Strana 10 z 12 PrvníPrvní ... 89101112 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 136 až 150 z 173

Téma: Pentium E2140 (a E2160)

  1. #136
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Jak rika Traviss, E2200 (nebo dokonce E2220) se hodí např do 945p/g desek, které se přes 300fsb nemusí dostat, do sestav s pomalými pametmi (napr 2*1gb 533Mhz) a taky pro lidi kteří se s OC nekamarádí. Pak se vysoký násobič může hodit, ale jinak se ten příplatek (proti E2160 je to procentuelně docela dost) imo nevyplatí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #137
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    8

    Tak jsem včera udělal upgrade (deska,CPU,paměti) a koupil jsem e2160, zatím jsem nějak moc netaktoval, jen jsem to lehce pošolíchal na 7*400mhz(2,8Ghz), když sem se tady dočetl o tom, že je nejlepší vysoká FSB frekvence, při tom paměti běží na 1000mhz CL5. Standartní napětí + zaplé všechny ty úsporné funkce.
    Teplota v TAT 52'C s chladičem OCZ Vendetta při 2000ot/min, při idle 27'C a 1300 ot/min.

    Tato rychlost mi zatím naprosto vyhovuje, takže v nejbližší době ho výš asi ani nepoženu. Každopádně maximální spokojenost
    Naposledy upraveno uživatelem Mad Chick: 19-04-2008 v 11:07
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #138
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    Mad Chick: dalsi co zvlada FSB 400... asi se postupne delaji lepsi a lepsi kousky, driv 400 dal jen maloktery kousek jestli to zvladne i s nasobicem 9x tak mas 100% OC
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #139
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Mad Chick: Tohle je presne ten pripad pro rejpaly co odsuzujou OC. Drobným poladěním bez jakehokoliv zvyseni napeti (tedy bez zasahu do zivotnosti), s pohodovejma teplotama a se zachovanim setricich utilit se dá výkon zvednout o desítky procent. A mám to zadarmo!
    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    Mad Chick: dalsi co zvlada FSB 400... asi se postupne delaji lepsi a lepsi kousky, driv 400 dal jen maloktery kousek jestli to zvladne i s nasobicem 9x tak mas 100% OC
    At to radsi nezkousi nebo budem zarlit. Preci jen 2160tek ktery daj 3600Mhz (do tech cca 1.5V) moc neni.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 19-04-2008 v 12:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #140
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    8

    No jestli nazýváš +56% na frekvenci jako drobné poladění Ne, je mi jasné co máš na mysli a naprosto s Tebou souhlasím. Já taktuji každý počítač co mám od celerona 433 (u předcházejících počítačů jsem totiž ani nevěděl co to OC je)

    Co se týče dalšího zkoušení na tomhle kousku, vrhnu se do toho až v létě, momentálně na podobné experimenty bohužel nemám čas A hlavně mi 2,8GHz zatím naprosto vyhovuje.

    PS: Udělal jsem důkladný pořádek v kabelech+rozebral a řádně vyluxoval svůj Thermaltake zdroj a teplota v TAT při burn klesla na 50'C jádra a také klesla o 4'C na chipsetu

    PS2: Nevíte proč mi SiSoft Sandra ukazuje 3600mhz na procesoru?
    Naposledy upraveno uživatelem Mad Chick: 19-04-2008 v 23:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #141
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    19

    to jsou hezký výsledky... škoda, že není někde v oběhu měřák nebo někdo z prahy nebo blízkého okolí.. klidně bych s měřákem přišel a změřil to, protože mi přijde, ža ta klalkulačka nějak přehání...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #142
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od Mad Chick Zobrazit příspěvek
    PS2: Nevíte proč mi SiSoft Sandra ukazuje 3600mhz na procesoru?
    Protože jako většina diagnostických programů počítá frekvenci jako FSB x nominální násobič.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #143
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Protože jako většina diagnostických programů počítá frekvenci jako FSB x nominální násobič.
    Děkuju


    Nedalo mi to a trošku jsem to ještě posunul výše 8*375(3,0GHz),ale s tím, že už jsem musel lehce zvedat napětí v Biosu 1,306V v cpu-z 1,28V.
    Pokoušel jsem se i dál, ale s tím bylo potřeba neustále zvyšovat napětí a dost lezla nahoru i teplota v TAT, kde jsem s 1,4V atakoval 70'C
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #144
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    No 70°C v TAT je taková hranice přes kterou jen opatrně, ale zase nic nevytíží procesor tak jako TAT takže potom reálná teplota v zátěži většinou nepřeleze 60°C a to je uplně v pohodě. Dalo ti to aspon 3200Mhz (400*8) na těch 1.4V?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #145
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    8

    21.4. Tak další změna, zalapoval/ zasuperfinišival(nebo jak se tomu nadává) jsem chladič (asi 2 hodinky práce se s namočeným smirkem 600 a pak 1000) a dal jsem jinou pastu než byla origo s chladičem, je to AKASA-455(nic lepšího doma bohužel nemám) a teploty klesly na prvním jádru cca o 4'C a na druhém o cca 6'C


    Jinak neboj, jak jsem v?děl ty teploty na 1,4V tak jsem to okamžitě stáhnul zase na 3Ghz Kde mám na 1. jádru 56'C a na 2. 53'C .
    JJ 8*400 jsem tam měl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #146
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    8

    Snad už mě to přestane bavit pořád dokola ladit, už na to kašlu a spokojím se s 8*400(3,2GHz) při 1,344V real, k tomu 1066mhz CL5 na pamětech a hlavně naprostá spokojenost. Ještě pořádně otestovat stabilitu (zatím jsem stihl jen 2,5hodiny TAT). Při tom mi to bez zátěže skáče na 2,4GHz, takže taky relativně pohoda. No ještě pokukuju po Sytche Ninja a na tom 3,4 ale...


    A hlavně vás už tady přestanu prudit příspěvky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: testy 3,2GHz+.jpg 
Zobrazení: 152 
Velikost: 160.4 KB 
ID: 4079  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #147
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    Mad Chick: zadny otravovani, jen sem pis vsechno co testujes a jak to jde za jakekoli info jsme radi

    btw 2,5 hodiny na TAT uz se da povazovat za stabilni - TAT dava procaku podstatne vetsi zahul nez orthos, a uz orthos je povazovan za v praxi nerealne zatizeni procaku.... takze pokud nechces foldovat na 100%, 2,5 hodiny TAT jsou vic nez dost
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #148
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od Mad Chick Zobrazit příspěvek
    ...
    A hlavně vás už tady přestanu prudit příspěvky
    žádný prudit příspěvky.. hezky piš poznatky... od toho to tu je...

    jinak díky za obrázek...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #149
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    No,to by mě zajímalo,jaká je teoretická hranice taktování tohoto CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #150
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    Citace Původně odesláno od Jerome82 Zobrazit příspěvek
    No,to by mě zajímalo,jaká je teoretická hranice taktování tohoto CPU.
    prakticky jedina hranice je FSB wall - deska ktera zvlada FSB 450+ je spousta, kvalitni vicefazove krmeni ma "lecktera gigabytka", ale procaku E2xxx co zvlada FSB pres 400 je docela malo. mam pocit ze se nekde objevilo neco co dalo 4GHz, ale to musi byt kousek "odhozeny" kvuli spatne cache, ne kvuli spatnemu snaseni vetsich FSB... ty lepsi totiz urcite jsou v E6xxx
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 10 z 12 PrvníPrvní ... 89101112 PosledníPoslední