![AMD: "Za nedostatek procesorů Ryzen 9800X3D může Intel, Arrow Lake je totiž příšerný" 61490/amd-ryzen-intel-core-50.webp](amd-za-nedostatek-procesoru-ryzen-9800x3d-muze-intel-arrow-lake-je-totiz-priserny/61490/img/amd-ryzen-intel-core-50.webp)
Nefunkční SW po updatu W7
Zdravím!
26. večer mi při vypínání kompu naběhla aktualizační obrazovka. Trošku mě zarazilo, že co se počtu aktualizací týče, tam probliklo ukrutný číslo v řádu tisíců. Aktualizuju automaticky a pravidelně, takže mě to docela překvapilo. Taky jsem tam za tu vteřinu zahlídl (asi) něco o registrech. Ale tím si nejsem jistý.
Po zapnutí druhý den všechno normálně (inicializace aktualizace) až do chvíle, kdy jsem se pokusil spustit FF 19. Okamžitě okno, že FF spadl. To samé po reinstalu. Navíc se ukázalo, že nespustím ani FarCry3 (ani napřímo ani přes geforce experience) ani legální Crysis a Crysis Warhead (via Steam). Crysis 2 běhá normálně. Všechny Crysis jsou kupované v akci na Steamu a normálně doteď běhaly. Mám je odehrané několikrát, takže by mě to tolik netrápilo. Co mě trápí, je to, že včera nainstalovaná legální Crysis 3 (via Origin) padá také rovnou na startu ("Program fungovat bla bla bla...").
Má někdo nějaký nápad, než tu začnu něco samo domo rozrejvat?
Jo a ještě měly tyhle problémy takovou vsuvku, která IMHO s tímhle nesouvisí. 27. jsem ještě ručně odklepl tři updaty a komp po restartu neviděl systémové SSD. S něčím podobným jsem se už kdysi setkal a tak jsem rovnou vytáhl z USB tablet Wacom. SSD je na světě a zůstal mi jen výše zmiňovaný problém...:(
26. večer mi při vypínání kompu naběhla aktualizační obrazovka. Trošku mě zarazilo, že co se počtu aktualizací týče, tam probliklo ukrutný číslo v řádu tisíců. Aktualizuju automaticky a pravidelně, takže mě to docela překvapilo. Taky jsem tam za tu vteřinu zahlídl (asi) něco o registrech. Ale tím si nejsem jistý.
Po zapnutí druhý den všechno normálně (inicializace aktualizace) až do chvíle, kdy jsem se pokusil spustit FF 19. Okamžitě okno, že FF spadl. To samé po reinstalu. Navíc se ukázalo, že nespustím ani FarCry3 (ani napřímo ani přes geforce experience) ani legální Crysis a Crysis Warhead (via Steam). Crysis 2 běhá normálně. Všechny Crysis jsou kupované v akci na Steamu a normálně doteď běhaly. Mám je odehrané několikrát, takže by mě to tolik netrápilo. Co mě trápí, je to, že včera nainstalovaná legální Crysis 3 (via Origin) padá také rovnou na startu ("Program fungovat bla bla bla...").
Má někdo nějaký nápad, než tu začnu něco samo domo rozrejvat?
Jo a ještě měly tyhle problémy takovou vsuvku, která IMHO s tímhle nesouvisí. 27. jsem ještě ručně odklepl tři updaty a komp po restartu neviděl systémové SSD. S něčím podobným jsem se už kdysi setkal a tak jsem rovnou vytáhl z USB tablet Wacom. SSD je na světě a zůstal mi jen výše zmiňovaný problém...:(
Případně o jaké aktualizace se jedná.
Ještě bych vyzkoušel přeinstalovat ovladače graf. karty, jestli nedošlo k nějakému porušení.
Ještě bych vyzkoušel přeinstalovat ovladače graf. karty, jestli nedošlo k nějakému porušení.
