Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie

Zobrazit výsledky hlasování: Je reálné udělat vodníka do Mini-ITX bedny s higher end komponentama?

Hlasujících
6. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • Určitě, ale bude to práce

    6 100.00%
  • Moc kompromisů, to se nemůže povést

    0 0%
  • Já bych se o to ani nepouštěl

    0 0%
  • Bez pořádně velké bedny je vodník šílenost

    0 0%
Strana 8 z 17 PrvníPrvní ... 678910 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 106 až 120 z 250

Téma: Vodník v Mini-ITX

  1. #106
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    Ty obyč teplotní senzory jsem tam nedával - dávat to k CPU nebo k VGA nemá smysl, je tam velká chyba měření. To je 100x lepší si nainstalovat aidu nebo nějaký jiný měřící SW, kompatibilní s aquasuite, a pak aquasuite umí on-the-fly z těchto programů (které se můžou samy spouštět po startu PC na lištu a nemusíte o nich ani vědět) načítat reálná data o teplotách komponent a podle toho regulovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #107
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Tím lépe
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #108
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Ták přišlo v pořádku, jen trošku mokrý. Pohoda. Ta bedna je fakt dobře udělaná. Hodně mě překvapil systém přichycení panelů - jen se zacvakne a je hotovo

    Ale co mi vadí - ať utahuju jak utahuju, stále z expanzky kape voda. Hladinu mám aktuálně asi centimetr pod víčkem - je to hodně nebo málo? Naštěstí kape čím dál tím míň, snad se to ztratí.

    Trochu jsem zreguloval i pumpu Přeci jen slyšet je - v 15 stupních 40% v 35 100%, pod 70% už není skoro slyšet.

    S výkonem jsem spokojenej. Nastavil jsem na grafice +12% takt (víc už byly artefakty) a +30% power, 3Dmark hlásí 8734 bodů ve Fire Strike (v prvním testu bylo chvílema i přes 1500 FPS ). Ze začátku se mi to sice trošku sekalo, ale kupodivu pomohlo nainstalovat aktuální DX z webu MS. V max. zátěži byla teplota vody 37 stupňů, rozdíl radiátor in a out těstně nad stupeň což je podle aquaera nějakých 200W tepelnýho výkonu

    V idle mám kolem 28 stupňů vodu, 0.3 stupně rozdíl, 83% pumpa (2777 RPM) - 115 l/h, 42% vetráky (484 RPM) ~40W tepelnýho výkonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #109
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    Kde to teče ? Z toho těsnění mezi plexi trubkou a acetalovým TOPem ? Já jsem to měl naplněné takto http://www.alphacool.cz/files/artefa...5/IMG_2408.jpg a nic neteklo

    Pumpu jsem nijak nereguloval, to jsem nechal na Vás...

    Ten zdroj je docela slušný, ne ? Já jsem se po přečtení různých testů na netu bál, že to bude fičák, a řekl bych, že je slušně tichý. Ano, na ty TOP zdroje to hlučností nemá, ale zase ty TOP zdroje nemají 450W v tak malém rozměru...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #110
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Pokud to tlustý černý víko na expanzce je acetalový TOP, tak přesně okolo něj to prosakuje. Vody tam mám asi o něco víc, protože taková hladina je u mě za běhu a ne v klidu. Možná až to dokape do stejný vejšky, tak to přestane. Ale vypadá to, že to prosakuje jen v zátěži - možná je ta pumpa moc silná a stříká proti tomu víku moc silně Teď za jeden běh celýho 3Dmarku ukáply asi 2 kapky. Uvidíme, jak se to bude chovat dál... zatím žádný extra problém.

