Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie

Zobrazit výsledky hlasování: Je reálné udělat vodníka do Mini-ITX bedny s higher end komponentama?

Hlasujících
6. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • Určitě, ale bude to práce

    6 100.00%
  • Moc kompromisů, to se nemůže povést

    0 0%
  • Já bych se o to ani nepouštěl

    0 0%
  • Bez pořádně velké bedny je vodník šílenost

    0 0%
Strana 6 z 17 PrvníPrvní ... 4567816 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 76 až 90 z 250

Téma: Vodník v Mini-ITX

  1. #76
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Že nepůjde použít pumpa, to mi tak nevadí, ale toho radiátoru je škoda. Ty větráky taky nic?

    Nešel by třeba ten displej protáhnout nějakou škvírou / kablíkem a přidělat z venku? Je ho docela škoda Řezat do tý škatule díru kvůli displeji je asi overkill, co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    To Aquaero klidně můžete mít externě pomocí http://www.alphacool.cz/produkt/Akas...le_-_40cm.html to není problém...
    Řezat do téhle bedny fakt ne, to by byla vražda...

    Ten radiátor ještě zkusím nějak vykoumat. Ale nevím nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Já myslel jen "nějak" vyvézt ten displej (nějaká plochá kšanda od "LT" verze k displeji), protože do toho budou zapojený větráky, pumpa a teplotní čidla, to se bude protahovat blbě ven a musela by se na to udělat nějaká krabička třeba zvenku přidělaná k bedně. Asi fakt bude nejjednodušší to mít bez displeje
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    Takže pár poznatků a dotazů

    1) To je malýýýýýýý.
    2) Budete chtít nějakou optickou mechaniku ?
    3) Z Vašich stávajících dílů nejde použít nic. Teda RAM a SSD samozřejmě ano, ale z chlazení nic - radiátor je bez šance, pumpa s expanzkou taky. Je otázka, zda tam chcete dát ten Alphacool CPU blok - nic mu není, ale přeci jen už to není úplně nejvýkonnější řešení. Na grafiku samozřejmě objednám full cover od EKWB.
    4) Dovnitř se nevejde expanzka s pumpou. Jakákoliv kamkoliv. Samotná pumpa by se vešla tato http://www.alphacool.cz/produkt/Lain...acool_TOP.html "na začátek" bedny tak, kde končí grafika v případě, že se použije fiull cover blok, který nekreje celou kartu, tedy například tento http://www.alphacool.cz/produkt/EK_W...el_Plated.html ale ne tento http://www.alphacool.cz/produkt/EK_W...el_Acetal.html Stále to ale neřeší problém s expanzkou - existuje speciální typ dělaný pro tuto case http://frozenqshop.gostorego.com/m1-...reservoir.html ale cena není lidová a trvalo by to tak 3 týdny dostat k nám. Instaluje se zvenku na fan bracket, obrázek je vidět zde http://www.techpowerup.com/forums/th...-ideas.195670/ - je tio velmi pěkné řešení ale problém je cena a ta délka dodání. Druhá varianta je, zavěsit expanzku prostě zvenku na ten fan bracket, například tuto http://www.alphacool.cz/produkt/Bits..._-_Acetal.html
    5) budete chtít backplate na grafiku ? Tzn http://www.alphacool.cz/produkt/EK_W...e_-_Black.html ?
    6) Budete chtít krabice od všech komponent ? 99% zákazníků je nechce, ale raději se ptám. Příslušenství samozřejmě ano.
    7) Chcete to ladit do nějaké barvy ? Například černý fitinky, barevná kapalina atd...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    1) Proto jsem to kupoval
    2) Ne, 2x SSD bude úplně stačit (na tom druhým teď aktuálně běžím), teď taky žádnou nemám.
    3) To CPU taky není žádnej topič, takže CPU block asi vůbec nevadí, ne? Grafika je jasná. Z toho mýho teda půjde použít aspoň ty čidla teploty (2x průtokové na vstupu a výstupu radiátoru, jedno "předělat" z toho zobrazovadla teploty) a průtoku vody, pak možná "drát" k procesoru / grafice / čipsetu, ať se aquaero nefláká?
    4) Stačí neorig. expanzka Nebo dát pumpu s expanzkou ven a dovnitř průtokové čidlo (jestli se nevejde jinam)
    5) Když už se to dělá, tak asi jo, ne? Má to nějaký vliv?
    6) Krabici od grafiky ano, do toho užitečné "zbytky". Do zbylých krabic můžete dát ty moje starý věci na prodej
    7) Kapalinu modrou (ještě mi zbyla od minule, tak můžu dolejvat). Fitinky klidně použijte moje, stříbrná se mi líbí Hadičky asi bude lepší dát nový, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Velmi zajimave tema, ktere prubezne se zajmem sleduju. Ondare, doufam, ze sem nahrajes fotky, az to dostanes do ruky Urcite nejsem sam, koho zajima jak to dopadne
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    Fotky pak určitě budou zde http://www.alphacool.cz/Galerie%20sestav

