Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 46

Téma: PC pro hraní her v ceně 10 000 - 12 500 Kč

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Jestli se nepletu, tak nforce 600 vyšla před 6 lety. To ještě ASRock prodává mininmálně 5 let starou desku?
    Dokonce je k mání i základní deska se socketem 478 či 775 (MSI / AsRock).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Jestli se nepletu, tak nforce 600 vyšla před 6 lety. To ještě ASRock prodává mininmálně 5 let starou desku?
    OT: Tu u nás, kde nie je peňazí nazvyš, je na opravy starých pc v pohode .... sám som ich v servise použil pár desiatok /aj staršiu verziu N68C-S UCC/, RMA iba jedna ... kopu ľudí má ešte staršie pc s AM2 a na novú zostavu proste nemajú Keď sa pozrieš na cpu support list, tak tá doska spapá takmer všetko do 95W
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    7

    Ahoj všem, chtěl bych moc poděkovat za rady vlastně jsem na tom změnil skoro vše než jsem měl v úmyslu koupit jen doufám, že dělám dobře v Pondělí asi bude zavřeno takže si pro to pojedu v Pondělí (preferuji osobní převzetí) a finálka vypadá takto:

    kód název stav množ. cena celkem
    24232 BitFenix Merc Beta černá 1 945,-
    14000B F2P kupón v hodnotě 1400CZK 1 0,-
    27369 Gigabyte GA-B75-D3V 1 1 565,-
    63981 Intel Pentium G2020 BOX 1 1 390,-
    49426 Kingston HyperX blu 4GB 1333MHz 1 725,-
    58900 Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64bit CZ OEM 1 2 315,-
    45608 MSI N650Ti 1GD5/OC G + Assassin's Creed 3 1 2 990,-
    14796 Seasonic SS-400ET T3 1 935,-
    39153 WD Blue WD10EZEX 3.5" 1TB 1 1 565,-
    Celková cena objednávky bez DPH v Kč 10 272,-
    Celková cena objednávky v Kč 12 430,-

    Takže tak , každopádně ještě bych pár rad potřeboval např. jestli mi na takové hraní stačí můj současný monitor: SyncMaster 2223NW http://www.czc.cz/samsung-syncmaster.../59672/produkt

    Jinak neobjednával jsem ROMku páč jednu mám akorát si teď nejsem jist jestli jí zapojím když jela na starším PC kde byla MB s DDR2 ale já tomu teda nerozumím vím že je SATA nc víc tady sem jí našel na netu http://www.blackmoreit.com/products/...el:-gh04f.html
    Na závěr bych se ještě rád zeptat jestli do této sestavy půjde za nějakej pátek dokoupit nějakej lepší upgrade např. lepší procesor a lepší grafárna jinak taktovat se určitě nechystam vůbec se vtom nevyznám ani nechápu jak moc to zvedne znatelnej výkon a nechci to rozbít sem v taktování amatér
    Dík a ahoj
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od majkii11 Zobrazit příspěvek
    Na závěr bych se ještě rád zeptat jestli do této sestavy půjde za nějakej pátek dokoupit nějakej lepší upgrade např. lepší procesor a lepší grafárna jinak taktovat se určitě nechystam vůbec se vtom nevyznám ani nechápu jak moc to zvedne znatelnej výkon a nechci to rozbít sem v taktování amatér
    Deska podporuje procesory az Core i7 = 4 jadro s Hyperthreadingem, to uz je poradny procesor. A co se tyce grafarny, tak tam muzes dat cokoliv, co utahne zdroj, slot PCI-E je pro vsechny stejny... Pouze budes limitovany zdrojem. Ale vzheldem k tomu, ze rok od roku klesaji spotreby diky novym vyrobnim technologiim = naroky na zdroj jsou nizsi, tak bych se toho tolik nebal
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Deska podporuje procesory az Core i7 = 4 jadro s Hyperthreadingem, to uz je poradny procesor.
    Tak provozovat i7 zrovna na téhle desce je naprostá blbost. Základní deska je low-end, což završuje i použitý čipset, který je spíše vhodný pro kancelářské sestavy. Tuhle kombinaci bych tedy osobně nikomu nedoporučil.

