Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 81

Téma: PC pro hraní her v ceně do 5 000 Kč

  1. #61
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od mmfmoc Zobrazit příspěvek
    Mám starší 420-P5 už přes pět let, navíc z druhé ruky a šlape perfektně a tiše.
    5+ let je celkem dlouhá doba na to, aby se nějakej výrobek nebo výrobce změnili k horšímu a ze zkušenosti jednoho navíc již postaršího výrobku nejde usuzovat kvalitu celé značky. Neříkám, že jde o nekvalitní zdroj, jen to, že tento argument v tomto případě postrádá význam.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 19-05-2013 v 12:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    55

    To je asi pravda, uznávám a pro příště si na to dám pozor
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Více 12 V větví neznamená bezprostředně nižší výkon zdroje.
    U některých zdrojů to platí, u jiných ne. Je potřeba pečivě prostudovat štítek, respektive datasheet. Problémem FSP460-60PFN je slabá 12V I/O větev. HD 7950 může mít ve špičce odběr až 250W (= 20,83A). 15A větev je tedy zjevně nedostatečná.

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    5+ let je celkem dlouhá doba na to, aby se nějakej výrobek nebo výrobce změnili k horšímu a ze zkušenosti jednoho navíc již postaršího výrobku nejde usuzovat kvalitu celé značky. Neříkám, že jde o nekvalitní zdroj, jen to, že tento argument v tomto případě postrádá význam.
    Na tom něco bude. V řadě Pure Power L8 jsou osazeny CapXony a Teapa. I tříletá záruka napovídá, že výrobce jeho kvalitě až tak nevěří.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    U některých zdrojů to platí, u jiných ne. Je potřeba pečivě prostudovat štítek, respektive datasheet. Problémem FSP460-60PFN je slabá 12V I/O větev. HD 7950 může mít ve špičce odběr až 250W (= 20,83A). 15A větev je tedy zjevně nedostatečná.
    O tom, že jsou jednotlivé větve slabé se nepřu. Jde mi o to, že napsat "více větví = slabší/špatný zdroj" je nesmysl. Proto píši i že to neznamená bezprostředně ... stačí pořádně číst
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Nováček
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    30

    Ještě jeden dotaz: když koupím tohle: http://www.czc.cz/c68lbq8ncqiseabm63usgk1b0a/seznam , bude to kvalitní základ pro výkonné PC? (Všechny další věci (GK, HDD...) až později). A utáhne tohle všechno (ještě tam budou dva disky WD) ten již mnou postovaný zdroj od Fortonu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Osobně bych volil základní desku Asus P8Z77-V LX.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    O tom, že jsou jednotlivé větve slabé se nepřu. Jde mi o to, že napsat "více větví = slabší/špatný zdroj" je nesmysl. Proto píši i že to neznamená bezprostředně ... stačí pořádně číst
    Řekl bych, že zrovna u toho Fortronu zrovna ty větve slabší budou. A to, že zdroj s více větvemi bude slabší nebo špatný, to jsem nikde neřekl, mluvil jsem o konkrétních zdrojích (Seasonic SS-550RM, Fortron FSP460-60PFN). To, že je to u každého zdroje jinak, to nepopírám a to v mém příspěvku nezaznělo a za to se ti teda omlouvám

    Citace Původně odesláno od iHonza Zobrazit příspěvek
    Ještě jeden dotaz: když koupím tohle: http://www.czc.cz/c68lbq8ncqiseabm63usgk1b0a/seznam , bude to kvalitní základ pro výkonné PC? (Všechny další věci (GK, HDD...) až později). A utáhne tohle všechno (ještě tam budou dva disky WD) ten již mnou postovaný zdroj od Fortonu?
    Jak píše kevin, tak radši tu Asusku. To jestli to utáhne záleží na tom, jakou grafickou kartu tam dáš. A pokud na tom zdroji nebudeš taktovat, tak se taky pár problémům vyhneš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    A to, že zdroj s více větvemi bude slabší nebo špatný, to jsem nikde neřekl ...
    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Pro porovnání ten tvůj má 2 větve, 180W + 198W, což v součtu dodá sice cca 380W (ze 460W), ale kvůli 2 větvím to bude ještě míň.
    To mě nakoplo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    No, když ten zdroj srovnám třeba proti SS350ET, tak ten má dvě 12V větve, kde každá má výkon cca 200W, ale celkové max zatížení na 12V větvích je cca 325W, jestli si dobře pamatuju. Nepředpokládám, že by ten Fortron byl výrazně kvalitnější než ten Seasonic. Je pravda, že z té věty to úplně nevyplývá, ale opravdu to mělo být k tomu konkrétnímu zdroji, ne ke všem obecně .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Osobně bych volil základní desku Asus P8Z77-V LX.
    GIGABYTE GA-Z77-D3H je podle mě lepší - má chlazenou napájecí kaskádu, plnohodnotné audio výstupy, doplňkový řadič USB 3.0, mSATA slot a nižší cenu. Ano, napájení CPU je pouze čtyřpinem, ale to domácí přetaktování nijak negativně neovlivní.

