Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Phenom II X4 960T - přetaktování (teplota, voltáž)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    Ahoj, vyměnil jsem svuj notebook za PC

    základní deska - Gigabyte GA-970A-D3
    CPU - AMD Phenom(tm) II X4 960T
    GPU - Gigabyte Radeon HD 6870
    Zdroj - Fortron Black Power 550W

    Můj "problém" - v Biosu mám defaultní napětí na 1.425 (což se mi zdá na default moc) nic méně jsem zvýšil na 1.45 - stabilně se to při této voltáži drží na 3,7GHz a co mě jako další překvapilo tak teploty, které v zátěži při této voltáži nepřesáhnou 55°C

    zkoušel jsem nastavit bios na defaultní nastavení ale voltáž je pořád stejná... čili v čem je problém? Jakto že když zvednu teda napětí na 1.45 což by mělo být u vzduchu už maximum mám teplotu pouze 55°C? Navíc jsem myslel že při taková voltáži pujde taktovat víc... je to špatný kus? viz. screeny










    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,593

    maximum na vzduch není 1.45V, ale cca 1.55V pro CPU pro dlouhodobý provoz. Default může být 1.45 proto, že 960T má už turboore první generace a je to voltáž při zapnuté funkci turbocore.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    Tak jsem vypnul turbocore a defaultní voltáž se snížila (zřejmě to bylo tím)... nastavil jsem tedy násobič na 20x = 4.0Ghz a napětí na 1.425... dostanu se do winu a všechno ale při linxu nastane modrá smrt.

    Teploty mám idle 44°C
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,593

    více napětí, to bude chtít tak 1.45-1.475V
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    a bude stačit jen to napětí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,593

    mohlo by, však zkus a uvidíš, pochopitelně turbo je nutné mít vypnuto.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    Tak nakonec jsou 4.0GHz stabilní při 1.5V a teploty při vytížení v linxu nepřešly přes 65°C

    Můžu to tak nechat pro dlouhodobé používání?





    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,593

    jj, může být
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    7

    zdravice...snažím se nataktovat AMD Phenom II X4 960T BE....pokud dám násobič x18.5 a voltáž 1.45V tak to mě pustí do vidlí a nepadá to.....ovšem jakmile zvednu napěti nebo násobíč, tak s násobičem x19-x19.5 a voltáží od 1.45-1.5V mě to nepustí ani do windowsu ... (x19 s voltáží 1.475V mě pustí do widlí ale po chvíli modrá smrt, , , nevíte co s tím ??

    _________________
    zákl.deska:Gigabyte MA770-DS3 - AMD 770
    procesor: AMD Phenom II X4 960T, BE
    paměť : A-Data DIMM 8Gb DDR II 800MHz Extreme Edition
    chlazení: Arctic Cooling Freezer 64 Pro
    mechanika:Samsung SH-S223Q, černá, bulk
    harddisk: Western Digital Caviar - 640GB SATA II
    graf.karta: GIGABYTE HD 6870 Ultra Durable OC 1GB
    pc skříň: CoolerMaster Elite 335
    zdroj: Seasonic SS-500ET 500W
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Proč zakládáš duplicitní tema http://www.svethardware.cz/forum/sho...teplota-voltaz
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,593

    problém bych možná viděl v:
    1) teploty CPU
    2) deska (toto není moc OK deska na větší OC)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    ...a já bych dodal...
    3) overclocking je o štěstí na dobré komponenty - a o dobré základní desce. Jeden procesor bude mít stopku v 3,5GHz, druhý v 4,5GHz...


    Kvalitní deska je ale základ. Např. Pentia 4 v LGA 775 soketu mají většinou docela dost velké možnosti overclocku (rekord je dost přes 8GHz). Ale s low-end deskou, jako je moje MSI PM8M3-V je strop 3,5GHz:

    http://valid.canardpc.com/ddp26b

    (overclock z 3,4 na 3,5GHz - směšné!)
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Socket AM3: Optimální teplota Phenom ii x4 960t
    Od panhlava v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-01-2012, 01:34
  2. AMD Phenom X4 920 /2,8 Mhz/ - přetaktování
    Od Mrozzzik v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 17-12-2009, 11:58
  3. Phenom X3 720, vysoká teplota
    Od blackpitch v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 52
    Poslední příspěvek: 11-07-2009, 13:41
  4. voltáž mobo a voltáž cpu asus P3V4X
    Od token007 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-11-2008, 13:47