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    A co se tyce grafarny, tak tam muzes dat cokoliv, co utahne zdroj, slot PCI-E je pro vsechny stejny... Pouze budes limitovany zdrojem.
    Zde bych ještě poznamenal, že sice lze osadit jakoukoliv grafickou kartu, ale aby osazení bylo smysluplné, musí být k ní i dostatečný procesor, který ji zvládne "nakrmit". IMHO Už tato kombinace CPU + GPU je taková hraniční.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od majkii11 Zobrazit příspěvek
    ...
    Co takhle připlatit pár korun a vzít lepší ramku? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00821Y50AL1OZT
    V reálu to skoro nepoznáš, ale Corsair mi přijde jako spolehlivější značka, než Kingslon a zvlášť u takhle levných pamětí.
    Co se týká monitoru, tak si myslím, že OK. Není to žádnej extra zázrak... hlavní nevýhoda je analogovej vstup, takže do budoucna bych s ním počítal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Tak provozovat i7 zrovna na téhle desce je naprostá blbost. Základní deska je low-end, což završuje i použitý čipset, který je spíše vhodný pro kancelářské sestavy. Tuhle kombinaci bych tedy osobně nikomu nedoporučil.
    Hmm, ja planuju presne do tyhle desky pristi rok narvat i7, samozrejme nejaky levnejsi netaktovaci model Kdyz to deska podporuje, tak to prece nemuze shoret... nebo jo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    7

    Hlavně mě prosím zajímá tohle.
    Citace Původně odesláno od majkii11 Zobrazit příspěvek
    Takže tak , každopádně ještě bych pár rad potřeboval např. jestli mi na takové hraní stačí můj současný monitor: SyncMaster 2223NW http://www.czc.cz/samsung-syncmaster.../59672/produkt
    Citace Původně odesláno od majkii11 Zobrazit příspěvek
    Jinak neobjednával jsem ROMku páč jednu mám akorát si teď nejsem jist jestli jí zapojím když jela na starším PC kde byla MB s DDR2 ale já tomu teda nerozumím vím že je SATA nc víc tady sem jí našel na netu http://www.blackmoreit.com/products/...el:-gh04f.html
    Na závěr bych se ještě rád zeptat jestli do této sestavy půjde za nějakej pátek dokoupit nějakej lepší upgrade např. lepší procesor a lepší grafárna jinak taktovat se určitě nechystam vůbec se vtom nevyznám ani nechápu jak moc to zvedne znatelnej výkon a nechci to rozbít sem v taktování amatér
    Jinak už měnit nic nemůžu je to objednáno a na cestě do prahy... to se dozvídám trochu pozdě že použití této zakl. desky a grafiky je špatné :/ to mě celkem oželelo jinak ty ramky stejně v budoucnu dokoupím další 4GB takže to zas tak nehrotím když tak reklamuju a vyměním za nové (pokud to půjde a pokud to bude nějak zlobit)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od majkii11 Zobrazit příspěvek
    Hlavně mě prosím zajímá tohle.

    Jinak už měnit nic nemůžu je to objednáno a na cestě do prahy... to se dozvídám trochu pozdě že použití této zakl. desky a grafiky je špatné :/ to mě celkem oželelo jinak ty ramky stejně v budoucnu dokoupím další 4GB takže to zas tak nehrotím když tak reklamuju a vyměním za nové (pokud to půjde a pokud to bude nějak zlobit)
    Na tom monitoru je dobry, ze je jen 1680*1050 a ne Full HD, protoze tim padem potrebujes o 20 procent vykonu mene, na to aby to bezelo dobre. Spatny je, ze nema DVI ani HDMI a cele to tam beha analogove, ale s tim nic nenadelas.

    Co se tyce desky, tak ja bych to tak nehrotil, ja na ni provozuju i3 3220 a Radeon 7850 (oboje silnejsi nez sis obejdnal) a vsechno slape jak ma, zatim jsem vsechny novy hry rozjel na Vysoke nebo Ultra detaily (Devil May Cry 2013, Tomb Raider 2013, Crysis 3 beta, Far Cry 3, Battlefield 3...). Chipset B75 neni taktovaci a je to nejzakladnejsi chipset, proto kevin rika, ze se hodi spise do kancelarwskych sestav, ale jak vidi i hrat se na tom da .

    O rozdilech mezi chipsety muzes precist zde: http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1155
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Hmm, ja planuju presne do tyhle desky pristi rok narvat i7, samozrejme nejaky levnejsi netaktovaci model Kdyz to deska podporuje, tak to prece nemuze shoret... nebo jo?
    To, že jej podporuje neznamená, že je vhodná pro dlouhodobou zátěž. Základní deska není ničím chlazená a při větších zátěžích se určitě bude dosti hřát, což znamená nižší životnost a problémy se stabilitou.

