx/serie-psc-13xx/psc-1315/ )
trodas (1753)|13.6.2013 14:47
Včera mi kamarád dovezl HP PSC 1510 multifunkční zařízení, které skenuje i zcela bez obou náplní do tiskárny, takže scanner už mám. 3x hurá!
Sice bliká kontrolka, že náplně jsou pryč (to lze očekávat) a "malý" v5.3.1 (70MB) driver nelze nainstalovat (W2k i WinXP), ale ten velký driver už instalovat lze a šlape to, takže o problém méně. HP PSC 1315 je opravdu extrashit, když neskenuje bez originálních náplní.