Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: TV-Tuner hauppage

  1. #1

    qaq qaq je offline
    Nováček Avatar uživatele qaq
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    49

    Ahoj, mam dotaz
    Pouzivam tv-tuner Hauppauge Win TV HVR-1300, PCI card TV/FM card, HYBRID: Anal
    TV AVer TV Hybrid PCI
    Lifeview FlyDVB-T Hybrid, digi+analog TV, PCI, DO,stereo,TXT ,je to docela dobra masinka, jen me trochu desi prilozeny software, nemuzu si pomoci ,ale lazeni stanic mi prijde jako naprosto nahodny proces... Mam doma kabelovou televizi...
    Zajimalo by me, jestli nekdo ma nejake jine zkusenosti s timto tv tunerem, jeslti se da pouzit jiny nez prilozeny software (jaky?).

    Diky za pomoc a pripadne odpovedi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Hmm, HVR-1300 mám taky, zatim jsem žádnou lepší aplikaci než přiloženou nenašel (no zatim jsem ani moc nehledal). Zkoušel jsem ATV2000 ale obraz byl pofidérní a zasekávalo se to. Celkem dobrý na tom přehrávači je, že je hodně čistej obraz i se slabším signálem z analogový SDA, asi to nějak filtruje (to taky pravděpodoně způsobuje zpoždění obrazu a zvuku cca 2-5sec oproti norm. televizi, pokud běží obojí současně).
    Pěkně mě na něm štve přepínání kanálů, který vždycky po přepnutí trvá cca 10-15 sec , netušim co může tak dlouho dělat (a vyjímečně se to navíc nepřepne a zasekne).

    A co konkrétně nejde? Jestli nejdou ladit stanice, je v tom SW zapotřebí vybrat jako zemi Polsko, nikolivěk Czech Republic (aspoň ta verze, co mam já, při výběru CZ zřejmě vůbec neladí, s Polskem to jde fpoho - relativně).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Existuje pomerne velke mnozstvi softu na ladeni a zachytavani videa, v tomto ohledu se specializuji a nasem partnerskem webu TV Freak a jeho foru https://www.tvfreak.cz/forum/ a https://www.tvfreak.cz/

    Tam jsou hotove recepty co se tyce TV tunneru...

    ps. Z vlastni zkusenosti ale mohu rict, ze znam pouze jedieho cloveka, kteremu tunner funguje podle jeho predstav
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    qaq qaq je offline
    Nováček Avatar uživatele qaq
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    49

    No je to slozitejsi, nejvic mi vadi nahodnost chpvani, nekdy bezi vpohode dlouho, zvuk ani obraz se neseka, nezpozduje a je to super... na druhou stranu zcela nahodne se chova tak, ze semtam seka obraz nebo vypadne uplne zvuk... zadnou logiku v tom nevidim, ale je to otravne....
    Druhak pri lazeni programu jsem bojoval s tim ,ze proste nic neladil... v tuhle chvili ho mam nastaveny na Czech, Cable (Broadcast/Cable),DK (tuner format... co to vubec je??), PAL_DK jako video format... Input Sources je dany na analog... puvodne takto neladil vubec, ale nakonec jsem prisel na trik ,jak ho prinutit k lazeni (do frekvency prasknes nejake nahodne cislo a das tune... a vida, zacne ladit, nicmene primu treba nenajde...) a vubec si nejsem jisty, ze by priste takto ladil
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    qaq qaq je offline
    Nováček Avatar uživatele qaq
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    49

    ... no a druhak, malou radu V jakem nastaveni z TV nahravas? Nemuzu se dostat ke kvalite srovnatelnou s prijmem... Jojo, prepinani je opravdu DLOUHE, to je fakt...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Citace Původně odesláno od qaq Zobrazit příspěvek
    No je to slozitejsi, nejvic mi vadi nahodnost chpvani, nekdy bezi vpohode dlouho, zvuk ani obraz se neseka, nezpozduje a je to super... na druhou stranu zcela nahodne se chova tak, ze semtam seka obraz nebo vypadne uplne zvuk... zadnou logiku v tom nevidim, ale je to otravne....
    Hmm, to mě taky štve že se to občas kousne. Občas přestane hrát zvuk, a někdy to vypadne obojí a zasekne se tuner (a občas se zasekne celá ta aplikace). Občas pomůže přepnout na rádio a zpátky, ale jakmile rádio napíše "tuner is not available or busy" tak mi pomáhá jedině restart celýho systému

