Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie

Zobrazit výsledky hlasování: Je reálné udělat vodníka do Mini-ITX bedny s higher end komponentama?

Hlasujících
6. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • Určitě, ale bude to práce

    6 100.00%
  • Moc kompromisů, to se nemůže povést

    0 0%
  • Já bych se o to ani nepouštěl

    0 0%
  • Bez pořádně velké bedny je vodník šílenost

    0 0%
Strana 7 z 17 PrvníPrvní ... 56789 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 91 až 105 z 250

Téma: Vodník v Mini-ITX

  1. #91
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    SSDčka se vejdou na dno pod grafiku, uchycené třeba na velcro. To bych jako problém neviděl.

    Pár slíbených fotek - ale dělal jsem to až teď večer, dříve nebyl čas, takže za umělého světla a s obyč foťákem na zemi, takže žádný zázrak Pak budou fotky lepší...

    http://www.alphacool.cz/files/temp/nCase/IMG_2329.JPG
    http://www.alphacool.cz/files/temp/nCase/IMG_2330.JPG
    http://www.alphacool.cz/files/temp/nCase/IMG_2331.JPG
    http://www.alphacool.cz/files/temp/nCase/IMG_2332.JPG
    http://www.alphacool.cz/files/temp/nCase/IMG_2333.JPG
    http://www.alphacool.cz/files/temp/nCase/IMG_2334.JPG
    http://www.alphacool.cz/files/temp/nCase/IMG_2335.JPG

    Na prvních dvou fotkách je pumpa nakřivo, není ještě chycená páskou, tak jsem jí pak narovnal

    Kritika vítána
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Hezký

    1) je to malý ale roztomilý
    2) nemělo se jedno SSD vejit do předního krytu místo mechaniky? zase by se ušetřilo trochu místa - nezapomenout na kabely, abych to tam byl schopnej nějak nacpat
    3) ten backplate aby se grafika neohla bude zbytečnej, když ji podpírá pumpa, ale vypadá kůl aspoň se jí nedotkne radiátor...
    4) ten průtokoměr by moh bejt mezi radiátorem a základní deskou vedle procesoru? tam je trochu místa - jsem na ten tepelnej výkon docela zvědavej
    5) půjdou tam k tomu radiátoru dát ty čidla teploty v těch šroubech, co jsem poslal? (od jednoho bude potřeba odstřihnout ten displej a nahradit konektorem, pokud to bude levnější, než koupi nový a tohle u vás v bazaru prodat)
    6) nebude na to aquaero místo taky pod grafikou? bude tam mrtě kabelů...
    7) co vykuchat větrák ze zdroje? nebude stačit hned vedle ten u radiátoru?
    Naposledy upraveno uživatelem Ondar: 27-01-2014 v 22:12
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    ad 2) Možná ano ale upřímně, na problém "kam s SSD" se ještě nějak nedostalo
    ad 3) No já právě nechtěl, aby se to dotýkalo...to by nebylo úplně dobré. Kdyby tam ten backplate, tak by se to dotýkalo na 100%, protože by se ta karta prohla.
    ad 4) Teď je v tý bedně ještě místa hromada, protože tam nejsou kabely zdroje, hadice a hlavně radiátor s fany...pak to bude "poněkud" stísněnější
    ad 5) Mrknu na ně zítra, ani jsem na ně ještě nekoukal. Ale jestli to jsou takovéhle http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...s-Through.html tak ty se na radiátor IN a OUT určitě vejdou...
    ad 6) Spíš jsem ho plánoval velcrem nalepit zevnitř na přední panel...
    ad 7) No větrák ze zdroje nakonec možná kuchnem - ale trošku z jiného důvodu - jeho hlučnosti (vyměnilo by se to za nějakou Noctuu). Nečetl jsem o jeho hlučnosti hezké věci, ale ještě jsem to nezapínal, tak nevím...Větráky na radiátoru budou foukat zevnitř ven, takže to zdroji nijak nepomůže.

    ---------- Doplněno v 21:59 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:58 ----------

    edit: teď mě napadla taková blbost, ale napsat to musím...
    Ten backplate karty by úžasně posloužil jako odkladiště jak pro SSD tak pro aquaero
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    To jsem na to zvědavej

    ad 5) dle postu č. 49 v tomto vláknu jo
    ad 6) kam se vejde... :-P
    ad 7) a nebude vadit, že budou foukat proti sobě ten ze zdroje a ten u radiátoru?
    ad edit: pokud se to mezi grafiku a radiátor s větrákama vejde, tak klidně aspoň se nebudou muset ty SATA kabely tahat daleko
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Tak zase menší update

