Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Monitor nevidi PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    19

    Dobry den, pomozte mi prosim, koupil jsem tenhle PC a nechal ho poskladat v obchode CZC bez operacniho systemu, dnes mi dorazil, ale nejde zapnout, respektive jde, zapnul jsem ho do zasuvky, pripojil i monitor, ale ten monktor proste nijak nereaguje, furt cerna obrazovka? Nevite co s tim muze bejt? Normalne k notebooku jde pripojit bez problemu ten monitor, ale PC jakoby nevidi, jsem na prasky z toho. Kde muze byt chyba, nemohli mi ho zkurvit ti technici, kteri PC skladali, jinak ho pripojuji k tomuto monitoru pres kabel. Jedna se o tenhle tip:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007X23B2OF1FQP
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    85

    Zdravím. Pokud uvedeš více podrobností, bude možno poradit.
    1. jakým kabelem je monitor připojen (vga, dvi, hdmi...) ?
    2. po zapnutí PC vypínačem něco svítí na PC ? Pokud ano, je slyšet něco z PC ?
    3. svítí nějaká led na monitoru ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    19

    Mam tenhle pocitac :
    http://www.czc.cz/9ed01eh086hpg9d8nvnnbai3cd/seznam
    tenhle monitor:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007X23B2OF1FQP
    Pripojen je pres kabel, ktery jsem dostal spolecne s monitorem , asi VGA, snad tak de jmenuje ze?
    http://upload.wikimedia.org/wikipedi...-SVGA_port.jpg
    Pocitac jsem zapnul do elektiky, zapojil mys, klavesnici, monitor pres VGA, poctac se sice zapne, funguje vysunout, zasunout CD mechanika, ale nevidi ten monitor, na monitoru je cerna obrazovka, monitor jde normalne pripojit k notebooku pres ten kabel VGA, fakt nevim co s tim . Pocitac vydava nejaky tichy zvuk, modra dioda sviti.
    Co se tyce monitoru, ten sviti modre, ta dioda, kdyz zapojim do nej kabel od pocitace, zacne blikat
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Tak zapoj monitor do výstupu grafickej karty ...nie do základnej dosky
    Budeš k tomu potrebovať redukciu z DVI na VGA (mala by byť pribalená ku grafickej karte, zrejme bude v krabici)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    85

    Připojovat ten monitor vga kabelem (byť s nějakou redukcí dvi-vga) není to pravé, potřebuješ kabel DVI-D, nebo HDMI (obojí umí GK i monitor). Pokud je v PC GK vložená, zapojuj monitor do ní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    19

    robky
    tu redukci DVI tam nemuzu strcit ta redukce je jina, ma o 4 takove zelezne tycky vice, ona tam nepasuje

    ---------- Doplněno v 18:38 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:37 ----------

    Jirka_T
    mam teda osroubovat viko PC a kouknou se dovnitr?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    19

    super kluci, uz mi to najelo, jsem to strkal do DVI zakladni desky, ne do DVI GK, ja debil

    ---------- Doplněno v 18:54 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:53 ----------

    no a ted mi to napsalo reboot and select proper boot device, insert boot media,. nemohli byste mi prosim napsat, co mam delat dal? Strcit tam to CD , nebo jeste ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    85

    Nerozdělávat, pokud je v tom PC vše podle http://www.czc.cz/9ed01eh086hpg9d8nvnnbai3cd/seznam
    tak tam ta grafická karta je. Já bych se neukvapoval a koupil "kabel DVI-D pro připojení monitoru k PC" (v každém obchodě s PC i v Okay tento kabel mají a rádi prodají..)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    19

    Jirka_T, moc dekuji za radu, takze s toto redukci to nemuzu mit naporad jo? je to spatne, ze je monitor strceny rovnou do GK? Ale tak na dnesek to tak muzu nechat ne? Alespon bych nainstaloval windows, no teda se pokusil nainstalovat nejsem v tom moc zbehlej
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    85

    Zasunout DVD s instalačkou operačního systému...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    85

    S tou redukcí bych to neprovozoval a ani neinstaloval Windows. Převodem z DVI na VGA se degraduje kvalita obrazu. Provozoval bych to jen tehdy, pokud by monitor měl jenom vstup VGA(D-sub). Což není tvůj případ.
    Aby to bylo úplně jasné, bylo by možné vyfotit ten kabel kterým je to nyní spojené (tak aby byly vidět obě koncovky) ?
    Připojení do GK je dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    19

    krasa, uz se to instaluje jsem tak stastny Jirko a posledni otazka, mam teda zitra koupit kabel DVI a nepouzivat tuhle redukci rovnou do GK, propojeni se zakladni deskou je asi totiz lepsi ze? To je asi posledni otazka a uz vas nebudu s nicim otravovat

    ---------- Doplněno v 19:09 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:08 ----------

    hele, ale ja uz to ted instaluji co ted? To se mi tim padem nainstaluje nejak spatne cely windows?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    85

    Propojení ze základní deskou není lepší, je na mainboardu proto, aby šlo využít grafiku v procesoru, ale jen když v PC není grafická karta. Ty GK máš, zapojuj to jen do ní.
    Pokud instalace už běží, určitě to nechat dojet...
    Později určitě koupit kabel DVI-D a propojit GK s monitorem tímto digitálním spojením, nainstalované Windows se tomu potom samy přizpůsobí.
    Naposledy upraveno uživatelem Jirka_T: 06-03-2013 v 19:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    19

    vsechno je nainstalovane, na zadne errory jsem teda zatim nenarazil, rozliseni monitoru nastavene na 1920x1080, zitra si akorat skocim pro DVI kabel, pripojim ho na monitor a GK. A vsechno je vyresene, ted me ceka dlouha instalace vsech mych programu a her. Jdu na to.

    Moc vam dekuji za rady, uz jsem chtel vracet PC zpatky do obchodu, ze mi poslali nejaky vadny kus
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele Trpasek
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    70

    Jen bych chtěl dodat, že Jirka_T to nemyslel tak, že když to budeš mít zapojené přes redukci VGA x DVI, že ti něco odejde. Chtěl ti říct, že kvalita obrazu bude při zapojení přes VGA(analogové) horší Tzn. že když si koupíš jím doporučený kabel do DVIcka(digitální) bude kvalita obrazu na vyšší úrovni.

    Jinak klidně na to zapojení přes redukci mužeš frčet jak dlouho budeš chtít
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. BIOS nevidí SSD disk
    Od jerry.s v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2013, 18:22
  2. Windows 8: Win 8 nevidí mechaniku DVD
    Od johnnyknoedelmann v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-07-2012, 21:08
  3. XP nevidí externí E-SATA box s HDD
    Od maron v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-02-2010, 08:26
  4. Win XP Home SP3 nevidí dvě mechaniky
    Od Dubák v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-03-2009, 17:15
  5. XP nevidí druhý monitor (adaptér)
    Od cml11 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-03-2007, 08:47