Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 5 z 5

Téma: EXCEL makra 2003 => 2010

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    3

    Ahoj,
    Mám dotaz k nahrávání maker v Excelu 2003 a 2010. K vazbám na určitý list. Tedy: Mám soubor s několika listy. Na každém listu seznam jmen, ke kterým přiřazuji číselné hodnoty. V Excelu 2003 mi stačilo nahrát jedno makro a seřadit seznamy na každém listu. Při uložení do Excelu 2010 tato makra nefungují a při nahrání nového, lze je použít jen v jedinému listu. Je možné nahrát řadící makro v novém Excelu tak, aby nebylo závislé na jménu listu?

    Děkuji za případné rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    68

    Jak jste to makro spouštěl:
    - zvlášť pro každý aktivní list?
    - najednou pro všechy listy?
    Můžete tu do přílohy vložit sešit s původním makrem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    3

    Spoštět makra pro více vybraných listů mi nikdy nešlo. Ani v Excelu 2003 ani Excelu 2010, makro se hned hryzlo. Ani jsem to nepotřeboval, řadil jsem vždy jeden aktuální aktivní list.
    Spoštěl jsem makra buď grafickými tlačítkys přiřazeným makrem, nebo příslušnou tlačítkovvo kombinací (např. Ctrl+Shift+b).
    Snad se mi podařilo přidat excelový soubor "Závod3" ve formátu .xlsx. Tato diskuze nepodporuje přikládat soubory s makry. Nejde tedy vyzkoušet funkci maker. Text maker jsem k nahlédnutí zkopíroval na na první list. Je tam vidět, jak funkce makra je vázána pouze k listu "ženy". V excelu 2003 bylo makro naprosto univerzální a fungovalo v každém aktivním listu, který obsahuje podobný seznam.
    Sám si celé makro napsat nedokážu, vždy jsem využíval jeho postupného nahrání. Zvládnu si v něm udělat drobné odkazy na buňky, zobazit nadpisy, skrývat a zobrazovat sloupce. To bylo v Excelu 2003. Ale v novém jsem narazil. Asi dělám chybu v nahrávání, ale nevím kde. Mám příručku od J.Barilla+P.Simr+K Sýkorová, ale tam jsem řešení nenašel.

    Snad jsem to popsal srozumitelně.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    68

    Všude v kódu maker změňte 'Worksheets("ženy")' na 'ActiveSheet', např:

    ActiveWorkbook.Worksheets("ženy").Sort.SortFields. Clear --> ActiveWorkbook.ActiveSheet.Sort.SortFields.Clear

    atp v celém kódu.

    Kód maker musí být v projektu VBA uložen buď v samostatém modulu, nebo v modulu "ThisWorkbook" (ne v modulu Listu).
    Naposledy upraveno uživatelem gabera: 07-03-2013 v 12:21 Důvod: Upřesnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    3

    Zkusil jsem to v makrech změnit, krásně se to na klásvesový trojklik řadí na všech listech.
    Když to někdo umí, je to brnkačka. :-)

    Moc děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Excel 2007/2010, jak nalézt n-tý výskyt pole? Ne VBA.
    Od Akzirk v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-08-2015, 09:14
  2. Microsoft Office: Excel 2010 výpočet bunky s farebný pismom
    Od holmesko v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-04-2014, 21:39
  3. Microsoft Office: Excel 2010-vyplnit řady
    Od PoloTom23 v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-05-2011, 20:38
  4. Ms Excel 2003
    Od flazzi v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-01-2009, 17:05
  5. Potřebuji radu v Excel 2003
    Od tone20 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-01-2007, 21:26