Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Domácí síť(wifi) + ADSL

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele XKrik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Zdravím
    Chtěl bych si postavit domácí síť s wifi.
    Potřeboval bych zařízení, které má v sobě ADSL2 modem(O2). Toto připojení do sítě internet musí sdílet s připojenými přes Wifi i přes LAN.
    Zároveň toto zařízení musí fungovat jako switch, tj. aby mohli počítače v domácí síti mezi sebou komunikovat(hraní her, sdílení..) a nerozlišovalo to wifi a lan(aby byly "spojené").
    Je toto reálné? Co bych k tomu potřeboval (nepočitam Wifi karty do PC).
    Díky moc, snad sem to popsal srozumitelně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Predpokladam ze stolni pocitace mohou byt propojeny kabelem a ne pres wifi tak bys usetril za wifi karty a mohl pouzit obyc sitovku ktera pravdepodobne bude soucasti desky Napriklad ja to mam doma udelane takto .. i kdyz nemam adsl ale kabelovy modem pointa je stejna jen vyberes jine zarizeni .. Mam wifi router . do nej mohu kabelem pripojit 4 zarizeni a jelikoz mam dve stolni pc a dva notebooky v domacnosti .. tak stolni pc mam pripojene kabelem notebooky pres wifi a vse obstarava jedno zarizeni .. samozrejme vsehcny pc jsou v jedne skupine takze muzu hrat na vsech jednu hru v siti .. predpokladam z eti slo o tohle .. takze zbyva pouze vybrat nejaky adsl wifi router Budes zrejme potrebovat neco takoveho .. Linksys WAG200G Wireless-G ADSL Home Gateway ale urcite budou i levnejsi varianty .. Znacku linksys ti muzu s klidnym srdcem doporucit ..
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 30-06-2007 v 15:16
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lamak
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    97

    Tady mas zarizeni, ktery resi tvuj problem. Ja osobne doporucuju ASUS, ale zalezi na financivh, ktery na to mas.
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...200870UL02KDNM
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...200870UL02KDNR
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...200870UL02KBRB
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...200870UL02KE0T
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...200870UL02KC9W


    Urcite podobnych routeru nejdes vic i od jinych firem...tohle je jen tak namatkou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    BTW hlavne az budes zprovoznovat tu wifi sit nezapomen si nastavit nejakou ochranu .. spousta lidi si totiz neuvedomuje ze pokud tu sit nezabezpeci nabori se jim do ni kdokoliv kdo projde s notebookem kolem baraku
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele XKrik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Díky za rychlé odpovědi.
    Všechny stolní počítače nemůžou být spojeny přes lan, protože máme rozlehlejší dům.
    Na minimálně 1 PC bude běžet linux, takže musí být linux-ready
    O tomto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45876 zařízení jsem přemýšlel. Zajímalo by mi, jesli s ním máte zkušenosti a jesli splňuje to, co požaduji?
    A ještě doplním, že signál musí projít alespoň přes jednu 40cm tlustou kamennou zeď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele XKrik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    nabori se jim do ni kdokoliv kdo projde s notebookem kolem baraku
    Bydlíme na vesnici, tady nikdo neví co je to WiFi
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Mel jsem podobny model dokonce i vypadal skoro stejne od smc a byl to neskutecny vergl .. nerikam ze tohle musi fungovat stejne spatne ale minimalne varuji! Btw to s tou vesnici neni argument )
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele XKrik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Takže SMC vypustím. Mohli by ste mi něco doporučit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    ja bych sel do linksysu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    SMC nekupovat to je hrozná zloba).... Linksys, Edimax, D-Link, US Robotics - ty jsou fajn.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele XKrik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Koukam na ten linksys http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=4046
    V diskusi jsem našel problémy s vypadáváním spojení. Nějak se mi nechce testovat zda je to pravda.
    (Možná jsem trošku náročnej, ale fajn by byl kvalitní stroj za dobrou cenu.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lamak
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    97

    Ja bych sel jednoznacne do ASUSu a nebo do toho linksysu....nic jineho bych osobne asi nebral. Sam preferuju asus....existuje pro nej par alternativnich firmwaru a zvlast ten od olega je povedeny. A celkove jsem s tou znackou nemel nikdy probelmy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,559

    V čem jsou ty alternativní firmware ASUSu lepší?

    Pak mám dotaz: Je možné použít QoS na určitý port u nějakého toho ASUSe? Podle xbitlabs jo, ale moc to neprobírali. Jak to funguje apod.?

    Moje představa, že stahuju něco z ftp přes 21. Což vyplní celé pásmo. Někdo přijde a chce mrknout na net přes 80. QoS by tedy mělo zajistit, aby nějakou část pásma dostala přednostně ta 80. Chápu to dobře?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lamak
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    97

    Citace Původně odesláno od P@pi Zobrazit příspěvek
    V čem jsou ty alternativní firmware ASUSu lepší?
    treba v tom, ze jsem potreboval vyuzit ten routr jako klient a ne jako AP, coz se standartnim firmwarem jaksi neslo......
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    eraser

    Citace Původně odesláno od XKrik Zobrazit příspěvek
    Zdravím
    Chtěl bych si postavit domácí síť s wifi...
    Predpokladám, že topológia by mohla vyzerať takto s tým, že môžeš využiť aj UTP pripojenie klientov, čím získaš výhody stabilnejšieho a rýchlejšieho prenosu.



    Presne tento model budem v najbližšej dobe realizovať pre svoju domácu sieť, avšak borci ti tu poradili zariadenia, ktoré v sebe integruje jednotlivé aktívne sieťové prvky, čo je veľmi vhodné riešenie v prípade, že nevlastníš žiadny potrebný HW. U mňa je to iné, mám zvlášť AP i router a budem mať i samostatný ethernetový DSL modem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední