Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    43

    Co chci upgradovat: Procesor

    Aktuální konfigurace: Gigabyte GA-870A-UD3 (rev.3.1)
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition
    8GB RAM 1333Mhz
    ASUS ENGTX560 Ti DCII/2DI/1GD5

    Další komentář:
    Ahoj, chci si pořídít silnější procesor. Je tento dobrá volba? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008309784I1RWO

    + Používám na nýnějším procesoru původní chladič. Je hodně hlučný, není možné, že mohl nějak za rok a půl co ho používám nějak poznamenat základní desku? Díky

    ---------- Doplněno v 00:04 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 00:02 ----------

    Zdroj mám Seasonic 620w S12ii-620W Bronze
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Deska nemá oficiální podporu pro CPU na jádře Vishera, takže ti v tom PC nepojede.

    Na co je PC určený? V něčem nedostačuje? Originální chladiče bývají hlučné, pokud jsi netaktoval, nemělo by se nic stát.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    ^ You'll need a rev 3.1 for any AM3+ CPU support. Even then, GIGABYTE locks you out of 125W TDP 8-core processors on this board (95W TDP 8-core processors, as well as Vishera/Bulldozer 6-core and 4-core processors are fine) as their validation process did not pass these 8-core processors for safe use on unheatsinked 4+1 phase VRMs across their lineup.

    HI,
    THE 870A-USB3 DOESN'T SUPPORT THE AMD FX 8320, JUST SUPPORT
    FX-8140
    FX-8120
    FX-8100
    FX-6200
    FX-6120
    FX-6100
    FX-4170
    IN AM3+

    ALL WITH THE VERSION F5g BIOS
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    43

    Seká se mi BTF3, pokud si dám anti aliasing. A celkově na ty nejnovější hry už nestačí. V biosu jsem vypnul takové to omezování výkonu (pokud bych ho nechal zapnuté, nezahrál bych si ani minutu bez sekání).

    ---------- Doplněno v 00:42 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 00:38 ----------

    Díky, tak v tom případě si vystačit s tímto http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008309784I1CWG
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Pomocí CPU si ale moc výkon nezvedneš. CPU není taková brzda. Zvlášť když hry ti osmijádro nevyužijou. Výkon toho osmijádra nebude skoro o nic větší než výkon Phenomu II. Většina her využije [U]maximálně[/U] 4 jádra, takže čtyřjádrové AMD má hodně podobný výkon osmijádrovému. Koukni se schválně v tomhle testu [url]http://bit.ly/ZkxvKJ[/url]. Je tam oproti tvému slabší a silnější Phenom II X4 ve srovnání s těmi osmijádry. Tady další test [url]http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fx-8120-6100-4100_6.html#sect0[/url]. Porovnání v benchmarcích [url]http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=434[/url]. Budou to pro tebe jen vyhozené peníze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    43

    [QUOTE=VencaX;531970]Pomocí CPU si ale moc výkon nezvedneš. CPU není taková brzda. Zvlášť když hry ti osmijádro nevyužijou. Výkon toho osmijádra nebude skoro o nic větší než výkon Phenomu II. Většina her využije [U]maximálně[/U] 4 jádra, takže čtyřjádrové AMD má hodně podobný výkon osmijádrovému. Koukni se schválně v tomhle testu [url]http://bit.ly/ZkxvKJ[/url]. Je tam oproti tvému slabší a silnější Phenom II X4 ve srovnání s těmi osmijádry. Tady další test [url]http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fx-8120-6100-4100_6.html#sect0[/url]. Porovnání v benchmarcích [url]http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=434[/url]. Budou to pro tebe jen vyhozené peníze.[/QUOTE]

    Děkuju za příspěvek. Co by si mi teda doporučil zlepšit na hry?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    To je těžký takhle... desku na které by šlo bezpečně taktovat nemáš a na lepší grafiku zase nejsou finance (resp nevím, jestli jsou).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    55

    Já bych také procesor neměnil, ten to tolik brzdit nebude. Z tvojí grafiky má smysl upgradovat minimálně na GTX660 nebo potom na HD7950. Na GTX660 by se financi našli (dle CPU), HD7950 by se s tím Phenomem už asi nudila. Takže jestli něco, vzal bych GTX660. Ovšem ta rozhodně nestačí pro hraní na vysoké detaily s AA. Bez AA ještě ano..
    http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-660-u...114364/produkt
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    To sice jo, ale nárůst výkonu GTX660 oproti GTX560ti je nějakých cca 15% a to mi opravdu na upgrade nestačí. Tady je to asi tak, že ten počítač je celkem vyrovnanej, ale lepší CPU do AM3+ nepomůže, protože výkon nezlepší a lepší grafika zase bude bržděná. By chtělo podle mě větší investice, aby se to vyplatilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    To sice jo, ale nárůst výkonu GTX660 oproti GTX560ti je nějakých cca 15% a to mi opravdu na upgrade nestačí. Tady je to asi tak, že ten počítač je celkem vyrovnanej, ale lepší CPU do AM3+ nepomůže, protože výkon nezlepší a lepší grafika zase bude bržděná. By chtělo podle mě větší investice, aby se to vyplatilo.
    Tak díky chlapi za váš čas. Ten počítač je vyrovnaný, neboť jsem si vždy nechal poradit na www.svethardware.cz. Finance by se určitě našly, nicméně asi 7 měsíců zpět jsem kupoval tu 560Ti (společně se zdrojem), a je mi líto jí pouštět tak brzy (ostatní komponenty rok a půl zpět). Raději zainvestuji do SSD disku, abych trochu zrychlil systém a tuto sestavu dotáhnu na veteránské značky (3 roky stáří) a koupím něco lepšího s novější architekturou CPU )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Já bych počkal než (jestli) vyjde nvidia 7xx series v květnu protože se bude přeznačovat a lehce vylepšovat jako to bylo u 4xx/5xx takže by si mohl mít ve výsledku 660Ti/670....Ale je mi celkem divný že se ti BF3 seká,já to hrál na MSI N460 768D5/OC na střední detaily a jenom proto,že nvidia má divně udělaný paměťový řadiče a ty paměti jsou tam nějak zapojený za sebou,teď mi jede verze s 1GB pamětí tak vyzkouším jestlli si to zahraju na high,tím pádem by na to ale měla ta 560Ti stačit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    Já bych počkal než (jestli) vyjde nvidia 7xx series v květnu protože se bude přeznačovat a lehce vylepšovat jako to bylo u 4xx/5xx takže by si mohl mít ve výsledku 660Ti/670....Ale je mi celkem divný že se ti BF3 seká,já to hrál na MSI N460 768D5/OC na střední detaily a jenom proto,že nvidia má divně udělaný paměťový řadiče a ty paměti jsou tam nějak zapojený za sebou,teď mi jede verze s 1GB pamětí tak vyzkouším jestlli si to zahraju na high,tím pádem by na to ale měla ta 560Ti stačit.

    560 Ti měla (a má) s touto konkrétní hrou BF3 značné potíže

    možná pomůže tohle


    http://battlelog.battlefield.com/bf3...4624885630580/
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58