Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vypínání PC s WinXP

Zlivido (7)|14.4.2013 14:45
Doinstalovával jsem PC, kde WinXP již byly a fungovaly OK. Musel jsem někde něco odkliknout, protože vypnutí a restart musím dělat nadvakrát. Star - Vypnout počítač - Vypnout. Po prvním kliku nic, takže to musím opakovat a je vypnuto. Reset to samé, a když se má resetovat po aktualizacích, tak to musím ručně. Jinak vše běhá, jen toto blbne.
Používám CCleaner a O&O Defrag. PC je na Office a internet.
StD (1963)|14.4.2013 14:57
[HL]"doinstalovával"[/HL] = co se na tom PC změnilo? Základní deska (a potažmo BIOS)?
Zlivido (7)|14.4.2013 15:58
Doinstalovával = software (Offic 2010, slovníky, CCleaner, O&O Defrag, Opera, MemSource, Ashampoo Burning Studio, zrušil autorun, vytvořil druhý diskový oddíl) to je myslím vše.
StD (1963)|14.4.2013 16:46
Co to je "zrušil autorun"? Pokud se hardware nic neměnilo, tak jedině to to mohlo ovlivnit.
r34ktor (7477)|14.4.2013 17:11
Podívej se do Prohlížeče událostí (Win+R > eventvwr.msc), zda tam k tomu něco nenajdeš.
Zlivido (7)|14.4.2013 18:09
Autorun mám zrušen na druhém PC i NTB a je to OK. Nesnáším po vložení CD, DVD, Flash, aby se mi to jakoliv spouštělo.

Na ty události se podívám. A nemažou se po vypnutí? To bych se měl vlastně podívat po tom nezdařeném prvním vypnutí :-)
r34ktor (7477)|16.4.2013 17:38
Hlášky bohužel moc informativní nejsou. Pravděpodobně problém způsobuje nějaká aplikace/služba běžící na pozadí. Jak se systém chová, když pomocí msconfig zakážeš všechny neMicrosoftí služby a aplikace spouštěné po startu?
Zlivido (7)|16.4.2013 18:15
Právě že jsem to udělal (CCleaner) a mám pocit, jestli to nebude někde tady. Zase to vše zapnu a postupně budu vypínat. Je to ale na dlouhou dobu, takže to chvíli potrvá. Momentálně nemám moc času to řešit. Jinak děkuji.