    Citace Původně odesláno od qaq Zobrazit příspěvek
    Druhak pri lazeni programu jsem bojoval s tim ,ze proste nic neladil... v tuhle chvili ho mam nastaveny na Czech, Cable (Broadcast/Cable),DK (tuner format... co to vubec je??), PAL_DK jako video format... Input Sources je dany na analog... puvodne takto neladil vubec, ale nakonec jsem prisel na trik ,jak ho prinutit k lazeni (do frekvency prasknes nejake nahodne cislo a das tune... a vida, zacne ladit, nicmene primu treba nenajde...) a vubec si nejsem jisty, ze by priste takto ladil
    No, jak jsem říkal, mně to jede na Polsko v pohodě, frekvence mám sepsaný od předchozího tuneru, takže jsem to ani nemusel moc hledat a zadal tam tak ňák ty odpovídající frekvence. Já používám ještě analogovou společnou domovní anténu, ne kabel, takže to mam na AIR. DK atd. jsou různý formáty PAL (už nevím přesně co tam mám, teď v práci takhle z hlavy), možná to souvisí s formátem zvuku, nebo teletextu apod. (mmch. teletext jsem zatim nerozchodil, ale ani mi nějak nechybí, takže jsem se ani moc nesnažil).

    Co se týče nahrávání, kvalita je celkem obstojná, kouknu co tam mam nastavený, myslim formát DVD (MPEG-2 nebo tak něco) abych to moh případně bez velkých předělávek rovnou dát na DVD. Umí to HW takže to fpoho stíhá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    qaq qaq je offline
    Nováček Avatar uživatele qaq
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    49

    Moc dik za sdileni zkusenosti, ja se v tunerech az tak moc neorientuju, nemohl bys ses postnout frekvence jednotlivych stanic? I kdyz ty jsou asi ruzne v ruznych regionech CR, ne?
    Nahravani vyzkousim, jeste jsem nenasel moznost ,tam zadat cas, kdy ma prestat nahravat, nevis kde to tam je ukryte? Jestli teda vubec?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    516

    Co se týče ladění stanic s funkčním zvukem, tak ČR je v Evropě takovým dinosaurem, kde se používají dvě audio normy: PAL_DK a PAL_BG. Někteří výrobci (např. Leadtek) na toto reagují, a buď je možno přepnout zvuk pomocí klávesy na PC klávesnici, a nebo, jako u Leadteka, umí "vyrobit" ovladač s podporou PAL_BD (tedy BG + DK).
    Někteří výrobci ovšem na naše zvláštní audio normy (už i slováci používají jednu) nereagují a uživatel pak má samozřejmě problém.
    Doporučuji se mrknout na www.tvfreak.cz , (do sekce tv karty) a tam jsou i ohledně Hauppauge odkazy na oficial diskusní forum na britském serveru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Citace Původně odesláno od qaq Zobrazit příspěvek
    Moc dik za sdileni zkusenosti, ja se v tunerech az tak moc neorientuju, nemohl bys ses postnout frekvence jednotlivych stanic? I kdyz ty jsou asi ruzne v ruznych regionech CR, ne?
    Nahravani vyzkousim, jeste jsem nenasel moznost ,tam zadat cas, kdy ma prestat nahravat, nevis kde to tam je ukryte? Jestli teda vubec?
    Jednak to jde nastavit přes plánovač, anebo myslim že když se mačká opakovaně tlačítko nahrávání na dálkovým (REC) tak naskakuje čas po 15ti nebo 30ti min. do max. asi 4h. Nefunguje to tlačítkem na tom vysouvacím nahrávacím panelu, šlo mi to jenom přes tlačítko na dálkáči.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Takže nahrávání mam nastavený na MPEG-2 12 MBit/s, což je asi nejvyšší kvalita (na DVD by asi bylo nejvhodnější DVD Standard Play, což je o něco lehce nižší kvalita).

