Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Ohodnocení sestavy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    17

    Zdravím, co byste řekly na tuto sestavu?
    Primárně je určena na hry, plus nějaká práce v grafických programech (photoshop), autocad a pod.
    Limit je +- 30 000

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011T6Y011ONF01
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=136140

    U té desky si nejsem úplně jistý. Chtělo by to něco lepšího, něco vy stylu ASRock Z77 EXTREME4, ale ta má určité problémy. Ta, kterou jsi tam měl není špatná, ale je to mATX, která (kvůli toku vzduchu ve skříni) není úplně ideální do ATX skříně.

    Ten chladič, cos tam měl je bída. Buď Tranquillo nebo Scythe Mugen3.

    SSD volím vždy radši bez SandForce řadiče (vyjma Intelu), číslama bych se tolik neřídil, protože rozdíl mezi 200 a 400 MB/s poznáš tak v benchmarku, Crucial M4 mám ověřenej jako jeden z nejspolehlivějších.

    U pamětí bych volil radši něco s lepšími parametry, Ivy/Sandy Bridge umí využít jejich potenciál. Pokud by nevadilo, že by paměti byly 4x4GB, tak bych volil Crucial Ballistix Tactical s CL8 (dělají se po 2x4GB).

    Zdroj bych vzal od Seasonicu, ten dělá asi nejkvalitnější zdroje v téhle kategorii a vyplatí se za něj připlatit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    17

    Co třeba tato deska? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00000000001K9L
    SSD CRUCIAL M4 128GB jsem tam původně chtěl dát.
    Ještě se zeptám zda by se do této sestavy už spíš hodila i7 -3770K?
    a poslední dotaz..je veliký rozdíl mezi 2 nebo 4 kanálovými paměti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Nemám rád desky od MSI, takže bych radši volil tuhle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008M0984YC1L48, podle testu na ehw.cz dopadla velmi slušně a až na to, že má chlazenou jen polovinu napájecí kaskády...

    Otázka je, jestli využiješ všech 8 vláken procesoru, tedy jestli na to máš software. Můj názor je, že i5 stačí, možná někdo bude mít jiný názor.

    Rozdíl tam je, ale žádná z těch desek je neumí využít. To zvládnou až desky na chipsetu X79.



    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011QL0011UBN02
    ještě mě napadlo něco takovéhleho. Je tam Sandy-E procesor, v budoucnu ještě bude možný upgradovat na Ivy-E. Bohužel kvůli ceně nemá odemčený násobič plus trochu ořezaná grafika. Dal jsem tam trošku dražší Tacticaly, ty by se daly použít i do původní sestavy. Ta by potom mohla vypadat asi takhle
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011LIS011ONF01
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od arathorn Zobrazit příspěvek
    ..
    a poslední dotaz..je veliký rozdíl mezi 2 nebo 4 kanálovými paměti?
    Jak píše Venca. Je to otázka výlučně čipsetu, nijak nesouvisí s počtem modulů. 4 moduly na desce se Z77 (socket 1155) pojednou stále jen v dual channelu, s tím že na jeden kanál bude zapojený jeden pár modulů. 4 kanálové zapojení umí pouze desky se socketem 2011. Rozdíl ve výkonu hodně závisí na použité aplikaci. Třeba u her to asi nebude moc znát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    17

    K procesoru - podle testů není nárůst výkonu tak rapidní při použití u grafiky (což vyžaduji), takže zůstanu u té i5.
    Ramky tedy stačí 2 kanálové za použití 2x8...to je asi nejlepší volba, rozumím tomu správně =)
    a co tyto ramky http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00000000001PPD mají dobrý poměr cena výkon?
    je mě jasné že rozdíl 500 kč nehraje u této sestavy moc velkou roli =D
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Pokud plánuješ do budoucna 32GB RAM (s tím však může mít problém deska), tak ano, 2x8GB je výhodné, ale pro Intel bych volil výkonnější moduly, protože z nich opravdu umí čerpat (např. ty Tacticaly s lepším časováním CL8). Rozdíl mezi 2x8GB v dual channel a 4x4GB v dual channel nebude u stejně výkonných modulů žádný, to je pravda.
    Ty Ballistix Sport jsou rozhodně lepší než Corsair s CL10.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    17

    Super děkuji. Ještě se tedy optám, které výkonnější moduly by jste vybral aby to bylo celkem 16 GB?
    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Pokud plánuješ do budoucna 32GB RAM (s tím však může mít problém deska), tak ano, 2x8GB je výhodné, ale pro Intel bych volil výkonnější moduly, protože z nich opravdu umí čerpat (např. ty Tacticaly s lepším časováním CL8). Rozdíl mezi 2x8GB v dual channel a 4x4GB v dual channel nebude u stejně výkonných modulů žádný, to je pravda.
    Ty Ballistix Sport jsou rozhodně lepší než Corsair s CL10.
    ---------- Doplněno v 17:29 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:28 ----------

    Jen nerozumím proč je tam změněn ten zdroj...příde mě papírově horší a přesto je dražší?
    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od arathorn Zobrazit příspěvek
    Jen nerozumím proč je tam změněn ten zdroj...příde mě papírově horší a přesto je dražší?
    Horší proti čemu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od arathorn Zobrazit příspěvek
    Super děkuji. Ještě se tedy optám, které výkonnější moduly by jste vybral aby to bylo celkem 16 GB?

    ---------- Doplněno v 17:29 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:28 ----------

    Jen nerozumím proč je tam změněn ten zdroj...příde mě papírově horší a přesto je dražší?
    RAM můžeš použít ty, co tam dával r34ktor

    Co třeba certifikace 80 Plus Gold? Za tu cenu je hodně kvalitní. Jen k 7970 GE se mi nechtěl dávat 550W zdroj, když si samotná karta vezme cca 250W a ještě chceš taktovat...
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 27-04-2013 v 18:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    17

    To jsem přehlédl =)
    Takže to by bylo asi vše =) Moc děkuji za rady....jinak jsem koukal že (nevím jak dlouho tuto službu nabízejí) na czc dělá montáž zdarma, tak i přesto že si mazlíka chci složit sám, tak to asi přenechám jim, přecijenom odpálit si něco vinou špatné instalace není uplně super při téhle ceně =)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Co třeba certifikace 80 Plus Gold?
    Pokud srovnáváme s řadou S12II, jsou tu i jiné podstatné věci - modulární kabeláž a pětiletá záruka. Pokud se ti bude lépe spát s pocitem výkonnějšího zdroje, je tu 650W varianta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Pokud srovnáváme s řadou S12II, jsou tu i jiné podstatné věci - modulární kabeláž a pětiletá záruka. Pokud se ti bude lépe spát s pocitem výkonnějšího zdroje, je tu 650W varianta.
    Jo, pravda. Vzal jsem první věc, kterou na těch zdrojích vidím jako rozdíl. Modulární kabeláž je výhoda, ale kvůli tomu bych si mohl připlatit na M12II. Záruka je samozřejmě taky podstatná věc. A 7950 nemá takovou spotřebu, takže bych řekl, že pohodka
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    17

    Ta modulární kabeláž je určitě výhoda...no takže to bychom měly =D
    Tímto bych vlákno uzavřel a moc poděkoval za příspěvky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Ohodnocení sestavy
    Od arathorn v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-01-2014, 11:04
  2. Ohodnocení sestavy
    Od Netheron v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 12-06-2013, 23:15
  3. ohodnoceni sestavy
    Od Maximus12 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 25-03-2011, 17:45
  4. ohodnocení sestavy
    Od stara08 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-08-2009, 18:15