Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Starší grafická karta NVIDIA GeForce 7600 GS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    10

    Dobrý den,
    chtěl bych Vás zkušené poprosit o radu.
    Mám v počítači grafickou kartu NVIDIA GeForce 7600 GS a chtěl bych ji vyměnit za novější a výkonější, ale vůbec nevím jakou.
    Syn hraje hru World of tanks, a tahle karta ji sotva utáhne. Aby byla cenově tak do 2000 kč.
    Mainboard tam je Gigabyte Technology Co,Model 945P-S3,Chipset intel i945P,Version PCI-Express.
    Předem děkuji moc za vaše rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    čipset je poměrně starý, nejsem si jistý jak by si rozumněl s nejnovějšími kartami. Ještě se zeptám jaký je tam procesor a zdroj. Ovšem předběžně bych to viděl na bazarovou GeForce 8800 GT, cena kolem pětikila.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    10

    Děkuji.
    Procesor tam je Intel Pentium D 805,Codename SmithField,Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.66GHz
    Zdroj buhužel nevím.
    Vložil jsem jako přílohu výstup z CPU-Z, já se v tom moc nevyznám.
    Připojené soubory Připojené soubory
    • Typ souboru: zip PC.zip (12.1 KB, 75 zobrazení)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ten zdroj je bohužel dost důležitý. Stačí sundat bočnici a podívat se na štítek.

    Dále bych uvážil i upgrade procesoru. Nějaké Core 2 Duo by byl dost výrazný pokrok, nehledě na snížení nároků právě na zdroj. K přesnému určení podporovaných CPU je potřeba znát revizi desky. Bývá napsána někde v rohu PCB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    10

    Počitač mám doma, takže ty údaje o zdroji bych sem dal zítra.
    A zkusím najít i tu revizi desky.
    Zatím moc děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    10

    Zdravim,

    tak jsem zjistil ten zdroj a je to 350W.
    Tu revizi desky jsem nikde nenašel, ale o výměně CPU fakt neuvažuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    350 W ale jaká značka zdroje? Do těch 2000,- by se vlezl jak procesor tak grafika. Samozřejmě že ne nové. Revize desky je někde v rohu, jako na tomhle obrázku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Trpasek
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    70

    Revizi najdete vetšinou vlevo dole na MB viz. obrázek přímo z Vaší desky

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 945P-S3.jpg 
Zobrazení: 132 
Velikost: 426.1 KB 
ID: 28204
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    10

    Značku zdroje sem tam nikde nenašel. Asi bych ho musel vymontovat.
    Já ještě budu dokupovat RAM paměť, takže ten procesor fakt ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Trpasek
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    70

    Citace Původně odesláno od jurin2jurin Zobrazit příspěvek
    Značku zdroje sem tam nikde nenašel.
    Štítek by měl být vidět hned po sundáni bočnice PC viz. zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    10

    Skoro stejný štítek má na svém zdroji, jenom místo toho Maxpower tam je něco jiného. Jinak ta tabulka je úplně stejná a ty značky u toho Warning taky.
    Jaká značka zdroje je na tom uvedeném obrázku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Fotka otevřené case by nebyla? Maxpower je značka Maxpower. Nás by ale zajímalo to "něco jiného" co tam máš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    10

    Tak já to večer doma ještě jednou otevřu a raději i vyfotím. Díky Vám za ochotu, já tyto hardware věci moc neznám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    10

    Zdravím,
    Ta značka zdroje je Maxpower. Zkusil jsem udělat pár fotek vnitřku, ale nejsou nic moc.
    Myslíte, že s tímto zdrojem mi ta dopuručená grafika GeForce 8800 GT pojede. Nebo bude lepší koupit nový zdroj.

    Ještě chci dokoupit pamět. Ted tam je 2x512, tak bych koupil ještě jednu 1024. Ale to na zdroj snad nemá vliv.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Hezké akvarely. Asi takhle. Zdroj je dost pochybný. Maxpower je podobný odpad jako eurocase, LC power apod. V kombinaci se 100 W dvoujádrem bych tomu moc nevěřil. Ohledně paměti - dokoupením jednoho modulu ke stávajícím se zruší dual-channel (nebo pojede asymetricky, jestli to deska umí).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: Nová grafická karta ke starší sestavě.
    Od fl0 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-06-2012, 15:09
  2. GeForce: Graficka karta Nvidia do 200-250eur
    Od remir v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 03-03-2011, 12:19
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-12-2010, 17:08