    ad 2) OK.
    ad 3) Pár stupňů rozdíl. Tzn asi bych ho neměnil...
    Jinak samozřejmě nějaká ta čidla atd asi půjdou použít, ale to teď zatím není priorita. Nejdřív do toho musím úspěšně naskládat vše, co tam být MUSÍ (tedy komponenty, bloky, pumpa, expa a radiátor) a pak si můžeme hrát s tím, co se tam vejde ještě navíc - mimochodem, ta bedna je tak mrňavá a "efektivní" co se týká využití prostoru uvnitř, že skoro bude problém tam někam narvat i to aquaero LT...
    ad 4) OK.
    ad 5) Nějaký signifikantní vliv na chlazení to nemá, ale ve Vašem případě bych to doporučil z toho důvodu, že to zabrání ohnutí karty a tedy byť jen teoretickému styku karty s tou pumpou, která bude pod ní, což by nebylo moc dobré, kdyby se stalo...
    ad 6) OK.
    ad 7) Pokud tu kapalinu máte otevřenou víc než rok tak bych jí moc nedoporučoval ještě používat...co se týká fitinek a hadic - vzhledem k obřímu prostoru uvnitř je nutnost kombinace hadice http://www.alphacool.cz/produkt/Tygo...lear_-_1m.html fitinek http://www.alphacool.cz/produkt/EK_W...er_Nickel.html a úhlových adaptérů http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg...ckel%2badapter a to proto, že ty hadice jsou ten nejohebnější typ co vůbec existuje a ty fitinky s úhlovými adaptéry je to nejkompaktnější co lze dodat...proto jsem se na hadice a fitinky ani neptal, protože tam není na výběr. To samé jsem se neptal jaký radiátor, protože jediná možná volba je XSPC EX240, až proměřím, že se tam vejde. Ještě k té kapalině - UV nebo stačí "obyč" modrá ? Lepší je ta neUV... http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...1L_-_Blue.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Aha, si to představuju jako Hurvínek válku Klidně dejte tu pumpu asi ven (bude to za PC, tam to extra nevadí) aby vevnitř bylo místo na ty čidla Je to pak hezký, když to člověk vidí.

    To backplate bude směrem nahoru, ne? Dolu bude full cover. Asi to tam dáme, aby se tý grafiky něco nedotklo. Nebude vadit ten kratší full cover? Co tam kreje ten kousek navíc? Napájení?

    Vejdou se tam ty noiseblocker větráky, nebo tam budou muset bejt nějaký nižší?

    Ta kapalina je otevřená už skoro 3 roky Dobře, vyleju to. Mám teda kupovat každej rok novou, nebo jak to funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    Tu pumpu se budu snažit napasovat dovnitř, vypadalo by to pak podstatně lépe. Expanzka zezadu vzhledově nevadí, pumpa s expanzkou to už by nebylo "ono"...

    Backplate je v této case směrem nahoru, blok směrem dolů. Takhle to vypadá s blokem, který objednám http://www.ekwb.com/shop/media/catal...p_full_800.jpg a takto s blokem, pod který by se ta pumpa už nevešla http://www.ekwb.com/shop/media/catal...full_800_1.jpg je to jen optický rozdíl, oba bloky chladí přesně to samé.

    Ty Noiseblockery jsou 140 mm, ten XSPC radiátor je na dvě 120 mm. Jen se dělají tři verze s různým umístěním fitinek, takže musím vymyslet, která verze bude pro naše použití nejlepší a podle toho objednám. Tzn pak ještě vybrat 120 mm ventilátory - Noctua ? Noiseblocker ? Je pravda, že by nebylo od věci přeměřit, jestli se tam vejde 45 mm silný radiátor plus 15 mm slim ventilátory což by bylo asi výkonnější řešení, než 35 mm silný XSPC radiátor a 25 mm tlusté fany...

    3 roky otevřenou kapalinu zcela jistě vyhodit. Kapalina by neměla být otevřená víc než rok nebo maximálně dva.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Ok, necháme to na mistrovi Když budete kupovat nové fitinky, tak asi černé, ať je černé vše. Backplate kupte taky, to už se v tý ceně ztratí

    S těma ventilátorama jsem si splet 240 a 140 Ty teda taky nechám na Vašem uvážení.

