Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

problém s ovladači na grafickou kartu

e'lkO (4)|15.5.2013 15:15
Dobrý den,

vždy když nainstaluju ovladače na svou grafickou kartu (GIGABYTE HD 7750 Experience 1GB), tak mi nefungují žádné programy, ať už to jsou internetové prohlížeče, hry nebo různé programy. Vždy když chci spustit nějaký program, tak mi vyskočí: microsoft windows - název programu - program přestal pracovat, u internetovým prohlížečů se mi zobrazuje: název stránky - program přestal pracovat. Když ovladače na grafickou kartu opět odinstaluji, tak "mi vše funguje" kromě těch programů, které vyžadují ovladače na grafickou kartu. Mám windows vista home premium 32-bit a momentálně mám ovladače odinstalované. Předem děkuji za jakékoliv přípomínky a rady.
johny__g (6387)|15.5.2013 15:34
Ovladače máš stažené poslední aktuální? Kdy to začalo dělat, jedná se o novou instalaci, nebo jsi měnil grafickou kartu? Ovladače základní desky máš? Windows jsou legální a aktualizované? Trochu se rozepiš, jestli chceš radu.
kevin00 (10238)|15.5.2013 15:36
Odinstalace ovladačů, odebrání zbytků pomocí Drive Fusion, následná instalace aktuálních ovladačů.
Je graf. karta správně zapojena - řádně zasunuta do slotu, připojeno přídavné napájení ?
e'lkO (4)|15.5.2013 16:03
1) Ovladače mám na příbalovém CD a zkoušel jsem i aktuální přímo ze stránek AMD.
2) Problémy začaly při pořízení této karty. Měnil jsem původní grafickou kartu. Původní ovladače jsem odinstaloval, kartu vyměnil a nainstaloval ty z CD. Problém byl stále stejný.
Poté jsem zkoušel reinstalace windows. A ovladače jsem instaloval do 'nového' pc. Ani to nepomohlo. Odzkoušel jsem několik verzí.
3) Ovladače základní desky mám originální z CD. Jinak jsem jiné nezkoušel. Prosím o odkaz, nejsem si jistý co bych měl stáhnout. Akorát jsem zkoušel aktualizaci přes slim drivers.
4) Windows jsou legální a měli by být i aktualizované. Žádné další aktualizace mi to již nenabízí a oficiální web píše, že je vše v pořádku. Ale při aktualizacích mi to házelo chyby.
Asi ze 110 aktualizací mi to nainstalovalo pouze 40. Ostatní byli označeny za chybové. V další fázi jsem nainstaloval dalších 30 a tak dále. Nakonec se nainstalovali všechny a počítač hlásí, že je plně aktualizován.
5) Karta je zapojena správně a přídavné napájení nemá.

MB: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
kevin00 (10238)|15.5.2013 16:07
Chyba při pokusu o aktualiuzaci systému je jaká.
e'lkO (4)|15.5.2013 16:38
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

doufám, že se v tom vyznáte
johny__g (6387)|16.5.2013 10:44
Že by nekompatibilita základní desky s PCI-E 1.1 a grafiky s 3.0? Zkus aktualizovat BIOS základní desky, tím se nic nepokazí. Máš možnost zkusit kartu jinde, v novější desce?
e'lkO (4)|16.5.2013 13:14
vyřešeno, děkuji všem za pomoc
johny__g (6387)|16.5.2013 14:00
No a co to teda bylo?
winki_3000 (1)|2.12.2013 22:07
Rád bych znal odpověď, jak jsi to prosím vyřešil? mám podobný problém s touto kartou, od té doby co jsem jí pořídil tak sem tam se něco sekne, vyskočí modrá obrazovka a podobně... už jsem snad zkoušel všechny ovládače :(