Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Vzdálený přístup přes router

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    6

    Ahoj všem, potřeboval bych pomoct s následujícím problémem. Než jsem napsal, tak jsem toho dost přečetl, ale nepomohlo.
    Podotýkám, že přes počítače nejsem tupec, ale co se týče sítí, tak tam nijak zvlášť nevynikám.

    Takže:
    internet přiveden do routeru, z routeru do PC (IP 192.168.*.*), ale v routeru mám static IP 46.3*.1**.1**.

    Do teď jsem používal TeamViewer, ale nyní již to nebude možné(komerční využívání). Proto jsem nainstaloval VNC viewer (též TightVNC) s tím, že se budu připojovat přes toto.
    V routeru mám povoleny u Forwarding porty 5900 a 5800. Ale bohužel to vždy skončí "Failed to connect to server"
    Tak jsem si řek, že to zkusím rozchodit na NB, který je připojen přes WIFI (IP 192.168.*.*) Ale ani zde to nejde. Stejná chyba.
    Na ten NB nejde ani PING. I když to asi nemusí vadit(TeamVieweru to aspoň nevadí).

    Prosím ty zkušenější, kteří s tím mají své zkušenosti o radu. Kam se podívat, co nastavit, co sem ještě přidat k dokreslení situace.
    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,114

    Kdyz to nejde ani z lokalni site, hledal bych chybu ve firewallu na cilovem pocitaci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    6

    Tak jsem vypnul Firewall, vypnul jsem všechny štíty Avastu a nic nepomohlo. Ať napíšu název počítače nebo IP adresu, tak vždy skončí "Failed to connect to server". Co dalšího by to mohlo být? Nepoužíváte někdo VNC ke vzdálené ploše? Třeba je něco blbě v tomto nastavení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    VNC se dá použít pouze v rámci lokální sítě. Místo toho se používá RDP port 3389 (připojení ke vzdálené ploše, příkaz mstsc). Na routeru musí běžet forwarding. Na cílovém počítači musí být povoleno RDP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    6

    Aha, takže pokud tomu dobře rozumím, tak VNC(Tight nebo Ultra nebo WIN ap.(port 5900)) se dá použít pouze u vnitřní sítě, např. ve firmě. Pokud budu chtít propojit počítač s jinými IP (úplně jiný, jiný poskytovatel) tak je třeba použít RDP vzdálenou plochu ve Windows. Ale ne všechny verze Windows umožňují vzdálenou plochu připojit. Co pak? Jiný způsob není?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Asi mám mezeru ve vzdělání, která verze současných Windows neumí RDP? V podnikové síti by měly být pouze verze Pro a ty to umí všechny. V případě, že je k dispozici server, dá se udělat RDP na server a z něho VNC po LANce. Případně se dá obdobným způsobem použít PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od j.albi Zobrazit příspěvek
    Asi mám mezeru ve vzdělání, která verze současných Windows neumí RDP? V podnikové síti by měly být pouze verze Pro a ty to umí všechny. V případě, že je k dispozici server, dá se udělat RDP na server a z něho VNC po LANce. Případně se dá obdobným způsobem použít PC.
    No právě, ale o podnikovou síť nejde. Tam by šlo použít VNC (viz výše) Ale ne všichni mají Windows Pro, dokonce se nebojím říct, že doma malokdo. A nechce se mi používat 2 softwary. Jeden software (freeware), který bude umět připojit se kamkoliv.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    6

    Tak tady mi asi neporadíte, škoda. Zkusím jiná fora.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vzdálený přístup do W7 Home
    Od Retiree v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-01-2012, 20:11
  2. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-02-2011, 15:56
  3. Vzdálený přístup
    Od Roman008 v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-03-2010, 19:26
  4. Vzdálený přístup na PC
    Od Rosta43 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 20-02-2010, 18:29
  5. Změna hesla / vzdálený přístup
    Od Smeli v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-12-2007, 10:34