    Ok, kapalinu vyhodím. Mám tedy pak každý rok kupovat flašku od vás a měnit vodu? Btw je lepší bezbarvá, nebo barevná? Co se týče trvanlivosti. Mě se líbí barevná, protože člověk ví, jestli v trubce je, nebo ne

    Napadlo mě, že to aquaero umí obsluhovat RGB ledku Ta by byla pěkná do tý expanzky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #86
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    Tak nějaký menší update zase jednou

    1) To je malýýýýý. Nepsal jsem to už někdy ?
    2) Ta bedna je dokonalá. Nejlepší bedna co jsem kdy držel v ruce. Pokud bych někdy v budoucnu chtěl pro sebe ITX PC, tak si tuhle bednu někde seženu, i kdyby měla stát milion, klidně prodám ledvinu
    3) Kapalinu mám také raději barevnou, lépe to vypadá a přesně jak říkáte - je vidět, že tam něco je Takže jakou barvu ?
    4) RGB LED se do expanky může dát, od Bitspoweru je tam připravená průhledná záslepka. Mám tedy objednat ?
    5) V pátek dorazil full cover od EK, expanzka od Bitspower a Alphacool pumpy - takže toto tam už vše je. Mezera mezi pumpou a blokem na VGA je přesně JEDEN milimetr, ale je to tam Expanzka sedla zezadu na case jako hrnec na prdel, ta na míru od FrozenQ by byla úplně zbytečná.
    6) EK fitinky tam nedáme. Teda rád bych je tam dal, jsou nejlepší, ale oni prostě už dva měsíce nemají 45 a 90 adaptéry v černé barvě a ještě minimálně dva týdny je mít nebudou, a to asi nemá smysl čekat...jedině tam dát 90 stupňové aadaptéry od Koolance ale zase jeden stojí 250,- bez daně a potřebujeme jich osm, což je teda dost...ale měřil jsem to a vejdou se tam Alphacool fitinky, takže bych objednal je.
    7) Kabeláž a Aquaero teda bude peklo
    8) Radiátor je objednaný XSPC EX240 crossflow, bude tu ve čtvrtek. Výhled tedy je, že bych to pak pátek/sobota/neděle dodělal a v pondělí by to bylo ready na odeslání k Vám. Nebo se budete chtít zastavit ?
    9) Snad jsem na nic nezapomněl...

    ---------- Doplněno v 21:01 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:59 ----------

    Tak zapomněl...

    10) Jaké 120 mm fany tam budete chtít dát ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #87
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    1) malý? nevzpomínám si příště koupím teda o 1.6mm větší?
    2) Rád slyším, nějaké fotky z výroby mého vodníčka?
    3) Modrá je dobrá
    4) Pokud to opravdu půjde zapojit do toho aquaera, beru
    5) foto?
    6) ok, dáme alphacool
    7) jo, bude tam toho hodně - pár měření teploty... btw ty moje měřiče teploty a průtoku tam půjdou? docela se bojím že ne...
    8) To by bylo supr, ale je to v týhle kalamitě trochu z ruky, takže bohužel zabalit a poslat (předtím pěkně vyfotit, ať je co vystavovat O:-))
    9) :-P
    10) co se vejde a bude slušně fungovat, nechám to na vás
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #88
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    ad 2) Zítra udělám alespoň nějaké rychlofotky mobilem, kvalitnější pak budou na webu až to bude hotové.
    ad 3) OK.
    ad 4) Aquaero tam narveme, i kdybych ho měl přivázat na provázek do vzduchu...i když tam bedna bude tak plná, že do vzduchu by se asi nevešlo
    ad 5) Zítra.
    ad 6) OK.
    ad 7) Měřič teploty někam narveme určitě, ten nezabírá skoro nic. Průtokoměr...fakt nevím Budu se snažit...ale fakt nevím
    ad 8) OK.
    ad 10) Spíš mi šlo jestli je nějaký požadavek třeba na vzhled a tak - třeba někomu se Noctua nelíbí, někdo chce barevný atd

    ---------- Doplněno v 22:09 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:06 ----------

    edit: každopádně do toho aquaera zapojím tu laing pumpu, takže průtokoměr snad ani nebude potřeba = pumpa se tam bude zobrazovat jako točící se ventilátor. Pokud by se netočil = není průtok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #89
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Těším se na fotky
    ad 7) poslal jsem 2 průtokové měřiče teploty, bylo by pěkné, kdyby šly dát na vstup / výstup radiátoru + měřič průtoku + aquaero = aktuání tepelný výkon O:-)
    ad 10) bez světýlek (stejně vidět nebudou, ne), jinak je mi to jedno - max výkon při max tichosti... i když ta grafika asi bude topit slušně, takže hlavně výkon při rozumné tichosti
    jednu noctuu jsem v tom původním PC nechal ve zdroji nic proti ní nemám
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #90
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Jen aby to nezapadlo, vejdou se tam vůbec 2 SSD disky (druhý mám ještě doma)? To bude asi taky docela challenge dostat k nim napájení a SATA kablík.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 17 PrvníPrvní ... 4567816 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vodnik je vse ok ?
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-01-2015, 17:32
  2. Nej vodník. Help
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 22-01-2013, 18:50
  3. Fractal Design DEFINE mini nebo ARC mini?
    Od mrdead v sekci Skříně
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-10-2012, 17:16
  4. Vodnik
    Od Pok v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-10-2011, 18:32
  5. Vodní chlazení: Vodnik
    Od rangers v sekci Chlazení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-01-2007, 21:15