Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mrznoucí HDD na notebooku N55SF

wbali (8)|28.2.2013 00:47
Zdravím vás
jak je z nadpisu vidět můj problém je mrznoucí HDD a tím pádem i celý notebook. Začal blbnout v pondělí před tím se s ním nic zvláštního nedělo. Po několika restartech jsem v nouzovém režimu (ten funguje) spustil scan od avastu a Super anti spywaru. Všechno čisté až na dva trojany ale to není od nich to byly nějaké medicíny (staré hodně staré).Jinak závada se projevuje tak že ntb zmrzne a to tak že to co je v RAM funguje jen to co načítá nebo ukládá na disk je mimo. natočil jsem video ze sledování prostředků co to dělá.
také svítí (ne opravdu nebliká) kontrolka HDD je to ta třetí z leva. Mám podezření na vadný sektor nebo nevím Ntb jinak fnguje v pořádku teď běžel bez zámrzu několik hodin. Přikládám i fotky.
[ATTACH=CONFIG]28119[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28120[/ATTACH]
Parametry: http://www.asus.cz/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N55SF/#specifications
Za rady díky
DSC_0051.jpg DSC_0053.jpg
Georginek (2957)|28.2.2013 19:52
Udelej test povrchu disku pomoci HDTune, zalozka Health ( polozka Qucik scan, musi zustat prazdna ) - nejakou dobu to pojede.
Priloz vypis S.M.A.R.T.
wbali (8)|1.3.2013 10:00
Na záložce Health nic není.. ostatní testy provedeny kvuli SMART testu jsem stahl seatool ale nedal mi žádný log. a mimochodem seatool bootovatelný z disku ten HDD vůbec nenašel a chdsk proběhl s jednou chybou podruhé bez škobrtnutí.[ATTACH=CONFIG]28124[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28125[/ATTACH]
Bez názvu.png Bez názvu2.png
Vanilkovej.Termix (11)|1.3.2013 11:04
První možnost je reinstall, ale jakmile začne zamrzávat a vypínat není s ním něco v pořádku. Myslím, že je to v důsledku mechanického poškození. Pak už jen reklamace HDD.
wbali (8)|7.3.2013 22:05
Děkuji za rady... po chkdsk už notebook nemrzne... Reklamaci odkládám na léto. Nemůžu si dovolit být v půlce semestru mez počítače. Všem děkuju!