Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Taktování AMD Athlon 64 X2 4000+

  1. #1

    NRv NRv je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    3

    Čau lidi, prosím poradit, jsem už beznadějnej.

    Moje sestava: Gigabyte GA-M55S-S3
    AMD Athlon 64 X2 4000+ (Brisbane) CHLAZENÍ: (Artic Freezer 7 Pro REv. 2)
    A-Data Memory Expert DDR2 800MHz(CL5) 2x512MB//// Xtra Zeppelin DDR2 800MHz(CL5) 2x2GB
    GeForce 7600 GT 256mb

    Rozhodl jsem se taktovat, přečetl stovky forum o taktování a našel sem stejný procesor nataktovaný na 3,00 Ghz. (Zde nafóru: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f...sd=a&start=105)

    Snažím se docílit stejného efektu ale maximum 2,7Ghz /10.0x 270Mhz / HT: 810Mhz



    Začal jsem tím že jsem aktulizoval bios a "nepochopitelně" se mě změnil násobiš FSB max 10.5x na max 10.0x . To je jedna záhada kterou bych moc prosil objasnit.

    Další otázka je jestli mohu zvýšit napětí paměti a procesoru tak abych ho/je nějak nepoškodil, pokud to pomůže k navýšení FSB. Nebo pomůže změna časování paměti z CL5 na CL4 (Popřípadě jak nato?)

    Prosím, můžete obětovat pár minut a poradit, děkuju.





    (Důvodem taktování je vedši výkon viz. v programech AAE, SonyVegas atd.. )
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    Jak máš momentálně nastavené paměti? Nastavil bych jim nejnižší frekvenci, ať můžeme vyloučit, že to dělají paměti. CnQ máš vypnuté? Někdy může dělat blbosti, kolik máš napětí na procesoru/ramkách?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    1) nikdo ti nezaručí na jakou frekvenci se dostaneš. Každý CPU je originál. To že někdo dosáhl na 3 GHz nic neznamená. Mohl mít větší štěstí na kus.

    2) jestli máš 2,7 GHz stabilních na default napětí, myslím že to je úspěch. Ovšem je otázka jestli si ho deska nezvedá sama, pokud tam máš Auto.

    3) paměti netaktuj, nastav jim pomocí děličky nízkou frekvenci, aby tě neomezovaly. Až najdeš max. CPU, srovnej paměti na těch zhruba 800 MHz.

    4) u časování platí, že čím nižší číslo, tím agresivnější! Takže když dáš CL4 místo CL5, tak to bude spíš nestabilní

    5) vyhoď ty dva 512 MB moduly, ať zbytečně nezatěžuješ paměťový řadič v CPU. Ten 1 GB tě nevytrhne, i když máš 64 bit OS.

    6) Napětí na procesoru se může zvedat, pokud to zvládáš chladit. Ale nad 1,5 V bych určitě nešel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    NRv NRv je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od AndrewCZ Zobrazit příspěvek
    Jak máš momentálně nastavené paměti? Nastavil bych jim nejnižší frekvenci, ať můžeme vyloučit, že to dělají paměti. CnQ máš vypnuté? Někdy může dělat blbosti, kolik máš napětí na procesoru/ramkách?
    paměti jsem nastavil na 400Mhz ale nevím jak zjistit jejich napětí, CnQ disabled, napětí cpu normal 1,3V ale v cpu-z mě ukazovalo kolem 1,2V tak jsem navýšil v biosu na 1,35v .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    NRv NRv je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    1) nikdo ti nezaručí na jakou frekvenci se dostaneš. Každý CPU je originál. To že někdo dosáhl na 3 GHz nic neznamená. Mohl mít větší štěstí na kus.

    2) jestli máš 2,7 GHz stabilních na default napětí, myslím že to je úspěch. Ovšem je otázka jestli si ho deska nezvedá sama, pokud tam máš Auto.

    3) paměti netaktuj, nastav jim pomocí děličky nízkou frekvenci, aby tě neomezovaly. Až najdeš max. CPU, srovnej paměti na těch zhruba 800 MHz.

    4) u časování platí, že čím nižší číslo, tím agresivnější! Takže když dáš CL4 místo CL5, tak to bude spíš nestabilní

    5) vyhoď ty dva 512 MB moduly, ať zbytečně nezatěžuješ paměťový řadič v CPU. Ten 1 GB tě nevytrhne, i když máš 64 bit OS.

    6) Napětí na procesoru se může zvedat, pokud to zvládáš chladit. Ale nad 1,5 V bych určitě nešel.
    Myslím že mám Manual ale těžko říct ten bios mě přijde nepřehlednej oproti jiným.
    Děličku paměti mám k8 SB HT Speed 3x ale ještě hned pod tím je nastavení k8 MCP Width 8/16 8/16, to nevím co je tak jsem nechal Auto.
    2x512 sem vyhodil a nechtělo to naběhnout a nějak zvláštně to rozhodilo časování tak jsem nastavil na 5-5-5-18
    Napětí cpu sem zvednul na 1,35V protože system byl nestabilní.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu.JPG 
Zobrazení: 195 
Velikost: 59.3 KB 
ID: 28264   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: paměti.JPG 
Zobrazení: 178 
Velikost: 44.8 KB 
ID: 28265   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu temp.JPG 
Zobrazení: 155 
Velikost: 39.4 KB 
ID: 28266  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    k8 SB HT Speed nemá s pamětmi nic společného, je to rychlost Hyper Transportu. Pro taktování ji můžeš zkusit ještě snížit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    Zkus snížit násobič procesoru, aby jsi otestoval, zda jsi nenarazil na limit desky.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Socket 754/939/940: Athlon 64 4000+ soc.939 overclock
    Od sety83 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 07-06-2007, 00:43