![AMD: "Za nedostatek procesorů Ryzen 9800X3D může Intel, Arrow Lake je totiž příšerný" 61490/amd-ryzen-intel-core-50.webp](amd-za-nedostatek-procesoru-ryzen-9800x3d-muze-intel-arrow-lake-je-totiz-priserny/61490/img/amd-ryzen-intel-core-50.webp)
Kolik staci FPS na plynule hrani?
Chtel jsem se zeptat odborniku, kolik staci FPS k normalni bezne hre. Jde konkretne o hry GTA IV a Max Payne 3. U Maxe mi jede FPS bud 30 nebo 60, obcas to napise 45. Ale vetsinou to ukazuje teda 30 nebo 60 FPS, tak nejka se to strida. U GTA mi to ukazuje od 31 do 46. Hral jsem ho hodinu a jen jednou zaznamenal propad na 17. Mam vsechno nastavene na vysoke detaily ve FULL HD. Je tech 30 FPS dostatecnyvh, nebo mam ubrat detaily nebo rozliseni? Nejake sekani proste nezaznamenavam, tak ja nevim, na mem notebooku s grafikou GT540 se to strasne seka a jede na takovych 20 FPS a to v rozliseni 1376x768. Ted mam procesor pentium ivy bridge 2,9 GHz , 4 GB Ram a grafiku Sapphire HD 7770
Hm, to zalezi na citlivosti daneho cloveka. Obecne se za plynule povazuje pres 30FPS bez propadu (17 je extrem). Ja osobne potrebuju aspon 40FPS abych to citil jako plynule, nejplynulejsi mi pripada 60FPS se zapnutym V-Sync (synchronizace grafiky a monitoru). Ale najdou se experti, kteri maji 120Hz monitor a rikaji, ze pod 100FPS je to pro ne neprijatelny :notsure:D
no dekuji za informaci, ted jsem nainstaloval GTA Episodes From Liberty City, no a ta jede snad jeste lepe, nez starsi GTA IV, nekleslo to pod 40. Asi to necham tak a nebudu snizovat detaily , ja jsem takovy pomalejsi hrac :D a spise svatecni, takze nepotrebuji, aby mi ta hra jela na 100 FPS. Rikal jsem si, na co vyhazovat zbytecne prachy a kupovat lepsi procak, grafiku a zdroj, kdyz ja pouzivam PC vyhradne na office, web a filmy. A jednou za mesic si pustim na par hodin nejakou hru.
filmový průmysl myslím jede na 25 fps což je jak píše domingster dostatečné pro oko,jinak čím více fps tím lépe,ale je důležité při nastavování detailů aby min fps v určitých částech hry nekleslo pod těch 25-
Opravdu je to o oku... já třeba vůbec nepoznám rozdíl mezi 40 a 60 fps. Mě to přijde celkem nastejno.
Tak to teda poznat je a velmi znatelne!!! Kdyz hraju wow a pada to mezi 150 a 80 tak vidite ten rozdil...
To same WOT vidim rozdil mezi 80 FPS a 40 FPS nezkutecny rozdil na 40 FPS to snad muze hrat jen slepec.
Trenovane lidske oko pozna i tech 150 fps.
To same WOT vidim rozdil mezi 80 FPS a 40 FPS nezkutecny rozdil na 40 FPS to snad muze hrat jen slepec.
Trenovane lidske oko pozna i tech 150 fps.
Taky je trochu rozdíl, mezi rozdílem 40 a 60 a rozdílem 150 a 80 :D. Jako možná jsem to trochu přestřelil, ale co je od 30 fps výš, to se mi zdá v pohodě a plynulé. Proto jsem nikdy nepotřeboval a potřebovat nebudu nějaké extrémně výkonné počítače a notebooky. Zase mám oko citlivější na jiné věci ;).
[QUOTE=Kaneisgod;528289]Trenovane lidske oko pozna i tech 150 fps.[/QUOTE]
TWL to mi chceš povedať že ludské oko pozná rozdiel medzi 80 a 150 FPS LOL bavíme sa tu o Fraps peer second - obrázkov za sekundu . si ma teda pobavil ty trenovane oko :D .
TWL to mi chceš povedať že ludské oko pozná rozdiel medzi 80 a 150 FPS LOL bavíme sa tu o Fraps peer second - obrázkov za sekundu . si ma teda pobavil ty trenovane oko :D .
Záleží dost na hře. U nějakých tahovek atp nevadí ani těch 20 FPS (i když to je znát), u MMORPG atp mě stačí 30FPS+, u F1 2012 jsem potřeboval přes 40FPS, protože byly situace, kdy pod 40FPS nestačilo (start, hromadné průjezdy zatáčkou, těsné předjíždějí ve vysoké rychlosti, ...).
Ale nevěřím, že Kaneisgod pozná 150+ FPS, tj naprosto mimo (kromě toho, že TOP LCD zvládaj tak akorát 120FPS, ne víc - nebo snad hraje na CRT?).
Ale nevěřím, že Kaneisgod pozná 150+ FPS, tj naprosto mimo (kromě toho, že TOP LCD zvládaj tak akorát 120FPS, ne víc - nebo snad hraje na CRT?).