[QUOTE=Salamander;527389]Tak odstraň ty aktualizace ze včerejška, ne?[/QUOTE]
JAk se to dělá? Když na to kliknu pravym, nic o odstranění tam neni :notsure
[QUOTE=Salamander;527389]Nebo mě napadlo "opravit" Widle z instalacniho DVD.[/QUOTE]
To si nechávám na konec :)
[QUOTE=kevin00;527393]Případně o jaké aktualizace se jedná.
Ještě bych vyzkoušel přeinstalovat ovladače graf. karty, jestli nedošlo k nějakému porušení.[/QUOTE]
[ATTACH=CONFIG]28126[/ATTACH]
Ty drivery přeinstalovat zkusim :)
JAk se to dělá? Když na to kliknu pravym, nic o odstranění tam neni :notsure
[QUOTE=Salamander;527389]Nebo mě napadlo "opravit" Widle z instalacniho DVD.[/QUOTE]
To si nechávám na konec :)
[QUOTE=kevin00;527393]Případně o jaké aktualizace se jedná.
Ještě bych vyzkoušel přeinstalovat ovladače graf. karty, jestli nedošlo k nějakému porušení.[/QUOTE]
[ATTACH=CONFIG]28126[/ATTACH]
Ty drivery přeinstalovat zkusim :)
Takže to bylo těma ovladačema :thumb Díky fšem a jestli mě to pustí, tak já pustim nějakej chlup ;):D
EDIT: hmm, tak nepustí. Tak vám to zaplať Pán Bůh! :p:D
EDIT: hmm, tak nepustí. Tak vám to zaplať Pán Bůh! :p:D
Takže tu mám pokračování anabáze:runaway:)
Momentálně mi to tu "funguje" tak, že když zapnu komp, všechno naběhne, ale pak se ukáže, že neběhá FF ani Crysis 3. Odinstaluju ovladač (i s DriverCleanerem), restartuju, Windows Update mi tam natlačí nějaký driver a po restartu všechno běhá. Když tam potom nacpu poslední drivery, bez restartu to běhá dál. GeForce Experience už neinstaluju. Běhá to do dalšího restartu. Pak zase všechno nanovo...
Problém bude asi někde při startu winů. Dle rady se pouštím do opravy skrz instalačku. Zapnu, vyberu pro boot DVD (ukazuje se mi tam 2x - jednou normálně a jednou s takovou "šerpou" UEFI), systém kopíruje soubory, nabíhá první obrazovka instalace - volba jazyka atd. s tím, že mám na něco kliknout. A jsme u jádra pudla: krysa ani klávesnice nefunguje... Při první instalaci kdysi dávno to fungovalo. Zkoušel jsem USB sex (zandat/vyndat :D), ale nepomohlo to.
Tohle je ten BSOD z před pár dní, co se už pak neopakoval:
[ATTACH=CONFIG]28147[/ATTACH]
Trošku jsem pátral, ale nejsem z toho moc chytrej.
[QUOTE][h=3]STOP Error 0x0000010D: WDF_VIOLATION[/h]STOP error 0x10D means that Kernel-Mode Driver Framework (KMDF) detected that Windows found an error in a framework-based driver. STOP code 0x0000010D may also display "WDF_VIOLATION" on the same STOP message.[/QUOTE]
(http://pcsupport.about.com/od/findbyerrormessage/tp/stop_error_list_0xc1_0x11d.06.htm)
BTW, v čem otevřu minidump? :notsure:)
Momentálně mi to tu "funguje" tak, že když zapnu komp, všechno naběhne, ale pak se ukáže, že neběhá FF ani Crysis 3. Odinstaluju ovladač (i s DriverCleanerem), restartuju, Windows Update mi tam natlačí nějaký driver a po restartu všechno běhá. Když tam potom nacpu poslední drivery, bez restartu to běhá dál. GeForce Experience už neinstaluju. Běhá to do dalšího restartu. Pak zase všechno nanovo...