    Země: Polsko
    Antenna
    Norma: DK
    Formát: PAL_BGHIDK

    Frekvence:
    ČT1 22300
    ČT2 4970
    Nova 20720
    Prima 19100
    (Video 62260 )

    (ale to skutečně asi bude záviset na lokaci)

    Jinak přímo recenze karty Hauppauge HVR-1300 byla i na www.tvfreak.cz a byla tam i nějaká diskuse, ale teď už jsem to nenašel.

    Ale objevil jsem tam, že je nová verze SW tady
    http://www.hauppauge.co.uk/pages/sup...w_xpvista.html
    tak to musim někdy vyzkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Takže bacha, ty poslední drivery co jsem dával link prej jsou špatný, pro HVR 1300 je potřeba použít starší verzi 3.3b a ne 3.4b jinak prej nepůjde rádio, jsou tady
    http://www.hauppauge.com.sg/web-cont...vista_33b.html

    // EDIT: více tady http://www.hauppauge.co.uk/board/showthread.php?t=12361
    Naposledy upraveno uživatelem Styryx: 12-07-2007 v 10:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    qaq qaq je offline
    Nováček Avatar uživatele qaq
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    49

    Jeste jsem je nezkousel, dneska udelam pokus (... a doufam, ze mi to nerozesere nastaveni)
    Jinak jeste hloupy dotaz, kdyz mam nalazenou stanici a zkusim te existuji vnutit jinou frekvenci, tak se do seznamu nasledne prida buttonkem "add", lae takle nezmenim frekvenci te puvodni, ale pridam novou stanici s novym nastaveni, jak sakra upravit frekvenci uz u existujici stanice...
    ... ) pochopil nekdo dotaz??
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Nastavení je tam v nějakým .mdb souboru takže bych ho asi ozálohoval anebo celej ten adresář kam se nainstaloval tuner.

    Co se týče ladění, na to někdy kouknu, až zase sestavím počítač ... myslím, že jde jenom přidat další a pak jí přešoupnout místo tý původní, ale to už si nejsem jistej, taky jsem s s tim dost dlouho hrál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Takže, pro majitele HVR-1300 (a i dalších TV karet...), našel jsem hodně dobrej SW na tuhle kartu:
    http://www.team-mediaportal.com/

    Je to komplexní SW na HTPC, co mě dostalo je počet funkcí a kvalita, prostě téměř dokonalá záležitost.

    - je OpenSource
    - lze nastavit češtinu!!!
    - karty Hauppauge přímo podporuje, zkoušel jsem na analog, ale má funkce i pro ladění Digital (a vypadá to, že umí obojí současně, tj. nemusí se nic přepínat a lze přelaďovat z analog na DVB atd.)
    - skvělej automatickej scan, našel mi automaticky v nejlepší kvalitě všechny dostupný stanice (ČT1/2,Nova,Prima), a dokonce automaticky detekuje názvy!!!!
    - nezasekává se TV, ladění stanic je rychlý, obraz skvělej (stejnej jako u orig. SW; možnost zvolit kodeky, přes který se to zobrazuje), podporuje všechny funkce TV (timeshift, recording, plánovač - ten jsem ještě nezkoušel)
    - umí rádio (na týhle kartě), včetně automatickýho scanu stanic
    - přímo podporuje dálkovej ovladač Hauppauge ke kartě HVR-1300, automaticky nastavenej správně (akorát je potřeba poštelovat repeat time, ve výchozím nastavení se mi to pokaždý "promačklo" 2x); musí se předtim nainstalovat orig. drivery Hauppauge.

