Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: PC pro hraní her v ceně nad 30 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2013
    Příspěvků
    12
    Naposledy upraveno uživatelem phrybar: 04-05-2013 v 18:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Paměti, paměti a zase paměti... Chce to paměti s napětím 1,5V nebo míň (kingslony mají takové modely asi 3). Doporučuju Crucial Ballistix Tactical, popřípadě slabší Sport verzi.

    Chladič buď Gelid Tranquillo nebo Scythe Mugen / Ninja.

    SSD rozhodně Crucial M4, Samsung 840Pro nebo Intel 330. Mám s nimi zkušenosti a rozhodně bych je vzal raději než cokoli se SandForce.

    Co se týka Case, tak já takovéhle obludnosti rád nemám a raději bych vzal Fractal Design Define R4, ale vzhled je každého věc a nebudu ti do víc toho kecat .

    Na motherboard máš špatnej odkaz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    Prvně LCD tam nemá, za druhý paměť 2x, za třetí pokud se bude taktovat (a výbava na to je), tak bych rozhodně vzal 550W model toho zdroje.
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011SDA011KGO01 a i ta 3770K by se do tý ceny vešla a pokud jí využije, tak proč ne .


    EDIT:
    Ještě mě napadla taková blbůstka se socketem 2011... http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01188U011UBH01
    do budoucna, až vyjdou Ivy Bridge-E by šlo upgradovat klidně i na šestijádro, akorát byses minimálně do tý doby musel obejít bez odemčenýho násobiče.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 04-05-2013 v 16:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Tím pádem takhle http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011DM4011P7L01 Socket 2011 nemá pro herní účel žádný smysl a i5-3570K vychází ve hrách o 1-2fps méně než ta i7,zato grafika hodně pomůže a myslím že by s přehledem stačila i ta 450w verze,ale jak myslíš
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Jako jeden z hlavních požadavků vidím "Uprava videí", na což se hodí právě osmivláknové CPU, pokud to software umí využít.

    Jinak jo, možná by stačil i 450W zdroj, ale 670ka má 170W, potaktovaný CPU si myslím klidně vezme do třístovky 100-130W, takže 300W plus zbytek kompu. Je pravda, že na 444W, který Gčko dokáže dodat by to mělo v pohodě stačit, ale přece jenom pořád ten zdroj s největší účinnosti běží na cca 50% zatížení...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Na rozumný střih videa jsou bezpodmínečně nutné minimálně dva disky. Dal jsem také větší SSD a zdroj.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011IFV011IO801

    PS: OS má být v ceně, nebo ho už máš?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2013
    Příspěvků
    12

    ano,OS je v ceně.Proč tam mají být paměti s nižším napětím?V čem je to lepší?
    Naposledy upraveno uživatelem phrybar: 04-05-2013 v 18:59 Důvod: Opraven odkaz na základní desku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    V tom, že je Intel doporučuje a protože paměti s vyšším napětím by mohly poškodit CPU. Jinak bych tam hlavně dal paměti s co nejmenším CL, Sandy/Ivy z nich umí čerpat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2013
    Příspěvků
    12

    aha,děkuji za vysvětlení.A co se týče toho chladiče,proč nahrazuješ můj návrah?Může tam být nebo jaký je v tom rozdíl?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Ten chladič tam dát samozřejmě můžeš, ale za tu cenu bych radši vzal jeden ze Scythe, které jsem psal (cena/výkon)

    Zkusil jsem upravit r34ktorův návrh, aby se vešel do ceny i s Windows
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011SGC011P5101
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 04-05-2013 v 19:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2013
    Příspěvků
    12

    A co ty Windowsy?Je to OEM verze.Znamená to,že když si je nainstaluji na SSD disk a ten mi z nějakého důvodu poškodí,už je nebudu moc nainstalovat jinam?Alespoň tak jsem to pochopil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Před pár dny psal reaktor že e to spjaté se zákl. deskou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2013
    Příspěvků
    12

    Ještě k tomu SSD: Ten co je v návhru od VencaX má zápis dat jen 240MB/s ,ostatní mívají +/- 500MB/s
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od phrybar Zobrazit příspěvek
    ano,OS je v ceně.
    Trochu jsem to předělal s OS v ceně: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011SGB011LBR01

    Citace Původně odesláno od phrybar Zobrazit příspěvek
    Proč tam mají být paměti s nižším napětím?
    I ty tvoje původně vybrané Kingstony jsou OK. Mají 1,5V.

    Citace Původně odesláno od phrybar Zobrazit příspěvek
    A co se týče toho chladiče,proč nahrazuješ můj návrah?
    Protože má při nižší ceně lepší výkon - http://www.svethardware.cz/recenze-c...-v-testu/33561

    Citace Původně odesláno od phrybar Zobrazit příspěvek
    Ještě k tomu SSD: Ten co je v návhru od VencaX má zápis dat jen 240MB/s ,ostatní mívají +/- 500MB/s
    Tohle nemá moc cenu řešit. Vyjma pofidérních levných SSD (např. s řadiči Phison) v praxi rozdíl nepoznáš.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 04-05-2013 v 19:56
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro hraní her v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od JackFlash v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 50
    Poslední příspěvek: 14-05-2012, 12:07
  2. PC pro hraní her v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od Pechy91 v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 16-02-2012, 20:57
  3. PC pro hraní her v ceně 7 500 - 10 000 Kč
    Od Krzy v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 15-02-2012, 16:13
  4. PC pro hraní her v ceně 20 000 - 22 500 Kč
    Od kolex v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 23-12-2010, 14:16
  5. PC pro hraní her v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Hellow v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-12-2010, 19:02