Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Vadná RAM?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    73

    Zdravím.

    Mám desku ASUS P5Q Pro
    Kde mám 2X2GB A-Data Extreme Edition DDR2 800+
    Sehnal jsem stejné 2X1GB.

    Problém je co jsem zkoušel tak když zapojím jednu paměť co jsem koupil samostatně anebo dohromady tak počítač se zapne ale ani nezačne bootovat. Jen hučí to je vše.Obraz se taky nezapne.
    Jestli je RAM špatná jak najdu kde je problém?
    Vracet to asi bude problém když to je koupení z druhé ruky od nějakého "mistra"

    - RAM jsem do slotu dobře byla tam asi 5s a nic nesmrdělo.Na pohled taky vypadá normálně.Chladič jsem nesundaval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    73

    Provedl jsem Memtest z USB ale nikam se neuložila zpráva.Navíc ten test trval skoro hodinu a pak šel od znova...
    Použil jsem původní paměti + jednu co jsem získal a která funguje.
    - Hodilo to červený řádek tedy asi chyby. Bohužel nevím jak nastavit aby se ten výpis někam uložil a test netrval hodinu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Vypis netreba, ten test musi probehnout BEZ byt jedineho cerveneho radku. Doba testu je zavisla na mnozstvi testovane pameti, takze 5GB za hodinu muze odpovidat. Pro urychleni muzes testovat jednotlive moduly, snaze se odhali ten s chybami.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    //sorry za double
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    73

    Pak paměti již všechny fungují, systém nastartuje měl jednu špatně zaraženou.
    Spustil jsem program na odhalení chyb v paměti co mají Win7 a nic to nenašlo.
    Zkusím ještě ten Memtest.
    Má cenu pouště ten Memtest přes noc když ten test pak běží od začátku a stejně najde ty samé chyby?

    - Nemůže mít vliv na chybu rozestavění pamětí?
    - Taky jsem četl,že to může ovlivnit přetaktování.
    Naposledy upraveno uživatelem Keyz: 18-03-2013 v 14:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    73

    Již jsem našel vadný modul byl pouze jeden.
    Díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Je vadná ram?
    Od mariaki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-10-2014, 17:50
  2. Vadná GK?
    Od Kotty v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-07-2011, 19:39
  3. Vadna GT 240??
    Od Jouda.0 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-06-2011, 11:19
  4. vadna gk/mb?
    Od DrZelenka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-07-2010, 23:01
  5. Vadna RAM??
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 26-05-2010, 18:48