Čistě akademicky - záhada procesoru
Zdar všem. Taková malá záhada: Z MB jsem vyndal Pentium 4 1,8GHz , L2 - 256kB , FSB - 400Mhz dal jsem tam Celeron 2GHz , L2 - 128kB , FSB - 400 Mhz ale BIOS mi hlásí Pentium 4 2,0 GHz , L - 512kB ! : ???
Support list nenalezen - podpora MSI max do socketu 775 zpětně. V poho jsem instaloval systém a ten už hlásí to, co tam je. Takže sestavim a šoupnu tchýni na psaní. Jen je mi záhadou, kde to ta deska vzala. Nejdřív jsem myslel, že je to ten předchozí procík, ale pak jsem si všiml toho rozdílu L2, takovej procík tam nebyl. BIOS resetován, dlouhodobě oédstřiženo od proudu a výměna RAM - furt si mele svou ...
[QUOTE=Ventero;528550]Zdar všem. Taková malá záhada: Z MB jsem vyndal Pentium 4 1,8GHz , L2 - 256kB , FSB - 400Mhz dal jsem tam Celeron 2GHz , L2 - 128kB , FSB - 400 Mhz ale BIOS mi hlásí Pentium 4 2,0 GHz , L - 512kB ! : ???[/QUOTE]
To nemusi byt az taka zahad. BIOS maticnej dosky nemusel identifikovat procesor, mal by stacit update BIOSu. Ale to je zbytocne. Tiez som videl, niektore dosky, kde pisalo, ze CPU je unknown a doska fungovala roky a z operacneho systemu sa dal CPU identifikovat. Jednoducho v case vydania nemal BIOS este podporu pre dany CPU, pripadne sa vyrobca nemusel uz unuvat vydat ani novy BIOS a ten chybne identifikuje CPU.
To nemusi byt az taka zahad. BIOS maticnej dosky nemusel identifikovat procesor, mal by stacit update BIOSu. Ale to je zbytocne. Tiez som videl, niektore dosky, kde pisalo, ze CPU je unknown a doska fungovala roky a z operacneho systemu sa dal CPU identifikovat. Jednoducho v case vydania nemal BIOS este podporu pre dany CPU, pripadne sa vyrobca nemusel uz unuvat vydat ani novy BIOS a ten chybne identifikuje CPU.