    Citace Původně odesláno od iHonza Zobrazit příspěvek
    Ještě jeden dotaz: když koupím tohle: http://www.czc.cz/c68lbq8ncqiseabm63usgk1b0a/seznam , bude to kvalitní základ pro výkonné PC? (Všechny další věci (GK, HDD...) až později). A utáhne tohle všechno (ještě tam budou dva disky WD) ten již mnou postovaný zdroj od Fortonu?
    Pokud budeš taktovat, chybí tam pořádný chladič. Problematiku zdroje jsme myslím již dostatečně probrali. Bez GK sestavu utáhne, ale při jejím výběru budeš omezen jeho možnostmi. Vzhledem k tomu, že se již nevyrábí, je také otázkou jeho stáří - stárnutí součástek mohlo negativně ovlivnit jeho parametry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Nováček
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    30

    Tak nakonec mám doma tuto desku: http://www.czc.cz/asus-p8z77-v-lk-in...sdle+procesoru , i5 3570k a paměti kingston hyper x blu 8Gb (2x4 Gb) a podle mých dosavadních testů funguje skvěle i se starším fortonem (starším proto, protože běžel zhruba 8 let nepřetržitě v serveru ) zítra otestuji i herní výkon ale zatím pouze na integrované grafice (intel hd 4000). Děkuji tedy všem, kteří mě usměrnili ve výběru této sestavy.
    Naposledy upraveno uživatelem iHonza: 20-05-2013 v 23:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od iHonza Zobrazit příspěvek
    (starším proto, protože běžel zhruba 8 let nepřetržitě v serveru )
    Prohlizel jsi ho jestli je v poradku? Aby sis ty novy komponenty zase hned nezlikvidoval
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od iHonza Zobrazit příspěvek
    a paměti kingston hyper x blu 8Gb (2x4 Gb)
    Na jakém běží ty paměti napětí? Pokud na 1.65V, tak to chce snížit. Vyšší napětí jak 1.5V by mohlo poškodit procesor, Intel doporučuje napětí na pamětech maximálně 1.5V. Ptám se na to hlavně z toho důvodu, že většina 4GB modulů od Kingslonu má právě napětí 1.65V.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 21-05-2013 v 00:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Nováček
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    30

    Paměti mají napětí 1.65 v, ale v biosu snižovat nejde; co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od iHonza Zobrazit příspěvek
    Paměti mají napětí 1.65 v, ale v biosu snižovat nejde; co s tím?
    Zkus snížit frekvenci na 1333 MHz, některé Kingslony umí 1.5V při nižší frekvenci. Jinak by to chtělo asi vyměnit. Ty Leggery nebo ty od Crucialu byly fajn, nějak mi nedochází, proč najednou přešlo ke změně na Kingslony.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro hraní her v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od JackFlash v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 50
    Poslední příspěvek: 14-05-2012, 12:07
  2. PC pro hraní her v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od Pechy91 v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 16-02-2012, 20:57
  3. PC pro hraní her v ceně 7 500 - 10 000 Kč
    Od Krzy v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 15-02-2012, 16:13
  4. PC pro hraní her v ceně 20 000 - 22 500 Kč
    Od kolex v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 23-12-2010, 14:16
  5. PC pro hraní her v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Hellow v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-12-2010, 19:02