Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: PC sestava cena/výkon

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    14

    Zdravím...

    Chci kupovat sestavu za rozumnou cenu s co nejlepším výkonem. Aby si na tom dali hrát i nejnovější hry bez "sekání"
    Prozatím mám vybráno tohle:
    Základní komponenty:
    ASUS M2R32-MVP - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000BU8
    AMD Athlon 64 X2 3600+ EE BOX - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000D5Y
    A-Data Vitesta EE 2048MB (kit 2x1GB) 800+ MHz - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000D89
    Sapphire ATI Radeon X1950Pro 256MB DDR3 - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000BEQ
    Seagate Barracuda 7200.10 3.5" 160GB ST3160215AS - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000E1J
    Fortron FSP400-60GLN 400W - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000C5D
    Cooler Master Elite 331 - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000DRY

    Zbytek:
    Arctic-Cooling Arctic Fan 12PWM, 120x120mm - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000COV
    Arctic Silver AS5-3,5G Thermal Compound - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000BC2
    Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...410040000008MV
    Arctic-Cooling Accelero S1 - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000DOV

    Cena celkem: 14 799,-

    Ještě, ale asi počkám tak 2-3 týdny. Co vím tak by AMD mělo zlevňovat procesory teď nějak.
    Budu rád za každý názor na tyto komponenty. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Zakladni deska - dobra (opravdu ale uvazujes o pozdejsi koupi druhe 1950Pro do cross-fire?)
    Procesor - ok, s Brisbane muzes neco navic ziskat i taktovanim
    RAM - mam ty same, jsou fajn
    grafika - porad super pomer cena/vykon
    disk - tak tehle bych nedoporucoval, slabe 2Mb cache, SATA-I, i kdyz to zas tak strasne neni, NCQ vicemene k nicemu, volil bych radeji nejaky typ s 8MB cache nebo i 16MB, napr.:

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4107H1TZ000AIU
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4107H1TZ0007PF
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4107H1TZ000C1Y



    Zdroj- fajn
    Skrin- fajn
    atd. - fajn
    ---

    Mozna bych se zkusil zamyslet i nad nejakou levnou obdobou u Intelu, abys mel nejakeho konkureta, alesestava je to celkem fajn, nedavno jsem jednu takovou stavel pro kamarada, i kdyz ja se vesel do 13000
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    14

    Vidíš, na to jsem se ani pořádně nedíval.
    Takže měním disk na Seagate Barracuda 7200.10 3.5" 160GB ST3160215AS - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4107H1TZ0007PF

    A ještě asi zdroj na Seasonic SS-400ET 400W OEM - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000D24

    Nová cena: 15 167,- Kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    14

    Takže ještě měním větráček na Arctic-Cooling AF12025PWM, 120x120mm ( http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000COS ).
    A ještě CPU chladič na Scythe SCKTN-2000 Katana 2 ( http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000E0D )

    Nová cena: 15 451,- Kč

    EDIT: Ještě dodám, že ze svého nynějšího pc do tohoto budu dávat: Asus DRW-1608P2S ATAPI Retail DualLayer Black a Maxtor 6Y080L0.
    Naposledy upraveno uživatelem gord007: 05-07-2007 v 09:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od gord007 Zobrazit příspěvek
    Vidíš, na to jsem se ani pořádně nedíval.
    Takže měním disk na Seagate Barracuda 7200.10 3.5" 160GB ST3160215AS - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4107H1TZ0007PF

    A ještě asi zdroj na Seasonic SS-400ET 400W OEM - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...41004000000D24

