Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Nechce načíst HDD Sata

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele shadowschroeder
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    10

    Ahojte, Nevím proč ale z nějakého důvodi mi nechce načíst žádný hardisc Sata, v Biosu mi normálně naběhne ale jakmile načte windows tak tam nikde není. Mohl by mi někdo poradit ?? Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Co na to rika Spravce zarizeni (oddil Diskove jednotky) a Spravce disku? A co je to za desku, nema SATA reseno pridavnym radicem? Disky jsou prazdne nebo s daty?

    // Tak sem dej obrazek (screen) z obou Spravcu.
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 05-04-2013 v 14:30 Důvod: doplneni
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele shadowschroeder
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    10

    Ve správě zařízení se mi ukázal normálně. Zákl je AsRock G31M-GS. Jeden hardisc byl celou dobu připojený byly na něm data a vypl jsem Pc vše šlapalo pak jsem jej druhý den zapl a nic. A nejde ani prázdný. Nemá SATA má přímo originálně na Desce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Kde je obrázek ze Správce disků? Třeba jen nemá přiděleno písmeno.

    Pokud nabootuje systém, minimálně primární disk musí být vidět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele shadowschroeder
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    10

    Ano Primární disc jde vidět ale ten není Sata. Nevím kde mám najít správce Disku.?? Mám pouze tohle tak nevím jestli je to to co chcete
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2013-04-05 14.57.02.jpg 
Zobrazení: 515 
Velikost: 1.93 MB 
ID: 28348   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2013-04-05 14.57.23.jpg 
Zobrazení: 298 
Velikost: 1.78 MB 
ID: 28349   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2013-04-05 14.57.32.jpg 
Zobrazení: 290 
Velikost: 1.72 MB 
ID: 28350  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Disk není inicializován.

    Start > Spustit > diskmgmt.msc

    Vybereš správný disk, inicializuješ ho a vytvoříš na něm oddíl(y).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele shadowschroeder
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    10

    No udělal jsem to a napsalo to chybu viz. Foto
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2013-04-05 15.29.56.jpg 
Zobrazení: 271 
Velikost: 1.51 MB 
ID: 28351   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2013-04-05 15.29.51.jpg 
Zobrazení: 190 
Velikost: 1.57 MB 
ID: 28352   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2013-04-05 15.29.34.jpg 
Zobrazení: 214 
Velikost: 1.57 MB 
ID: 28353  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jsou možné tři varianty:
    • Disk je mrtvý.
    • SATA řadič na desce je vadný (ověř, zda nepomůže přepojení do jiného portu).
    • Vadný datový kabel (zkus jiný).

    Zjisti, jak vypadá SMART (CrystalDiskInfo).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele shadowschroeder
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    10

    Disk na jiném Pc normálně funguje a Sata port Funguje nebo na něm mám DVD Vypalovačku když to překombinuji že dám hardisk na kabel od vypalovačky tak to stejně nejde A ten Smart kde to najdu Mě to celou dobu jelo ten Sata hadr a pak jsem připojil Flashku a najednou to nešlo tak třeba jestli se mi nějaké ovladače nesmazali nebo něco opravdu nevím a štve mě to protože si nemohu připojit žádný hardis :/
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od shadowschroeder Zobrazit příspěvek
    A ten Smart kde to najdu
    Stáhneš CrystalDiskInfo, nainstaluješ, spustíš a vidíš.

    Taký by mohl pomoci diskpart: http://social.technet.microsoft.com/...-dc7214161f32/
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele shadowschroeder
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    10

    Ještě bych potřeboval vědět co na tom mám zjistit. Já se v takových věcech moc nevyznám.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2013-04-05 20.12.57.jpg 
Zobrazení: 293 
Velikost: 1.70 MB 
ID: 28359  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Disk z nějakého důvodu nekomunikuje. Stáhni SeaTools, vytvoř CD a nabootuj z něj. Pokud SW disk uvidí a proběhne diagnostika, je chyba ve Windows, pokud ne, je někde HW problém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele shadowschroeder
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    10

    Když bude chyba ve windows tak by mělo stačit přeinstalovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele shadowschroeder
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    10

    No tak jsem jej skusil nainstalovat na ten HDD a napsalo mi to chybu že buď není základní deska podporována a nebo je vypnutý některý z řadičů v BIOSU, tak potom nevím no ale ze začátku mi ten hadr normálně šel a zničeho nic prostě nešel. A když jsem skoušel jiný tak taky takže těžko říct co s tím je :/.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    A ten jiný jde, nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nelze načíst IDE mechaniku
    Od Benbow v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-04-2012, 09:55
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-12-2011, 13:02
  3. PC nechce načíst disky
    Od TarantulA v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-01-2010, 19:18
  4. Windows Vista: SATA>IDE na SATA>AHCI (SATA>RAID) + Vista
    Od Lo v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-05-2009, 11:06
  5. Nemůže načíst operační systém
    Od jagged v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-04-2007, 11:53