Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s lcd

Dzejko (6)|11.4.2013 09:18
Zdravím,
mám problém s lcd, asi před rokem jsem měnil v notebooku (asus pro 64jv) obrazovku a od té doby mi čas od času bliká. Vypadá to asi tak, že bliknou na obrazovce čárky z leva doprava a jsou vidět pouze barvy. Dřive to bylo v pohodě, ale teď mi to začalo dělat i na zdroji, kde s tím dřív nebyl problem. Mohl by mi někdo poradit, co je třeba udělat, abych tuto potíž vyřešil?

Moc Vám děkuju.:-)
Dzejko (6)|25.4.2013 09:55
Kdyžtak mám i video, kdyby se chtěl nějakej odborník podívat. :-) Aby ten problém viděl.
Dzejko (6)|28.4.2013 10:22
Ještě jsem to nahrál na youtube, tak se podívejte prosím, kdo tomu trochu rozumí.:-)
[video=youtube_share;hLgb4-PEJkc]http://youtu.be/hLgb4-PEJkc[/video]
durib (1141)|28.4.2013 11:04
Zkusil bych ještě připojit externí LCD, ať víš, jestli je chyba přímo v monitoru, nebo někde jinde.
Dzejko (6)|4.5.2013 12:31
To jsem zkoušel a na televizi to normálně chodí a nebliká to.:-)
Matherdet (955)|4.5.2013 12:36
Tak máš nejspíš někde přežvejknutej kabel nebo něco s ním...zkus to celý rozebrat,vyčistit a přopjit to tam znova.
durib (1141)|4.5.2013 12:50
Taky může být už vadný zdroj. Ten panel je tam stejný, jako byl úplně původně? Pokud ano, zkusil bych tedy nejdříve nechat to jet na baterii (vyloučení chyby PSU) a pak zkontrolovat všechny ty kabely- klidně to nech rozebrané (a zapnuté) a zkoušej tak dlouho, dokud se něco nezmění.
Dzejko (6)|11.5.2013 07:51
Ahoj, moc díky za rady, hned odpoledne to zkusim.:-) Ono to spíš míň bliká, když je to na zdroji. Když je to na baterku, prakticky se na tom nedá nic udělat.:-D
Dzejko (6)|11.5.2013 16:55
Tak to byl nejspíš nějakej problém s kabelem. Stačilo lépe zpevnit konektor, vzadu, v monitoru. Moc děkuju za rady, opravdu pomohly a hlavně ušetřily spoustu peněz.:-)