Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Upgrade PC v ceně 7 500 - 10 000 Kč

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    Co chci upgradovat: CPU, Základní desku, RAM

    Aktuální konfigurace: C2D E8400 3 GHZ
    ASUS P5Q-E
    ASUS NX460 GTX 1 GB
    2x2 GB DDR2 Corsair 800 mhz RAM
    500W Fortron BlueStorm II
    HDD 500 GB Segate 7200 ot/min

    Další komentář:
    Chtěl bych upgrade PC a je mi jasné že v nmé konfiguraci budu muset vyměnit desku, cpu a ramky, můžete napsat např. pokud by byla vhodná i nové GPU a nebo zda ta 460 by mohla ještě nějakou dobu stačit? PS: preferuji INTEL. Díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Grafika sice bude to, co tě bude brzdit, ale chvilku by vydržet měla. Otázka je, na jak dlouho ji ještě plánuješ.

    Do 10 tisíc bych to viděl asi nějak takhle http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011PPB011QFV01
    Mimochodem teď by s grafikou možná bylo dobré chvilku počkat, protože se blíží nová řada nvidií...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    Vypadá to zajímavě, díky za doporučení, jinak grafiku bych chtěl pořizovat tak do max půl roku. A ještě, o kolik je výkonnější i7? A jaká jsou jeho výhody oproti i5 ? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Na hry skoro vůbec. Nevyplatí se připlácet. Už i5 má výkonu víc, než dokážeš využít, zvlášť když hry většinou nedokážou čtyřjádra pořádně využít. i7 bude mít výhody hlavně v mnohovláknových aplikacích např. při stříhání filmu nebo renderování grafiky (pokud bude umět daný software využít ty vlákna).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    Ok, a jen mě tak napadlo, asi se to nevyplatí, ale co by se dalo změnit na mé sestavě, např. vyplatilo by se mi třeba zakoupit ještě 4 GB DDR2 abych tak měl 8 GB a nebo by to této sestavě stejně nepomohlo a radši se opravdu vyplatí koupit nový cpu, desku a ddr3 ramky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    4GB na běžnou činnost a hry bohatě dostačují, tam bych problém neviděl. Maximálně bys mohl sehnat do tvé desky Core 2 Quad, ale to se podle mě zase nevyplatí cenově (otázka tedy, za kolik by se sehnal). Každopádně pokud chceš hrát nové hry se slušnou porcí grafiky, tak to chce nový CPU+MB+RAM+GPU. Ještě se zeptám - plánuješ taktovat procesor? Pokud ne, dalo by se ještě ušetřit .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    No procesor jsem nikdy netaktoval ani nevím jak na to a asi bych to ani v plánu neměl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    To by se dalo ještě ušetřit a vzít jeden z těchhle CPU http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...=_1MW1011P5T01. Levnější jsou proto, že mají zamčený násobič, tudíž nejdou taktovat (resp. pouze pomocí bclk a ne o moc). Model 3350P nemá integrované grafické jádro, což tě nemusí mrzet při použití třeba té GTX460, ale když by grafika odešla, tak si musíš sehnat jinou. To řeší právě model s integrovanou grafikou, kdy máš pak aspoň něco, když ti grafika odejde.

    Můžeš na tom ale ušetřit a pak si pořídit třeba o to lepší grafiku .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    55

    Potom je tam ale zbytečné mít desku s Z77. Dalo by se vybrat i z modelů s B75..
    http://www.czc.cz/gigabyte-ga-b75-d3...106735/produkt
    http://www.czc.cz/msi-b75a-g43-intel-b75/105645/produkt
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Deska se Z77 chipsetem ničemu nevadí. Desku MSI bych hned zavrhl, s ředou G nemám dobré zkušenosti. Ta GB by šla.

    Pro i5 se mi to zdá ale jako celkem velké šetření, na B75 bych šel asi jen v případě, že by šlo opravdu o to za co nejnižší cenu postavit co nejvýkonnější PC. Přece jenom desky na B75ce jsou určené hlavně do kanceláře. Jako rozumná kvalitní deska se mi jeví právě jedna z Asusek P8Z77-V LX a LX2 a pak ta Gigabytka za obdobnou cenu - GA-Z77-D3H.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    Taky se mi ta Asuska líbí, mám ještě pár otázek:
    1. co je ta hodnota u procesoru turbo max frekvenci? To jako znamená na kolik můžu ten procesor přetaktovat?
    2. Když bych si vzal ten procesor s otevřeným násobičem a chtěl ho přetaktovat, jak moc je to nebezpečné že mi přete procesor shoří, jak moc je to těžké udělat a jak moc to zvedne výkon a zda se to vůbec vyplatí.
    3. nevíte jaký je rozdíl mezi těmito deskami? http://fhsystem.cz/index.php?a=detai.../Socket%201155 a http://fhsystem.cz/index.php?a=detai.../Socket%201155
    4. bude mi na tu sestavu co jste mi doporučil stačit můj 500W zdroj?

    Díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    ad 1. Ne, to je hodnota, na kterou se procesor umí sám přetaktovat bez zásahu uživatele. Na taktování je tu ale model s označením "K", který má odemčený násobič a tím jej můžeš nataktovat. Pokud taktovat nebudeš, můžeš klidně vzít některý z levnějších modelů. U těch je taktování velmi omezené a jen přes bclk a celkem bezvýznamné.

    ad 2. Pokud bys chtěl procesor taktovat, je dobré k němu ještě přidat aspoň nějaký rozumný chladič. Jinak když si pročteš testy základní desky i procesoru, tak si tam můžeš přečíst, co ti ty komponenty dovolí (samozřejmě je to u každého kusu trochu jinak), ale pokud se budeš držet vždy o trošku níž, tak není důvod, proč by měly CPU nebo deska shořet (mimochodem i na to už jsou dnes ochrany, i když ne na všechno). Výkon to samozřejmě znatelně zvedne, pokud mu samozřejmě znatelně zvedneš takty, i bez taktování má ale ten procesor dost výkonu na to, aby uživil dnešní výkonné grafiky.

    ad 3. Rozdíl mezi těmi deskami je v konektorovém vybavení a v tom, že LK má chlazenou polovinu napájecí kaskády, tudíž je z tohohle hlediska vhodnější pro taktování.

    ad 4. Ten zdroj je celkem kvalitní, takže by to měl zvládat. CPU si vezme max okolo 80W, ostatní komponenty tak okolo 60W, takže je tam rezerva něco přes 300W na grafickou kartu, takže ten zdroj by měl zvládnout i případné dokoupení grafiky jako např. AMD HD7950, která má ve špičce až 250W spotřebu. Samozřejmě pokud vezmeš odemčenou i5 a budeš taktovat, tak ta spotřeba ještě trochu vyleze, ale ne zase o tolik.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    Aha, díky moc a ještě jestli můžu otravovat, tak pak ještě jaký je rozdíl v této desce, http://fhsystem.cz/index.php?a=detai.../Socket%201155 tu jsi mi doporučil ty, stojí asi o 300 kč méně ale z obrázku vypadá že má také chlazenou tu kaskádu. V čem je teda ta LX lepší, když je dražší, oproti té LX2, když ta LX2 má navíc to chlazení?

    Jinak opravdu hrozně moc děkuji za všechny informace, konečně v tom začínám mít jasno
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    LX má lepší konektorovou výbavu.

    V jiných obchodech jsou na tom ty desky cenově velmi podobně
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...=_1QFV011LBS01
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    LX má asi lepší konektorovou výbavu ale nemá na rozdíl od LX2 to chlazení jak jsi psal, a to chlazení je asi důležitější než ty konektory ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58