Problém bude asi někde při startu winů. Dle rady se pouštím do opravy skrz instalačku. Zapnu, vyberu pro boot DVD (ukazuje se mi tam 2x - jednou normálně a jednou s takovou "šerpou" UEFI), systém kopíruje soubory, nabíhá první obrazovka instalace - volba jazyka atd. s tím, že mám na něco kliknout. A jsme u jádra pudla: krysa ani klávesnice nefunguje... Při první instalaci kdysi dávno to fungovalo. Zkoušel jsem USB sex (zandat/vyndat :D), ale nepomohlo to.
Tohle je ten BSOD z před pár dní, co se už pak neopakoval:
[ATTACH=CONFIG]28147[/ATTACH]
Trošku jsem pátral, ale nejsem z toho moc chytrej.
[QUOTE][h=3]STOP Error 0x0000010D: WDF_VIOLATION[/h]STOP error 0x10D means that Kernel-Mode Driver Framework (KMDF) detected that Windows found an error in a framework-based driver. STOP code 0x0000010D may also display "WDF_VIOLATION" on the same STOP message.[/QUOTE]
(http://pcsupport.about.com/od/findbyerrormessage/tp/stop_error_list_0xc1_0x11d.06.htm)
BTW, v čem otevřu minidump? :notsure:)
Takže podruhé... (dělaj novou střechu na paneláku a čas od času tam asi do něčeho kopnou a já pak musim psát posty několikrát :devil)
Podle výpisu je problém v BthMtpEnum.sys. Našel jsem nějaké stránky s řešením (např.), ale moc se mi nechce cpát do kompu bůhvíco. Nejdřív zkusím vytáhnout BT dongle a pak uvidim.
[ATTACH]28158[/ATTACH]
Podle výpisu je problém v BthMtpEnum.sys. Našel jsem nějaké stránky s řešením (např.), ale moc se mi nechce cpát do kompu bůhvíco. Nejdřív zkusím vytáhnout BT dongle a pak uvidim.
[ATTACH]28158[/ATTACH]
Možné řešení problému:
- Aktualizovat systém pomocí Windows Update
- Zavirovaný počítač = kontrola systému antivirovým programem
- Vadný pevný disk = kontrola pevného disku
[QUOTE=kevin00;527610]Možné řešení problému:
ad1) WU nenabízí žádnou aktualizaci
ad2) testováno jako jedna z prvních věcí (Superantispyware, Malwarebyte's, Spybot SaD). Teď jsem spustil hloubkovou kontrolu Avastem. Mám zkusit ještě něco jinýho?
ad3) disky jsou podle HD tune v pořádku. Taková zajímavost už od začátku (loňské léto) mi to na začátku postu hlásí: "No hard disc detected!" a pak to pokračuje bez problémů dál... :)
Kdybych věděl, jak to udělat, aby při pokusu o opravu W7 fungovaly klávesnice a myš, šel bych do toho...
EDIT: Avast nic nenašel, Trojan remover taky nic...
- Aktualizovat systém pomocí Windows Update
- Zavirovaný počítač = kontrola systému antivirovým programem
- Vadný pevný disk = kontrola pevného disku
ad1) WU nenabízí žádnou aktualizaci
ad2) testováno jako jedna z prvních věcí (Superantispyware, Malwarebyte's, Spybot SaD). Teď jsem spustil hloubkovou kontrolu Avastem. Mám zkusit ještě něco jinýho?
ad3) disky jsou podle HD tune v pořádku. Taková zajímavost už od začátku (loňské léto) mi to na začátku postu hlásí: "No hard disc detected!" a pak to pokračuje bez problémů dál... :)
Kdybych věděl, jak to udělat, aby při pokusu o opravu W7 fungovaly klávesnice a myš, šel bych do toho...
EDIT: Avast nic nenašel, Trojan remover taky nic...
"No hard disc detected!" ... problém s řadičem či kablíkem k disku :notsure
Jaká zákl. deska a kam je HDD připojen ?