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Co se tyce desky, tak ja bych to tak nehrotil, ja na ni provozuju i3 3220 a Radeon 7850 (oboje silnejsi nez sis obejdnal) a vsechno slape jak ma, zatim jsem vsechny novy hry rozjel na Vysoke nebo Ultra detaily (Devil May Cry 2013, Tomb Raider 2013, Crysis 3 beta, Far Cry 3, Battlefield 3...). Chipset B75 neni taktovaci a je to nejzakladnejsi chipset, proto kevin rika, ze se hodi spise do kancelarwskych sestav, ale jak vidi i hrat se na tom da .
    Hrát se dá i na horších čipsetech, jelikož čipsety nejsou dělaný herní a neherní, nýbrž se liší krapet jinými věcmi a to jest hardwarovou vybaveností. Low-endová základní deska za pár kaček bude prostě vždy osazena tím nejnižším možným vybavením.
    Osazení grafické karty do jakékoliv základní desky je celkem bezproblémové, neboť je napájena pomocí přídavných konektorů a napájení z PCIe slotu je malé (myslím, že max. 75 W). U osazení procesoru musíš dát pozor na nap. kaskádu. Pokud je nekvalitní a nechlazená nemůžeš čekat, že vydrží vše. Proto jsem pro tvou sestavu doporučoval zákl. desku s chlazenou kaskádou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    7

    Takže pokud jsem to správně pochopil tak ta deska od ASRock by byla lepší volba. Tím bych to zakončil protože už je na cestě a stornovat už to nebudu.
    Jen mě zajímá to přece ta deska co jsem objednal od GB je opravdu tak zlá že bych ji měl vrátit a teda objednat tu ASRock nebo mi chvíli vydrží??

    Důležité info: jelikož sem se teda dozvěděl že můj monitor je pouze s analogovým výstupem a proto musím koupit kabel DVI-I/VGA abych alespoň dosáhl pokud možno co nejvyšší kvality zobrazení pro mě, tak určitě nebudu hrát na Full HD a tudíž vytížení GK nebude tak velké proto by se neměl ani tak zapotit ten čipset ne?

    Jinak mimo mísu četl jsem teď někde na webu :
    ,,Dnes již jen málo uživatelů setrvá u klasických CRT obrazovek, které samotné fungovaly na analogovém principu, a tudíž analogový signál pro ně byl úplně nejlepší možností. LCD panely ovšem mají VGA vstup pouze kvůli kompatibilitě a je to pro ně úplně nevhodný typ přenosu. Důvod je jednoduchý. Digitální signál z grafické karty se musí převést na analogový (který je náchylnější k rušení) a následně se opět musí konvertorem v monitoru převést zpět na digitální. Mimo náchylnosti k rušení je ještě problém v nepřesnostech vznikajících během obou konverzí."

    Jelikož mám značku Samsung která bych řekl není špatná tak by ten můj monitor nemusel na tom bejt zas tak špatně ale to jsou takový bláhový spekulace (vím) nicméně zajímá mě jestli ten přenos s kabelem DVI-I/VGA bude lepší než přes redukci bo jestli to je to samý a ještě mě zajímá o to znamená to D-Sub?? zajímá mě jestli to není jako HD Ready?? Mám dost otázek jistě že za rok nejspíš koupím nějakej HD monitor a bude vystaráno jen mě zajímá jestli bude obraz alespoň trochu lepší než co jsem měl s mou starou HD 4350 nebo prostě akorát se nebude sekat kvůli výkonu GK ale jinak bude stejnej??

    A prosím řekne mi někdo jak je na tom moje stará ROMka viz. příspěvky výše ??

    PS: dost mi vadí že mě to tu na fóru po chvíli neaktivitě samo odhlásí dá se to nějak změnit??
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Proto jsem pro tvou sestavu doporučoval zákl. desku s chlazenou kaskádou.
    Však majkii tam původně měl B75 Pro3 a ta chlazenou kaskádu má.. nevím proč pak najednou objednal gigabajtku..


    majkii
    ne, ona ta deska není až tak zlá, ale ta od ASRocku byla lepší volba. Tebe to teď štvát nemusí, protože ti na té desce stejně pojede jen G2020, ale při upgradu bych asi nešel vejš, jak do i5ky.

    stačí ti redukce vga/dvi (některé karty jí mají přibalenou) a analogové zobrazení tě nelimituje v detailech. Co se týká toho kabelu a redukce, vyjde to nastejno. Přece sis sám přečetl, že obraz se musí překonvertovat na analogový (to se děje na výstupu z grafické karty) a pak zpátky na digitální (což se děje až v monitoru). To, jestli je propojíš kabelem s rozdílným konektorem nebo redukcí, to už je úplně šumák.