    - umí TELETEXT - a to v češtině!! (správný český znaky s diakritikou) - což se mi v orig. aplikaci k HVR-1300 předtim nepodařilo nikdy rozchodit, při prohlížení TTX může běžet televize vedle v malým okýnku

    - měl by umět EPG, zatím jsem nezkoušel (AFAIK to jde jenom přes DVB-T a to zatim nemám k dispozici)

    - široký mošnosti nastavení zoomingu, jaký jsem ještě v žádný aplikaci neviděl (a se svým 16:10 monitorem jsem s tim měl vždycky problémy):
    * různý zoomy, širokoúhlý režimy atd.
    * např. lze televizi 4:3 roztáhnout tak, že je až do stran monitoru 16:10 a je uřizlej trochu horní a dolní okraj (což je pro mě subjektivně nejlepší mód na mým monitoru a ještě žádná aplikace, kterou jsem předtím zkoušel, tohle neuměla)
    * zoomy lze měnit během přehrávání dálkáčem
    * lze mít různý zoomy pro různý podsystémy, tj. TV, DVD, Filmy můžou mít nastavený každej jinej defaultní zoom! (a každý z nich taky může ject přes jiný kodeky - např. InterVideo, ffdshow, DScaler, AC3, ..., a to i zvlášť audio a video)

    - umí 5.1 repro (ale musí se nastavit v preferencích, výchozí je 2.0, neumí detekovat automaticky), měl by umět AC3 i DTS(!)


    Co ještě přesně nevím, je:
    - jestli podporuje HW kodek na kartě (nahrávání jsem sice zkoušel, ale nebyl zatím čas si s tím víc hrát; zátěž procesoru ale byla dost malá, takže se zdá, že HW kodek podporuje; ovšem nahrávalo se mi to do nějakýho divnýho formátu .dvr-ms; lze nastavit kvalitu nahrávání)


    Pak má další funkce HomeTheater, který jdou všechny ovládat hodně dobře dálkáčem:
    - DVD (lze zvolit kodeky, výchozí jazyky audia a titulků, atd.), umí pohyb v menu atd.
    - Music (umí celkem pěkně uspořádávat složky, MP3 tagy, playlisty, ...)
    - Filmy (co mě dostalo, že 2CD filmy na disku zobrazuje jako jeden a umí je napojit automaticky za sebe, umí titulky), umí k nim stahovat info z IMDB!! (přes internet)

    - počasí (zatím jsem nezkoušel, asi umí víc měst najednou, je potřeba připojení k internetu)

    - a další pluginy, nemám zatím všechno vyzkoušený.


    Na můj první i druhej dojem prostě super program, a to open source. Sice jsem zatím už objevil pár drobných problémů (jako občasný problémy s uzavíráním, ale je možný že mám něco někde blbě nastavený, možnosti nastavení jsou opravdu široký), ale nic, co by nějak extrémně vadilo (a tak jako tak pochybuju, že jakejkoliv komerční program je zcela bez chyb).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    qaq qaq je offline
    Nováček Avatar uživatele qaq
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    49

    Tak mam trouble ,stazeno a nainstalovano (puvodne ve verzi 0.2.3, tedka 0.2.2), musim uznat ,ze interface a vyhledavac je HODNE prijemny, scan programu opravdu objevi vsechno, soft vypada jako z 21.stoleti, coz se o tom pribalenem rict neda
    ALE, mam s tim potiz, pri pokusu si prepnout TV do fullscreenu (nebo pri roztazeni okna) se mi pokazde zasekne obraz. Coz cini celou aplikace nepouzitelnou, nevim kde je problem, v tech malych nahledech to jede, rychle prepina, vsechno je super... ale kdyz zkusim okno byt jen trosku zvetsit, tak to jde do kytek... co s tim? Podeziram z problemu svou integr. grafickou kartu... ,ale pak na to zadny lek asi nebude...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Riva Tuner
    Od Jamall v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-08-2009, 12:25
  2. DVB-T tuner
    Od Jiziii v sekci Periferie
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-08-2009, 21:59
  3. tv tuner
    Od Dohnalik v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-12-2008, 22:35
  4. TV tuner
    Od DHride v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-02-2007, 09:57
  5. TV tuner
    Od MartinH v sekci FIC Spectra aneb co Vás zajímá
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-11-2006, 23:32