Zatim jsem taktoval jen s násobičem 9x. Jede to, ale je to extrém. Vcore 1,8( u nejvýších hodnot jsou zde odstupy 1,6-1,8-2.
Na 3,7 jsem to už nedostal.
Zatim jsem taktoval jen s násobičem 9x. Jede to, ale je to extrém. Vcore 1,8( u nejvýších hodnot jsou zde odstupy 1,6-1,8-2.
Na 3,7 jsem to už nedostal.
1,77V do 65nm chipu? 82°C toto by som sa na vzduchu bál. Skús to len tak nechať bežať na 100% a ako rýchlo ti odpáli procesor![]()
OMGNo, tady už nehrozí jen zničení CPU ale i zdroje, soudě podle toho že s E2160 při 3600@1,5V real burn se můj S12II 430 odporoučel a killlnul desku...Jinak 1,8V bych se neodvážil pustit ani do svého 90nm Semprona s.754
![]()
Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 04-05-2008 v 18:59
Zdroj mám MODU82+ 430W. Možná ten mě zachránil. Zkusím spíš snížit teplotu-trochu lapování a chtěl bych dát na freezera MX2 po celém povrchu(defaultně má jen tři proužky). A možná odstranit IHS. To by mohl jet možna i na 1,5-1,6.
Víc štěstí než rozumu![]()
![]()
Ty to chladíš Freezerom? to musí poriadne hučať
a aké tri prúžky?
asi myslel ty standartní tři proužky "teplovodivý pasty" co se na to dávaj standartně.. že to nesetřel a nedal tam nic jinýho, ale jen tak, jak toho fleezera koupil...tak to je na jednu stranu docela úlat... :P
Jasně, Freezer 7 pro. Sotva se držim na židli, aby mě neodválJe na něm pasta MX1(snad) ale není po celém povrchu(třeba jako u boxu). Ale možná to není takový rozdíl. Co jsem však četl, dost záleží na rovnoměrném rozprostření a samotné pastě též.
Na extrémní takty by to chtělo jiný chladič, nejlépe asi nějaký megapasiv.
moc pekný
/No úlet; bylo mě řečeno, že tam je dobrá pasta, tak jsem to neřešil.
Naposledy upraveno uživatelem Jimmyjek: 04-05-2008 v 19:43
asi to na freezera davaji podle doto jak velkou maji ze vcerejska kocovinu... melo by tam byt MXko takze neni duvod plasit
i jestli tam byly tri prouzky, tak to je jedno, pri pritlaceni chladice se pasta urcite roztekla i mezi ty prouzky.
kazdopadne poustet do neho 1.8V to chce bud hodne tlustou srajtofli nebo vagon stesti
A mně dělají starosti už teploty při napětí 1,4v a on do doto pustí 1,8vMusím říct, že pokud o tom něco víš tak jseš frajer, pokud ne a jen jsi to zkoušel tak máš štěstí jako prase. Čekal bych , že ho dávno zastaví průrazové napětí s tímhle chlazením na 65nm čipu
![]()
Naposledy upraveno uživatelem Mad Chick: 05-05-2008 v 06:58
Vždyť jsem psal, že je to extrém. 1,8 Vcore je přehnaný. Prostě jsem to chtěl zkusit a spolehal jsem na svou MB a zdroj, že to zvládnou
Ted koukam, že z dobrým chlazením pustili do E6600 1,84V a jede to na 5130,2MHz. Což je dost dobrý
I když pro 65nm CPU je 1,8 Vcore na hranici života a smrti, může to utáhnout. Zda-li systém najede,
(tedy pokud se CPU nekillne) záleží jen na teplotě?
Najelo mi to v poho a zatěž Orthosem taky zvládl. Tedy alespoň chvilku(pak jsem to stopnul a jedu na pohodových 2,4MHz)
prurazne napeti je zavisle na teplote, proto se pri pokusech o OC rekordy chladi dusikem nebo suchym ledem - pri teplote -100 stupnu se do procaku muze pustit i tak zverske napeti jako 1.8V. ale pri pouhem vzduchovem se povazuje za hranici cca 1.55V pro 65nm C2D
Jestli CPU na nějaké frekvenci funguje záleží primárně na napájení (velikosti a kvalitě). Když overclockeři mrazí tak mrazí proto aby mohli dát vyšší napětí, jestli podchlazené CPU bude líp fungovat i bez zvýšení napětí bych řekl že asi spíš ne. A kdybys 65nm procesoru dal 3V tak by asi došlo k průrazu při jakékoliv teplotě![]()