    Vytížení grafické karty nemá s chipsetem pranic společného.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od majkii11 Zobrazit příspěvek
    Takže pokud jsem to správně pochopil tak ta deska od ASRock by byla lepší volba. Tím bych to zakončil protože už je na cestě a stornovat už to nebudu.
    Jen mě zajímá to přece ta deska co jsem objednal od GB je opravdu tak zlá že bych ji měl vrátit a teda objednat tu ASRock nebo mi chvíli vydrží??
    Zlá není. Budeš v ní provozovat Pentium, ale pro provoz i7 (jak psal NFG_ICE) vhodná není. Holt jí chybí chlazení nap. kaskády.

    Citace Původně odesláno od majkii11 Zobrazit příspěvek
    Důležité info: jelikož sem se teda dozvěděl že můj monitor je pouze s analogovým výstupem a proto musím koupit kabel DVI-I/VGA abych alespoň dosáhl pokud možno co nejvyšší kvality zobrazení pro mě, tak určitě nebudu hrát na Full HD a tudíž vytížení GK nebude tak velké proto by se neměl ani tak zapotit ten čipset ne?
    Čipset se "nazapotí". Ten slouží k něčemu jinému.


    Citace Původně odesláno od majkii11 Zobrazit příspěvek
    PS: dost mi vadí že mě to tu na fóru po chvíli neaktivitě samo odhlásí dá se to nějak změnit??
    Pod přihlašovacími políčky je zaškrtávací pole "Pamatovat si mě" nebo tak podobně se to jmenuje, Tak to si zaškrtni a měl by jsi být přihlášen neustále.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    7

    Díky VencaX já dal prostě na názor uživatele re4ktor a NFG_ICE oba mě doporučily GB desku jinak při upgradu asi ani nepůjdu víš jak do i3 někde jsem četl že i5 a víc se při hraní už ani nevyužije.

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Vytížení grafické karty nemá s chipsetem pranic společného.
    Já to myslel jako tak že když zatížím hodně GK tak zatížím hodně i CPU ne?? a proto mě napadlo že bude vysoká teplota na čipsetu a tak může odejít ta MB nebo čím jí vlastně můžu odrovnat na co si mám dát pozor nebo resp. kčemu slouží ta chlazená kaskáda??

    Prosíííím co ta moje ROMKA půjde zapojit na tu MB? nějak ty wokna nainstalovat musím
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od majkii11 Zobrazit příspěvek
    Díky VencaX já dal prostě na názor uživatele re4ktor a NFG_ICE oba mě doporučily GB desku jinak při upgradu asi ani nepůjdu víš jak do i3 někde jsem četl že i5 a víc se při hraní už ani nevyužije.
    Tak to prrrrr, Ty jsi chtel co nejvic srazit cenu a usetrit a protoze jsi tlacil kazdou stovku, tak jsem Ti tam hodil GB misto ASRocku, ale kdyz si to projdes zpatky tak jsem doslova napsal toto:

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek

    Asi bych to nechal za tech 12400 co bylo puvodne, vymenil RAMku za Corsaira a sel do toho
    Ja vim, ze vsicni rikaji, ze ARock ma chlazenou kaskadu a je lepsi, tak bych Ti ji s klidem doporucil, i kdyz sam bych si ji nekoupil, pac jsem fanousek GB

    Kdybys tak nehrotil tu cenu, tak tam ten ASRock byl

    Ta ROMka pujde, pokud je SATA Je SATA?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro hraní her v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od JackFlash v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 50
    Poslední příspěvek: 14-05-2012, 12:07
  2. PC pro hraní her v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od Pechy91 v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 16-02-2012, 20:57
  3. PC pro hraní her v ceně 7 500 - 10 000 Kč
    Od Krzy v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 15-02-2012, 16:13
  4. PC pro hraní her v ceně 20 000 - 22 500 Kč
    Od kolex v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 23-12-2010, 14:16
  5. PC pro hraní her v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Hellow v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-12-2010, 19:02