    Další zajímavost - Unigine Heaven je náročnější, než 3Dmark - zatímco 3Dmark na +15% overclock v klidu běžel, tak heaven se seknul. Jsem to stáhnul zase na 0%. Stejně to tak velkej rozdíl není a stabilita je důležitější

    Jo, zdroj vcelku jde. Rozhodně to není to nejhlučnější ani v IDLE
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #111
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    Nemáte moc utažený ten plastový držák expanzky ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #112
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Ok, ubral jsem zub, uvidíme jestli to pomůže
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #113
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Nepomohlo. Už vykapal asi centimetr z tý expanzky. Ještě mě dneska ráno napadlo, že zkusím to víko odšroubovat a utřít ten závit aby to po něm nemohlo vzlínat. Tak uvidíme večer. Btw jsem musel kvůli tomu odpojit siťovou šňůru a když jsem ji připojoval znova, tak to vyhodilo pojistky

    Jinak s výkonem jsem naprosto spokojenej I s chladícím výkonem. Tichost jsem při takovým výkonu a tak malý škatuli moc nečekal, ale furt je to při 2-3x větším výkonu tišší, než můj teď už minulej počítač, kterej byl čistě vzduchovej, ale s "lepšíma" větrákama.

    Docela mě překvapilo, že Battlefield 4 je náročnější, než 3Dmark - viděl jsem i 268W vyzařovanýho tepla na radiátoru při skoro 38 stupních vody. Hlavní je, že jel bez problémů na ultra-brutal-max detaily včetně 8xAA plynule
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #114
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    Hmm tak to je škoda, že to teče To s tím muselo PPLko někde třísknout. Kdyžtak v Gigabyte krabici je jedno náhradní těsnění, Bitspower k tomu dává jedno navíc pro jistotu, tak to můžete zkusit použít. Než ho tam nasadíte tak navlhčit, nedávat ho tam nasucho. Jinak se žvejkne, když to bduete šroubovat

    Pokud chcete vyzkoušet maximální tepelný výkon tak pustťe IBT na CPU a Furmark na GPU
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #115
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    No třískli s tím určitě, protože bedna byla mokrá. Uvidíme, jak to pojede dál, zkusit nové těsnění můžu

    Max tepelný výkon jsem netestoval, jen jsem chtěl koukal, co s tím ta hra udělá (pěkný je, že to aquaero si zaznamenává posledních 15 min všech senzorů )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #116
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Tak už jsem asi přišel na to, proč to teče V tý krabici od grafiky jsem po chvíli hledání našel pytlíček, kde byly 2 těsnění. Tak jsem na tu expanzku jedno dal. Předpokládám, že to už nepoteče
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #117
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Tak dle očekávání, těsnění těsní Už pár dní ani kapka.

    Mám ale problém s grafikou. Když po zapnutí počítače pustím něco náročného na grafiku, tak se to po pár minutách vždy sekne. Pak ale stačí restart a od té doby je to bez probémů. Často se před restartem ještě objeví, že ovladač grafiky přestal odpovídat a že byl restartován (nebo jak to je přesně). Snad to spraví další verze ovladače...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #118
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    To by byl teda pech reklamovat grafiku...to by byla první 290ka, co bysme měli vadnou a zrovna v takovýhle sestavě...no, zákon schválnosti
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #119
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Když to po tom restartu vydrží klidně i 5h v kuse jet na slušnej zátah tak to snad HW chyba nebude
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #120
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    No může tam být nějaký studeňák...který by se se vzduchem neprojevil, ale s vodou ano = protože na vodě má ta grafika o hodně nižší teploty. Takže než se trochu zahřeje tak to může dělat chyby...no uvidíte
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 8 z 17 PrvníPrvní ... 678910 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vodnik je vse ok ?
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-01-2015, 17:32
  2. Nej vodník. Help
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 22-01-2013, 18:50
  3. Fractal Design DEFINE mini nebo ARC mini?
    Od mrdead v sekci Skříně
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-10-2012, 17:16
  4. Vodnik
    Od Pok v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-10-2011, 18:32
  5. Vodní chlazení: Vodnik
    Od rangers v sekci Chlazení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-01-2007, 21:15