Jaká zákl. deska a kam je HDD připojen ?
Asus P8Z77-V LE, disk Intel 520 180GB zapojen do SATAIII 6Gb/s (řadič Marvell). Ale normálně to běhá. Ani ten jejich toolbox nic nenašel. Ale můžu na to zejtra juknout a zkusit domáčknout (SATA sex ;):D)
Neměl by být pevný disk připojen na Z77 čipset (šedivé SATA konektory) ? Marvell slouží jako storage controller a nastaven: AHCI = enabled, Hot Pug = klidně Disable, za běhu systému stejně nepůjde odebrat.
Jó, je na šedivym :). Já jen byl línej jít pro krabici a tak jsem toho Marvella opsal ze specifikací na netu :thumbdown:).
Nevíš, jak na ty nefunkční klávesnici a myš při pokusu o opravu winů z instalačky?
Jdu to vypnout a zatahat za kábly...:slug:D
Nevíš, jak na ty nefunkční klávesnici a myš při pokusu o opravu winů z instalačky?
Jdu to vypnout a zatahat za kábly...:slug:D
Takže SSD přehozen z Intel 6Gb/s SATA šedý č.2 na Intel 6Gb/s SATA šedý č.1 a stále Hard disc not detected...:( Ale to tomu nikdy nevadilo.
EDIT: Další pokus o opravu z instalačky. Windows loading files - KB i myš funkční, Starting Windows - KB i myš funkční, úvodní screen instalace - KB i myš zhasnou a nefungují, takže nemůžu začít s opravou...:mad: V BIOSu jsem nic, čím by se to dalo přenastavit nenašel...
EDIT: Další pokus o opravu z instalačky. Windows loading files - KB i myš funkční, Starting Windows - KB i myš funkční, úvodní screen instalace - KB i myš zhasnou a nefungují, takže nemůžu začít s opravou...:mad: V BIOSu jsem nic, čím by se to dalo přenastavit nenašel...
Možnost USB Keyboard Support (či podobně nazvaná) je v BIOSu aktivní ? Předpokládám, že se jedná o USB zařízení.
Takže redukce nalezena, ale KB ani myš nefungovaly. Jen tak ze srandy jsem strčil obojí do jiných USB a aspoň KB fungovala. Oprava spuštění systému proběhla, problém nevyřešen. Jeden problém to našlo a opravilo, ale nevím jaký. NEměl jsem čím skrolovat tou zprávou. Mám ale pocit, že jsem nezahlídl tu hlášku o nenalezeným disku...
Do reinstalu se mi moc nechce...:( Ale zkoušet 3rd party opravný softy taky ne...
Do reinstalu se mi moc nechce...:( Ale zkoušet 3rd party opravný softy taky ne...
Vyzkoušel bych reset BIOSu, případně jeho aktualizaci. Výměnu SATA kablíku a napájecího kablíku k SSD disku jsi zřejmě již vyzkoušel. Je řadič disku nastaven v AHCI režimu, ne v IDE.
Baterka vyndaná, jumper přehozen, káblík i napájecí konektor vyměněn. No hard disc detected. V takovym tom seznámku pod American Megatrends SSD je, ale na hlavní obrazovce UEFI jsou jen DVD a datový Samsung (ten jsem přidával později). V Boot menu SSD ale je.
Při POSTu to píše: Pass through AHCI...
---------- Doplněno v 14:09 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:04 ----------
Sosnul jsem tohle: http://windows-dll.com/en-us/what/BthMtpEnum-sys/. Našlo to 237 chyb. Tak nevim... Podle recenze by to mělo bejt dobrý...
Při POSTu to píše: Pass through AHCI...
---------- Doplněno v 14:09 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:04 ----------
Sosnul jsem tohle: http://windows-dll.com/en-us/what/BthMtpEnum-sys/. Našlo to 237 chyb. Tak nevim... Podle recenze by to mělo bejt dobrý...