Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 44

Téma: Náhodné zamrzání PC, BSOD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Zdravím, asi před 10 dny jsem si upgradoval PC a to konkrétně processor (z AMD athlon 651k na intel core i5 3470) a základovou desku ( z Gigabyte A75M-UD2H na ASUS P8H77 m-le), vše bylo OK až do té doby, kdy se objevilo první zamrznutí PC (asi 3 dny po upgradu). Od té doby mi PC náhodně zamrzá a to tak, že se počítač asi na 5 vteřin kompletně sekne (zvuk, myš, prostě vše) a sám se buď restartuje nebo úplně vypne ( zajímavé je, že během toho zamrznutí nefunguje ani tlačítko restart na bedně. Musím počkat, až se vypne nebo resetuje sám). Poprvé jsem si myslel, že to bude tím, že jsem po upgradu nereinstaloval Windows 7 ( myslel jsem si, že se hádají ještě staré ovladače od AMD s novými), avšak po reinstalaci a formátu systémového oddílu se objevil úplně stejný problém. Co je ještě zvláštní je to, že PC zamrzá hlavně, když je v klidu nebo minimálně zatížen ( word, sledování filmů, hudba), pří hraní her se mi ještě nestalo, že by zamrzl. Mám permanentně zapnutý core temp a HWmonitor a teploty jsou všude úplně normální ( na processoru +- 30°C v klidu, +- 65°C v zátěži). Zkoušel jsem i flashnout BIOS, memtest ( 1 hodina testování = 0 errors) a updatnul jsem ovladače na nejaktuálnější verze a problém pořád přetrvává ( jediná změna po flashnutí toho BIOSU byla ta, že při zamrznutí mi to asi na 2 vteřiny hodí BSOD, než se počítač vypne nebo resetuje, takže to nestihnu ani pořádně přečíst). Prosím o radu, opravdu už nevím, co s tím. Předem děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Tensor Zobrazit příspěvek
    memtest ( 1 hodina testování = 0 errors)
    Zkus to pustit na 8 hodin, 1 hodina je malo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Ok, můžu to zkusit, ale nemyslím si, že by to bylo ramkou, protože před upgradem jsem s ní neměl žádný problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Je to mene pravdepodobne, ale vylucit se to neda.... me zaujala ta 1 hodina, radsi bych to dal na dele

    EDIT: A co mas vubec za zdroj? A zbytek sestavy? Utanhne to vubec?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Ano, omlouvám se, zapomněl jsem napsat zbytek sestavy . Zdroj: Seasonic SS-500ET, 80+ Bronze, 500W. Grafika: GeForce GTX560 (1GB). Ram: 4GB (1x4GB) 1333 mhz. HDD: ST500DM002 500Gb 7200 rpm. Skříň: Cooler Master Elite 332.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Hm, zdrojem to asi nebude... Skoda, napadlo me svyzt to na nedostatecnej zdroj a bylo by vyreseno
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    No je fakt, že mě taky napadal zdroj. Zapomněl jsem říct totiž jednu věc...ještě před tím upgradem s tou starší základovkou a processorem se mi sám od sebe počítač zapínal ( a teď pro změnu vypíná, takže jsem si moc nepolepšil co ). Ale to bylo nejspíš nějakou špatnou funkcí u té základové desky, způsoboval to LAN kabel zapojený do PC, když jsem ho vypojil, tak se nezapínal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Presnejsi nazev ty RAMky bys vedel? Znacka, casovani a voltaz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Tak to teď nevím, ale určitě se to dá nějak zjistit...v biosu asi to časování a voltáž a název asi přímo na té ramce, že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Ano v BIOSu, ale jednodussi je nejaky diagnosticky software, ja mam treba AIDA64 a ukazuje mi to:
    DIMM2: Patriot Memory 1600L CL9 Series 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 800 MHz) (8-8-8-22 @ 711 MHz) (7-7-7-19 @ 622 MHz) (6-6-6-16 @ 533 MHz) (5-5-5-14 @ 444 MHz)

    Napadlo me, ze ta deska treba nema rada tyhle RAMky - koukal jsem na ASUS na support list, jenze ten je bohuzel dost mizernej
    http://www.asus.com/Motherboards/P8H77M_LE/#support_QVL
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Tak stáhnul jsem si tu AIDU64 a ramku mám: DIMM3: Kingmax FLFF65F - C8KL9 DDR3 1333 (667 mhz) 1,5V SDRAM (9-9-9-24 @ 666 mhz) (8-8-8-22 @ 592 mhz) (7-7-7-19 @ 518 mhz) (6-6-6-16 @ 444 mhz)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Zkus ji dat do jineho slotu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Najprv by si mal zakázať automatický reštart
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: disable auto restart.jpg 
Zobrazení: 324 
Velikost: 92.1 KB 
ID: 28270
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Ok, automatický restart jsem zakázal, ramku dám do druhého slotu a pak zkusím ještě ten memtest na delší dobu, ale na víkend jedu pryč, takže se ozvu po víkendu, jak jsem dopadl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Tak memtest jsem sice ještě nezkoušel, ale vyzkoušel jsem jinou ramku z mého staršího PC je to Kingston taky 4GB DDR3 1333 mhz, na stránkách Kingstonu je napsáno, že přesně tenhle typ ramky má být kompatibilní s mojí základovkou a stalo se to znova...byl jsem na netu, PC zamrzl asi na 5 vteřin a vypl se. Že by byla ta nová základovka nějaká vadná?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC se náhodně zasekává
    Od Malcolmekkk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-11-2012, 19:38
  2. BSOD/zamrzání PC během kopírování dat
    Od impo5sible v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-11-2011, 11:32
  3. Náhodné freezy
    Od leviathan v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-04-2011, 08:44
  4. Náhodné BSOD + padání obrazu
    Od FireTight v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 08-10-2010, 08:23
  5. náhodne zamrzání windows
    Od Mailen v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-08-2010, 09:22