Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nastavení sítě, routeru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    13

    Ahoj, prosím vás, potřeboval bych poradit, jak nastavit router, aby když se někdo bude chtít na internet, tak by zadal heslo, které bych mu dal já (pokaždé by se automaticky vygenerovalo) a mělo by třeba platnost do konce dne, kdy heslo dostal. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Obávám se že s normálním routerem tohohle nedosáhneš, musel bys to zabezpečit pomocí WPA2-Enterprise a mít někde dedikovaný Radius server
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    13

    Prosím, můžeš mi poslat nějakou "sestavu" co bych měl koupit? Pokud možno ne nic profi, aby to bylo "za kačku".
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Pokudvím, tak Radius server umí mikrotik (tam by byla cena přijatelná), ale nikdy jsem neměl potřebu to používat, takže nevím detaily.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No možná na to existuje nějaký modul do OpenWRT, to by bylo cenově asi úplně nejpřijatelnější.
    https://openwrt.org/
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    13

    Takže jestli tomu rozumím, tak se stáhne ten openWRT do toho mikrotiku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Grander Zobrazit příspěvek
    Takže jestli tomu rozumím, tak se stáhne ten openWRT do toho mikrotiku?
    OpenWRT je alternativní firmware pro různé typy běžných routerů (třeba TP-Link apod.)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Pokud poridis mikrotik (s licenci L3 a vyse), tak ten sam o sobe ba jednoduchy user management, nebo priradis jednorazove heslo do access listu k dane MAC adrese a vecer ten zaznam smazes. Takze pak bys neresil zadne openwrt.

    Pokud by sis na PC zprovoznil jednoduchy Radius server a nechavalů PC zapnute, lze pouzit v podstate jakykoliv router, protoze vsechny dnesni routery umi WPA2 s radius, samo doporucime osvedcene TP-Linky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. domácí síť- nastavení routeru
    Od nettopejr v sekci Sítě
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 13-02-2013, 20:31
  2. Nastavení druhého routeru
    Od Sc@rY v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-06-2012, 10:01
  3. Sítě: nastavení routeru TENDA W311R+
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 09-03-2011, 21:42
  4. Nastavení routeru
    Od Ragnar v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 22:28
  5. Sítě: pripojenie AP k routeru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-01-2008, 20:00