    Nová cena: 15 167,- Kč
    Osobne by som radcsej siel do CPU Athlon X2 3,8 EE, je to lepsia volba ako 3,6 EE a nie je nejak zavratne drahsi, co sa tyka disku, no neviem, ale Seagate disky u mna nevzbudzuju doveru (vychadzam s testou po internete), skor som za Western Digital alebo aj Hitachi disky su celkom vykonne, ale na druhou stranu su Hitachi najhlucnejsie HDD, staci aj na tejto stranke pozriet test 250 GB diskov, osobne by som porovnal aky je rozdiel v cene medzi 8 MB cache a 16 MB cache, teraz som tiez staval jednu zostavu a zakaznik chcel 160 GB disk a za par stoviek naviac mal 250 GB, preto myslim, ze o par stoviek viac mozes mat 250 GB HDD, je to na tebe, ale osobne by som siel do nejakej 250, nebude drahsia viac ako o 400-500 stovak, ale rozdiel v kapacite je neporovnatelny..... Ostatne komponenty sa mi pacia
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    Osobne by som radcsej siel do CPU Athlon X2 3,8 EE, je to lepsia volba ako 3,6 EE a nie je nejak zavratne drahsi, co sa tyka disku, no neviem, ale Seagate disky u mna nevzbudzuju doveru (vychadzam s testou po internete), skor som za Western Digital alebo aj Hitachi disky su celkom vykonne.....
    Jo je mi jasné že 3,8 by bylo lepší než 3,6. To samé, že čím vyšší kapacita tím lepší. Ale vše záleží jak mi vyjdou peníze.
    Původně jsem ani nechtěl kupovat disk a dát tam svůj současný 80GB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od gord007 Zobrazit příspěvek
    Jo je mi jasné že 3,8 by bylo lepší než 3,6. To samé, že čím vyšší kapacita tím lepší. Ale vše záleží jak mi vyjdou peníze.
    Původně jsem ani nechtěl kupovat disk a dát tam svůj současný 80GB.
    No to je jasne, ked sa setri tak na niecom sa musi Ja som len napisal, ze za par korun, sa da zohnat lepsia muzika, ide o to, ci vies zohnat tych dalsich par korun, je to na tebe a v povodnej konfiguracii to nebude zla zostava, takze Ja som napisal, co by som vylepsil...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    na tohle nepotrebujes katanu 2, ale bohate ti postaci freezer 64. grafika je v zakladu otresne hlucna, ale vidim ze mas v planu accelero, takze je to v klidu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    na tohle nepotrebujes katanu 2, ale bohate ti postaci freezer 64. grafika je v zakladu otresne hlucna, ale vidim ze mas v planu accelero, takze je to v klidu...
    aji když budu taktovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od gord007 Zobrazit příspěvek
    aji když budu taktovat?
    No mozno s tou katanou by si sa dostal o 100 MHz vysie, ale myslim, ze to nie je az taky opodstatneny dovod pre kupu drahsie chladica, mozno ak by ten slabsi nestihal uchladit nataktovany CPU, odporucam pobehat nejake testy po nete..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od gord007 Zobrazit příspěvek
    aji když budu taktovat?
    kdyz uz teda, tak kup levnej a dobrej scythe mine, ale katana II me teda moc nechytla.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    14

    Takže už mám tak na 99% vybráno.

    Základní komponenty:
    ASUS M2R32-MVP 2 450,-
    AMD Athlon 64 X2 4000+ EE BOX 1 891,40
    A-Data Vitesta EE 2048MB (kit 2x1GB) 800+ MHz 2 430,40
    Sapphire ATI Radeon X1950Pro 256MB DDR3 3 616,20
    Western Digital Caviar 3.5" 160GB WD1600AAJS 1 391,60
    Seasonic SS-400ET 400W OEM 1 543,50
    Cooler Master Elite 331 980,-

    Zbytek:
    Arctic-Cooling AF12025PWM, 120x120mm 127,40
    Arctic Silver AS5-3,5G Thermal Compound 154,84
    Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM 419,44
    nebo
    Scythe SCKTN-2000 Katana 2 723,24
    Arctic-Cooling Accelero S1 455,70


    Cena celkem 15 765,- Kč (nebo 15 460,- s Freezrem)

    Bohužel teď není Accelero S1, takže počkám až ho budou mít na skladě.
    Myslíte, že to pojede bez problémů? Jo a nebudou mně chybět třeba nějaký kabely? Prostě, aby nenastal nějaký problém při skládání...
    Furt nevím, jak s tím chladičem CPU. Rozhodně nechci BOX. Chci trošku taktovat (trošku víc), ale žádný extrém...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od gord007 Zobrazit příspěvek
    Takže už mám tak na 99% vybráno.
    Myslíte, že to pojede bez problémů? Jo a nebudou mně chybět třeba nějaký kabely? Prostě, aby nenastal nějaký problém při skládání...
    Furt nevím, jak s tím chladičem CPU. Rozhodně nechci BOX. Chci trošku taktovat (trošku víc), ale žádný extrém...
    S kabeli problem nebude, v krabici mas vsetko a ak ti to budu skladat v obchode, tam maju aj tak dostatok nahradnych....
    Na chladice su tu iny odbornici....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    2gord007: KS serie nebo YS disku byly myslim o trochu (2-5dBa) tissi nez serie JS, ale vice mene je to dost podobne

    ps. Sam mam JS serii a (i kdyz mam disk v supliku Zalman) neslysim defacto vubec jeho praci, ani nepocituju zadny rezonance, takze to asi nebude zas az tak horky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. ATI vs Intel? resp. má cenu kupovat i7/i5, sestava dle výkon/cena
    Od meti v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-12-2013, 16:59
  2. Váš názor cena-výkon
    Od Vitezslav2 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 23:19
  3. domácí+pracovní sestava (flexibilita+výkon)/cena
    Od Meda.Beda v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 02-10-2009, 16:02
  4. Nová sestava Intel - poměr cena/výkon
    Od petrb1 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2009, 20:57
  5. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 10-02-2009, 17:01