Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Problém s novým PC (nekompatibilita desky s RAM?)

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    158

    Ahoj, před týdnem jsem skládal nové PC, viz tohle vlákno. Odkaz přímo na sestavu. Na počítač se nahrál OS, ovladače, programy a pak na PC začal skákat BSOD.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1010474.JPG 
Zobrazení: 145 
Velikost: 1.25 MB 
ID: 28257P1010478.JPGKlikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1010480.JPG 
Zobrazení: 134 
Velikost: 843.7 KB 
ID: 28259Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1010482.JPG 
Zobrazení: 113 
Velikost: 913.0 KB 
ID: 28260

    Samozřejmě, že jsem googlil a zkoušely se všechny možné rady - odinstalovat antivir, kontrola disku, přeinstalování vytipovaných ovladačů (grafika, některé od desky), ale stále to dělá. Vyzkoušelo se vyměnit RAM ze starého počítače a počítač jede bez problémů. Tak jsem si říkal, že budou špatné RAMky, ale v memtestu ani jedna chyba!? WTF? Tak jsem se díval na podporu pamětí na stránkách ASRock a paměti, které mi nefungují tam opravdu nejsou (PV38G160C9KRD). Myslíte, že je to tím? Pak mě ještě napadlo podívat se do BIOSu, jak je to tam nastavené - no je tam automatika, to je jasný. Ale zkusit to ponastavit ručně tak jak to má být, co myslíte? Jen upřesním, že PC jsem skládal pro kamaráda, takže k němu nemám fyzicky přístup, tak budou mé reakce na vaše nápady budou poněkud s časovou prodlevou.

    Děkuji za nějaké nápady. Mě už napadá jen, že v rámci 14ti denní zkušební lhůty se paměti vrátí a vezmou nějaké jiné.
    Naposledy upraveno uživatelem K.ats: 27-03-2013 v 08:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Dej sem záložku Memory z CPU-Z, kde je vidět jak jsou paměti nastavené. (Ty nové samozřejmě).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    K záložce Memory přidej ještě screenshot ze záložky SPD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    158

    Jj, díky za rady. Zkontrolji to a dám vědět. Jinak špatné ramky ještě nevylučuji- V memtestu to běželo pouze necelé dvě hodiny (skoro celé 2 cykly). To podle mě není moc času testování na to aby se daly 100% vyloučit špatné ramky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Chce to nechat testovat min. 4 hod. A to je opravdu minimum.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    34

    Ou, to já bych při testování pamětí pod 8 hodin ani nešel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    158

    Tady prikladam screeny. Dnes ráno bude spuštěn memtest a nechá se běžet 8 hodin a uvidí se.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: MEMORY.jpg 
Zobrazení: 123 
Velikost: 292.5 KB 
ID: 28261Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SPD_slot_1.jpg 
Zobrazení: 99 
Velikost: 310.2 KB 
ID: 28262Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SPD_slot_3.jpg 
Zobrazení: 109 
Velikost: 310.7 KB 
ID: 28263
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Command Rate nastav na 3T, zkontroluj nastavení nap. napětí na hodnotu 1.5 V ... jinak je nastavení v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    158

    Díky za rady, na večer to pak vyzkouším a dám vědět. Myslíte, že to může být tímhle? Jinak napětí bylo na 1.5V Ale samozřejmě při ruční změně nastavení pamětí to překontroluji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    158

    Tak je to jasný, díky za rady. Viz. obrázek...

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: memtest_1.JPG 
Zobrazení: 108 
Velikost: 739.8 KB 
ID: 28269
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. problém s novým pc
    Od Rubufaso v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-08-2013, 14:34
  2. Problem s novym PC-Nestabilni pri vytizeni
    Od makakanakakashy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 28-06-2011, 23:07
  3. problem desky s novym procesorem
    Od payja v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-08-2009, 13:41
  4. Problémy s PC (HW/SW): problém s novým PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 53
    Poslední příspěvek: 27-11-2008, 21:27
  5. LCD: Problém s novým LCD
    Od malder v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-02-2007, 11:20