Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 44 z 44

Téma: Náhodné zamrzání PC, BSOD

  1. #31
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    158

    Ještě doplním citaci z výše zmíněného fóra. kde popisuje podobný problém.

    Related to BSOD (Nvidia: nvlddmkm.sys/0x00000116 or ATI: ati3duag.dll/0x00000XXX)

    I would like to share a success story in regards to this error message that hopefully will help others...

    My specs are below for both PCs.

    I received this error message with 3 different video cards and 2 manufactures Nvidia & ATI (the ATI BSOD

    was a bit different but same results). I did all of the basic and advance steps in troubleshooting

    including testing all of my hardware components on identical motherboards & power supplies; however, the

    BSOD would only show up on one motherboard with the video card in the first PCIe 2.0 x16 slot but work

    fine in the second slot.

    The actual issue was related to the North Bridge and the first PCIe 2.0 x16 slot not running the correct

    voltage for the video card. Needless to say, here are the steps that corrected my issue, from ASUS

    Support, and reset the voltage for the video card:

    1. Uninstall video card driver utilities from Programs
    2. Uninstall video card driver from Device Manager/Display Adapters
    3. Shut down computer
    4. Unplug everything including power connector... wait 30 seconds
    5. Remove the video card from the motherboard
    6. Clear the motherboard CMOS for 20 seconds (my motherboard has a convenient CMOS button on the back but

    you may have to use a jumper or remove the battery... follow your MB instructions)
    7. Plug in the power and start PC... wait 15 seconds and shut back down
    8. Unplug power and put the video card back on your motherboard
    9. Plug back in power and start back up... DO NOT modify your BIOS settings yet
    10. OPTIONAL: I use RAID drives so I had to turn back on my RAID management in the BIOS when starting up
    11. Once Windows loads, install video drivers, restart and see if the issue is fixed
    12. If the issue is fixed go back into BIOS update RAM Timings and any other component settings needed

    My hope is that this may work for anyone else's issue as this step was not documented anywhere. Usually

    most people RMA'd their motherboards on all of the forums I read through without knowing this step.

    PC Spec #1
    Motherboard: ASUS P6X58D Premium
    -BIOS: 1402
    -Intel X58 Chipset: 9.1.1.1020
    CPU: Intel Core i7 920
    Video Card: ATI Radeon HD 4870
    -Driver Version: 8.85
    -Catalyst Version: 11.5
    Memory: G.Skill F3-16000CL9-2GBTD (2GBx2)
    -Timings: 9-9-9-27-2N 1.6V
    OS Hard Drive: Intel SSD on SATA 6
    PSU: Corsair TX650
    Windows 7 Professional x64

    PC Spec #2
    Motherboard: ASUS P6X58D Premium
    -BIOS: 1402
    -Intel X58 Chipset: 9.1.1.1020
    CPU: Intel Core i7 960
    Video Card: Nvidia EVGA GeForce GTX 570 HD
    -Driver Version: 270.61
    Memory: G.Skill F3-10666CL9T-12GBRL (4GBx3)
    -Timings: 9-9-9-24-2N 1.5V
    OS Hard Drive: Intel SSD on SATA 6
    PSU: Corsair TX650
    Windows 7 Home Premium x64
    Moje angličtina taky zrovna není nejlepší, ale je možné, že je špatný PCI slot na grafickou kartu a potom leda reklamovat desku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Zkus GK šoupnout do druhého PCI-E slotu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Bohužel mám jenom jeden slot
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    To nemáš tuto?

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P8H77M LE.jpg 
Zobrazení: 125 
Velikost: 611.2 KB 
ID: 28347
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Jo to je ona, já myslel, že ten slot je ten největší s tím "zobákem".
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Vidím i otevřený PCI-E x4 (první od zdola). Pokud za slotem nic mechanicky nepřekáží, jde osadit GK i tam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Ta GK jde ale dát jen do x16 slotu viz. http://www.geforce.com/hardware/desk...specifications
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    PCI-E jsou navzájem kompatibilní. PCI-E x16 lze použít (pokud odmyslíme mechanické blokování) ve slotech x1, x4, x8 i x16.

    Např. Úprava GK pro PCI-E x1 slot.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Tak na takovou úpravu si teda moc netroufám
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Bože. Ti nic upravovat nemusíš (byl to jen příklad). Kartu pouze přehodíš do dolního slotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Tak kartu jsem teda přehodil ( promiň za mé neznalosti, ve slotech se moc neorientuju ). Nechám ji teda v tom x4 slotu a uvidíme, jestli to pořád bude blbnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Takže slotem to pravděpodobně není, sice jsem nedostal žádný BSOD, ale PC se seklo, vyplo a hned na to samo zaplo, když jsem byl na netu. Je to fakt divné, už mě to začíná pořádně štvát.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Jediné, co mě ještě napadá je, že buď je něco s harddiskem nebo je ta základovka tak náchylná na ramky, že pokud nemám ramku z QVL tak to prostě blbne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Tak problém se zdá být vyřešen, způsobovala to pravděpodobně funkce C3,C6 report na procesoru, v biosu jsem je zakázal a už 4 dny jedu bez problému.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123