Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: kingston nebo crucial

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    69

    zdarec, tak se rozmýšlím jestli koupit tyhle našlapané kingstonky http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00040000001SLU nebo jestli si mám tři stovky připlatit a koupit tyhle cruciály http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00820000001PPB .. jak to vidíte? Je tam nějáký zásadní rozdíl?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    A kam je chceš osadit? K Intelu budu díky nižšímu napětí vhodnější Crucialy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    69

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    A kam je chceš osadit? K Intelu budu díky nižšímu napětí vhodnější Crucialy.
    jo, k i3.. tak jo teda, díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    8

    Ahoj kup crucialy,mam ted na i7 ty balistic elite vysokej chladic.Deklarovano 1600mhz 1.5V. Cl 8.8.8. 24 cr2 ale .na 1.63v davaj 1866mh. 8.8.8. 24. Cr1!jedou na 2133 ale musis slevit na casovani,zatim me to takto vyhovuje,chlazeno prozatim jen box na cpu,na dotek chladne!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2013
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    A kam je chceš osadit? K Intelu budu díky nižšímu napětí vhodnější Crucialy.
    Zdravím, proč je doporučováno nižší napájecí napětí?
    Kupuju tento mini PC s APU od AMD: http://www.czc.cz/zotac-zbox-ad06-be...7a515831osusjb
    V diskuzi e-shopu je také doporučováno nižší napájecí napětí.

    Taky bych chtěl vědět, jestli je napájecí napětí pevně dané výrobcem paměťového modulu. CZC má v technických parametrech paměťových modulů položku "Maximální pracovní voltáž". Zato jen některé ostatní e-shopy mají napsáno jen např. "napájecí napětí". A zbytek tuto informaci vůbec neuvádí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    U procesorů Intel to udává samotná specifikace výrobce a to z důvodu integrovaného paměťového řadiče přímo do procesoru. U procesorů AMD můžeš klidně použít paměťové moduly s napájecím napětím větším než-li 1.5 V, dnes běžných 1.65 V. Obecně platí, že čím nižší napájecí napětí, tím menší spotřeba, tzv "green" modely. Ovšem podle mě je tento přínos naprosto mizivý a pokud by jsi se chtěl zabývat přetaktováním modulů RAM, tak pro tuto činnost nejsou moduly zrovna nejlepší volbou.
    Výrobce udává takové napájecí napětí, při kterém jsou moduly RAM schopny stabilně pracovat podle dané specifikace na kterou jsou stavěny. V drtivém případě můžeš napájecí napětí trochu snížit / zvýšit, podle dané činnosti, kterou chceš s nimi provádět. Zde už ovšem nenese výrobce samozřejmě žádnou zodpovědnost za stabilní provoz modulů RAM.
    Co se týče e-shopů, tak bohužel není nikde pevně dáno, jak danou informaci mají uvádět. Nejlepší je ověřit si parametry jednotlivých komponent přímo na webových stránkách výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Jen dodám, že např. u některých modulů od Kingstonu je možné podle specifikace výrobce provozovat tytéž paměti na 1600 MHz při napětí 1.65V a pokud použiješ frekvenci 1333 MHz, je možné je provozovat stabilně i při napětí 1.5V (je potřeba najít ve specifikaci). V tom případě "maximálního napětí" je to opravdu jen na výrobci, za co se zaručí, že bude fungovat. Jak již bylo psáno, tak napětí 1.5V je důležité u procesorů Intel. U AMD toto není důvod nějak řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele hadd1
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    48

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výstřižek.PNG 
Zobrazení: 191 
Velikost: 36.5 KB 
ID: 29263Můžete mi někdo poradit ? Měl jsem tyhle Kingstouny http://www.czc.cz/kingston-hyperx-ge...oa9nmif4k9j0o9 ale přešel jsem na tyhle Crucialy http://www.czc.cz/crucial-ballistix-...jafst1s4h79uf8 ale obávám se že že mi jedou stejně jako ty ty Kingstouny na frekvenci 1333 Mhz Nevíte někdo jak se v Bios ta frekvece navyšuje ? Desku mám Gigabyte GA-Z77X-D3H Dík za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od hadd1 Zobrazit příspěvek
    přešel jsem na tyhle Crucialy http://www.czc.cz/crucial-ballistix-...jafst1s4h79uf8 ale obávám se že že mi jedou stejně jako ty ty Kingstouny na frekvenci 1333 Mhz Nevíte někdo jak se v Bios ta frekvece navyšuje ? Desku mám Gigabyte GA-Z77X-D3H
    V BIOSu aktivuj XMP profil (MIT > Advanced Memory Settings).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele hadd1
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    48

    Dík za radu už to jede tak jak má
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Diagnostika: SSD CRUCIAL M4 - 128GB - Problém
    Od Jouda.0 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-07-2014, 18:46
  2. Socket 1156/1366: Vyber Mb 1155,cpu 3770,8gb ram 1600 crucial cl8
    Od Avalanche8 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 05-04-2013, 14:48
  3. DDR2: A-DATA nebo KINGSTON
    Od Encore1106 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 20:10
  4. DDR2: 800MHz nebo 1066MHz Kingston DDR2 ??
    Od Tomas_X v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-09-2007, 12:41