    1) Jsem dobrej. (musím se pochválit)
    2) Na grafiku se fakt nic položit nedá, začíná tam hned radiátor.
    3) Zdroj nezní tak hrozně, jak jsem se bál. Takže bych ho teď asi nemodoval - přišlo by se o záruku, a nechal bych ho pár měsíců "zahořet" - když to přežije, tak pak už přežije všechno a může se vyměnit fan. Je to takový vrčivý zvuk, což je mnohem méně rušívé než nějaké hůůůůůůů....
    4) Doufám, že počítáte s tím, že cable management se v této skříni sestává z toho, nacpat vše dovnitř. Na nějaké hraní s kabely tam fakt není prostor. Něco svážu atd, ale bude to stejně bordel...
    5) Radiátor tam sedne na milimetr přesně Na vstupu i výstupu je teplotní čidlo dle domluvy.
    6) Na dně je - v pořadí od konce bedny na začátek - SSD, průtokoměr a vepředu pumpa a vedle ní aquaero. Vše uchycené velcrem.
    7) Zhruba je to hotové, vše funguje. Zbývají "na čisto" udělat hadice a kabely. To snad zvládnu během pondělí. Takže v úterý by se mohlo posílat, pokud se nic nepokazí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    ad 1) No to Vás musím pochválit
    ad 4) Dovnitř nikdo moc koukat nebude O:-) Pokud by se povedlo ještě na procesor a grafiku nějak přidělat teplotní čidla od aquaera...
    ad 5) super
    ad 6) vejdou se tam tedy ty SSD 2? až to přijde sem, budu druhé přidávat (z něj to teď píšu )
    ad 7) Ondřej Stašek, Polní 312, 37007 Roudné
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    SSD se tam nad sebe vejdou klidně tři, kabely pro druhý tam budou připravené.

    Každopádně menší zdržení - ohyb mezi CPU blokem a radiátorem je na prd, 45-degree fitinky jsou málo a 90-degree fitinky jsou moc. V obou případech se i ten Tygon láme Takže jsem objednal od Alphacool dvě černé prodlužky a bude to OK - budou tady ale až ve čtvrtek. Budu se snažit to udělat tak, aby to v pátek bylo u Vás, ale slíbit to neumím...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    No tak to nehroťte, stejně bych na to přes víkend nejspíš neměl čas Aspoň si to budete moct o víkendu pěkně nafotit do Vaší galerie Když už jsem na tu škatuli čekal bratru rok, tak mě jeden tejden už nerozhází
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Jo a prosím fakturu na email předem ať se manželka nezděsí nad dobírkou
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Tak je hotovo a myslím, že se to docela povedlo:

    1) V office/internet práci je to pasivní (teda kromě zdroje), jen jednou za 5 - 10 minut se na chvíli spustí fany na 500 rpm
    2) V max zátěži (Furmark na VGA a IBT na CPU) jedou fany naplno, ale žádná hra nevytíží CPU a VGA tak jako Furmark a IBT...v 3D marku jely fany na cca 800 rpm max.
    3) Průtok cca 160 L/hod s pumpou na max (ale asi nemá smysl jí regulovat, není vůbec slyšet).
    4) Nastavení RGB LEDky nechám na Vás.
    5) Večer jen dodělám kabeláž, přes noc nechám běžet testy a zítra to může frčet k Vám - na dobírku, nebo převodem ?
    6) Fotky udělám ráno a hodím na web.

    Na faktuře tedy bude:

    Bitspower expa + RGB LED + 1L kapaliny + dvě L fitinky do expy
    Metr hadice + dvě L fitinky na VGA + VGA + full cover + backplate
    Jedna L a jedna rovná fitinka v průtokoměru
    Dvě L fitinky v pumpě + pumpa s TOPem + kabel do aquaero
    Radiátor + jedna rovná a jedna L fitinka s prodlužkou + dva fany + jeden pass though teplotní senzor
    Jedna 45 degree a jedna L fitinka s prodlužkou na CPU bloku
    Zdroj + deska + CPU
    10 hodin práce

    Snad jsem na nic nezapomněl
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #101
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Ok, už se těším Pošlete fakturu. Manželce by se dobírka nelíbila

    Uvidíme, jestli někdo koupí ty moje zbytky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #102
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Fakturu máte v mailu - je to PDF, takže asi ve spamu.

    Co se týká zbytků - během příštího týdne se budu snažit to nějak ocenit a jakmile se na tom domluvíme, tak to hned přidám do akcí na eshop...

    Jinak kvůli expanzce zvenku budu muset trochu rozřezat tu originální krabici, aby se to do ní vešlo, ale předpokládám, že Vám to nevadí, je to jen hnědá kartonová krabice...rozhodně lepší, než posílat expanzku zvlášť
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #103
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Fakturu mám, zaplatím jen co to banky zprocesujou
    Ocenění nechám na Vás, stejně se v tom prd vyznám.
    O kartónovou krabici opravdu nejde
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #104
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Fotky zde http://www.jscomputers.cz/Detail%20sestavy?arg0=176277

    Ty kabely dole okolo aquaera opravdu nejsou žádná nádhera, ale je tam toho prostě moc Molex napájení, USB data, dva teplotní senzory, kabel pro pumpu, kabel pro větráky, kabel pro průtokoměr, 4pin pro LEDku, k tomu tam visej dva PCIE z grafiky a vepředu dva SATA kabely a SATA napájení. A do toho je tam narvaná pumpa, aquaero, průtokoměr, hadice a SSD..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #105
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Pěkné Už se těším až to bude u mě doma.

    Vešly se i 2 obyč měřidla teploty z aquaera (co jsem poslal) na grafiku a na procesor (už jsem to tu kdysi psal, ale možná to zapadlo)?

    Ještě drobnost - ta stránka s fotkama se jmenuje "www.jscomputers.cz -- Untitled Page"
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 17 PrvníPrvní ... 56789 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vodnik je vse ok ?
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-01-2015, 17:32
  2. Nej vodník. Help
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 22-01-2013, 18:50
  3. Fractal Design DEFINE mini nebo ARC mini?
    Od mrdead v sekci Skříně
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-10-2012, 17:16
  4. Vodnik
    Od Pok v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-10-2011, 18:32
  5. Vodní chlazení: Vodnik
    Od rangers v sekci Chlazení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-01-2007, 21:15