-
16-03-2013, 11:18
cz Hunter->
Velká a vleklá bolest značné části komerčního sw, přitakám. Pamatuji si, že zhruba kolem r 2005 (asi, nebudu po tom blíže pátrat) znamenal pokrok Autodesku v ACADu nové ikonky (hi color) na ovládacích panelech. Sw uplatňovaný v průmyslu tím asi trpí nejvíce (ale možná je to proto, že jej mám více na očích), počínaje Autodeskem, Dassaultem atd. Nejvíce to bilo/bije do očí u Tekla (Xsteel) Structures - ještě, že už s tím nepracuju, nové verze byly vždy za trest, podpora šílená - tento sw opravdu změnil můj pohled na svět (v tom negativním slova smyslu). Obecně, ohledně této záležitosti bychom se mohli bavit do soudného dne...
-
16-03-2013, 12:52
Tak, přátelé, tohle mě vážně pobavilo. My o vlku... A potrefená husa nejvíc kejhá. Aneb vzpomínáte na slavné Windows Millenium Edition s tím jejich slavným Media Playerem (7.0)???
http://www.novinky.cz/ekonomika/2962...a-malarii.html
-
16-03-2013, 13:48
Jednoznacne Catia V5 od Dassault Systemes. Spustam ju kazdy pracovny den uz 6 rokov. A este tych rokov bude dost. V mojich kruhoch najdiskutovanejsi software.
-
16-03-2013, 18:27
Norton Ghost - Chci něco rizikového zkusit? Zazálohuju disk (dříve na Zip-Drive, dnes externí HDD) a pokud pokus dopadne špatně - cold backup z Norton Ghost-u a za 10 až 15 minut je komp na původním stavu a navíc mi zůstává záchranná kopie (archiv).
Lepší jak pokusy ve virtualizaci.
-
17-03-2013, 09:30
Pro mě to byl Cubase na ATARI ST.Je to úžasný program,nyní již dlouhou dobu s podporou Audio.
-
17-03-2013, 15:15
Mě žádný software život nezměnil. Co se týče software, bez kterého si neumím "PC život" představit je OS Windows (používal jsem zběžně 3.11 a pak už běžně 95, 98, XP a skončil u 7) a další software Winamp na audio, GOMPlayer na video, PowerDVD na DVD a Blu-ray disky, mp3tag na tagování a pak další programy pro různé funkce, které už tak často nepoužívám (např. úprava audia, konvertovací programy). Pak se samozřejmě člověk neobejde bez firewallu, antivirových programů a programů na údržbu PC. A na tráveni volného času hry (kdysi na to času bylo více, v současnosti tak max. 4 hry za rok) - tu mě nejvíce oslovil Duke Nukem 3D (Atomic Edition) na poli akčních her a na poli strategií Knights and Merchants (podle mě nejrealističtější strategie nejen té doby).
Naposledy upraveno uživatelem Luk Skywalker: 17-03-2013 v 15:18
-
21-03-2013, 04:13
Pro mě je to hudební přehrávač cMP2-cisc Memory Player. Ze všech přehrávačů má nejlepší podání zvuku a také asi nejhorší podporu formátů a velice kostrbaté ovládání. Nepřehraje nic jiného než flac nebo wav, více skladeb zvládne jen za pomoci cue playlistu, ale stojí za to.
http://cicsmemoryplayer.com
Jako další je Aston, náhrada za plochu windows. Nebýt padající plochy na WinXP nikdy bych se k tomuto programu nedostal, prodloužil život mého OS o hodně dlouho. nakonec jsem si na něj tak zvykl že nic jiného nechci ani vidět.
http://www.svethardware.cz/forum/sho...l=1#post517867
Samozřejmě ne že by mi tyto aplikace nějak změnili život, spíš jej jen zpříjemnili.
-
22-03-2013, 19:55
"zmenil zivot" su mozno silne slova, ale inak irc protokol ktory bol jednou z prvych "socialnych sieti" v dobach ranneho internetu (samozrejme pretym bbs, atd) a kde bolo mozne stretnut zaujimavych ludi z celeho sveta, ked este web samotny nebol tak rozvinuty..
-
23-03-2013, 14:18
Občasný diskutér
SW který mi sice nezměnil život, neboť není příčinou ale jen nástrojem, rozhodně však změnil profesi jíž se živím je AutoCAD - přešli jsme od tužek a rýsovacích prken k PC a k tomu není co dodat