Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nové PC nelze vůbec spustit

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    71

    Zdravím.
    Sestavil jsem si své nové PC, když se ho ale pokusím spustit, nic se neděje. Pouze jsem si všiml, že se rozsvítí LED na bezdrátovém přijímači internetu, zapojeném v USB 2.0. Zdroj je slyšet jak velmi mírně bzučí, asi transformátor, to je asi správně. Ale žádné větráčky se nespustí, výstup na obrazovku se také nezobrazuje. Základní desku se zdrojem jsem vyndal na stůl a zkouším to tady, zapínací piny zkratuji šroubovákem. Potřebuji vědět, v jakých případech se alespoň rozběhnou větráčky a v jakých ne, abych zjistil jestli není špatná základní deska. Snad nebude potřeba nic reklamovat. Deska byla tak divně něčím olepkaná, ale je nová. Díky za rady
    Sestava:
    Gigabyte B75 D3V
    Seasonic SS-400 ET
    Intel core i3 3220
    Kingston DDR3 4GB 1600Mhz 1,5V CL11
    Pak ještě další komponenty, ale testuji to bez nich.

    ---------- Doplněno v 10:49 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 10:45 ----------

    Do desky teď vede ze zdroje: ATX 24pin, sys_fan 4pin, ATX 2x4pin, to je snad vše co je potřeba ne? Osazený je teď jen procesor s chladičem a předtím byla i RAMka, kterou jsem zkoušel ve všech slotech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    71

    Zkoušel jsem měřit multimetrem napětí na ATX 2x4pin a molex a žádné jsem nenaměřil. Není to ale ochrana zdroje? Nebo není zdroj vypnutý když není zapnutý počítač?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Máš k dispozici nějaký jiný zdroj ? Obvykle ikdyž se na displeji nic nezobrazí tak se roztočí aspoň větráky.Ale tady nic...předpokládám že jsi vše několikrát rozebíral,tak ještě jednou překontroluj kabely,dotlač ram atp....

    ---------- Doplněno v 11:37 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:36 ----------

    Aby ses dostal přes POST potřebuješ alespoň MOBO,CPU,RAM a ZDROJ
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    71

    Zdroj jsem teď zkoušel v PC ze kterého píšu a funguje. Ale byl zapojen místo ATX 24pin ATX 20pin a místo ATX 2x4pin ATX 1x4pin, takže 100% jistota že vše ve zdroji funguje není, nejspíš ale funguje správně.
    Že jsem nic nenaměřil multimetrem je asi nějaká ochrana proti malé zátěži nebo je zdroj při vypnutém PC taky vypnutý. Tak doufám že to není základovkou, nechce se mi čekat než vyřídí reklamaci.
    Naposledy upraveno uživatelem Deore3: 08-05-2013 v 13:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2013
    Příspěvků
    3

    Některé desky mají napájené USB i ve STANDBY režimu, proto ten svítící USB přijímač. Jsi si jistý, že spínáš správné piny? Ono jich bývá kolem několik a pokud se třeba člověk podívá na manuál ze špatného úhlu...aspoň ty větráky by se rozeběhnout měly, pokud nejsou napájecí obvody desky úplně v háji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    71

    Nevim co se stalo ale vetrak na cpu uz se toci
    Pípnutí, jak rád ho slyším
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    71

    Díky moc za rady. Už píšu z nového PC ;-) . A šlape jak švýcarský hodinky . Udělal jsem tu chybu, že jsem zastrčil 4pin sys_fan ze zdroje do základní desky. Myslel jsem že to je k tomu větráku od zdroje, aby ho ovládala deska, ale on je to nejspíš konektor pro připojení dalšího větráčku. Takže všem díky a taky se omlouvám.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    nejspis to bude konektor prez ktery jdou data o otackach ventilatoru zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 20-01-2013, 22:59
  2. IE nelze spustit
    Od Retiree v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-07-2012, 18:05
  3. PC nelze spustit
    Od Kloub v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-11-2010, 22:53
  4. nelze spustit NB
    Od Mates.Dv v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-10-2009, 00:52
  5. Nelze spustit PC
    Od Divique v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 31-07-2009, 14:39