Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Vyšší kapacita paměťi v duálu nebo menší s vyšší frekvencí?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    3

    Zdravím, dostala se mi do ruky paměť (DDR2 2GB 667MHz 5300s-555) v notebooku mám (DDR2 1x 1GB a 1x 2GB o frekvenci 800MHz 6400s-666)... Otázka zní, mám vyměnit tu 1GB za tu 2GB co se mi dostala do ruky výsledně by pracovaly s nižší frekvencí ale na druhou stranu s větší kapacitou a nejspíš v dualu... Takže (3GB o 800MHz) nebo (4GB o 667MHz v dualu)?? Díky za odpoved....
    Naposledy upraveno uživatelem ndex: 20-03-2013 v 19:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Rozdíl frekvence na výkonu skoro poznat nebude.
    Ale jestli máš v notebooku 32-bitový systém, tak si stejně skoro nepomůžeš, protože 32-bitový systém nedokáže adresovat víc jak cca 3GB paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    3

    Mám nainstalovaný 64bit win7.... ještě bych dodal že ty paměti mají jiné časování moje 2GB má 666(6400s-666) a ta co se mi dostala do ruky 555(5300s-555)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od ndex Zobrazit příspěvek
    Mám nainstalovaný 64bit win7.... ještě bych dodal že ty paměti mají jiné časování moje 2GB má 666(6400s-666) a ta co se mi dostala do ruky 555(5300s-555)
    Ta původní paměť by měla mít profil pro to, aby mohla běžet na 667MHz a k němu samozřejmě i nižší časování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    32-bitový systém nedokáže adresovat víc jak cca 3GB paměti.
    Oblibena nepresnost , doporucuji jednu vyzivnou diskuzi
    Jinak souhlas - lepe vice, i kdyz pomalejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    3

    Tak sem to projel testem a vysledek je nasledujici:
    (3GB)
    Memory mark: 678
    Database operations: 22.5 [1000operations/s]
    Read cached: 9288 [MB/s]
    Read uncached: 4526 [MB/s]
    Write: 1782 [MB/s]
    Available memory: 1782 [MB]
    Latency: 50,9 [ns]
    Threaded: 5055 [MB/s]

    (4GB)
    Memory mark: 700
    Database operations: 22.4 [1000operations/s]
    Read cached: 9331 [MB/s]
    Read uncached: 4280 [MB/s]
    Write: 1831 [MB/s]
    Available memory: 2685 [MB]
    Latency: 54 [ns]
    Threaded: 4845 [MB/s]
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Oblibena nepresnost , doporucuji jednu vyzivnou diskuzi
    Ano pravda, není to úplně přesné
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. DDR2: RAM s vyšší frekvencí, než podporuje notebook
    Od pustofkj v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-04-2013, 21:27
  2. Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 04-07-2012, 09:04
  3. DDR2: větší kapacita x menší kapacita s dual channel?
    Od hw3_on v sekci Operační paměti
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-09-2010, 21:00
  4. DDR2: Kingmax kit 2x 1024MB 667 Mhz, vyšší Mhz?
    Od tone20 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-10-2007, 12:44
  5. z Win98 na vyšší
    Od Misa04 v sekci OS Windows
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 03-11-2006, 14:30