Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Brum z repro po připojení monitoru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    4

    Ahoj.

    Vyskytla se mi doma zvlášní anomálie... Propojuji zesilovač s notebookem - zvuk je OK. Jakmile však k notebooku připojím monitor, objeví se v reproduktorech nepříjemný "brum". Když odpojím napájecí kabel od monitoru, brum ustane.

    Neúspěšně jsem zkoušel:
    - připojit monitor na jinou zásuvku
    - připojit monitor napřímo bez prodlužovačky
    - jiný napájecí kabel

    Nic nepomáhá.

    Netušíte, jak odstínit to napájení monitoru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    No pokud se ruší navzájem zesilovač a monitor tak vyladit jejich vzdálenost na dostatečnou, popřípadě zkusit vyrobit nějaké ala stínění, monitor má trafo v sobě, nebo na kabelu? Pokud na kabelu, zkusit něčím odstínit to.(Mě jednou toto dělalo přímo trafo od noťasu, nakonec jsem to ale sešteloval jen za pomoci větší vzdálenosti...).
    Pak, ještě ověřit, zda to neruší kabely(tedy ideálně zkusit, zda to dělá i se stíněnými). Pokud je trafo v monitoru a ruší okolí(popřípadě okolí ruší jiná část monitoru) bude se to stínot špatně, monitor asi ničím zakrývat nechceš
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    4

    Vzdálenost je 3 metry, kabel je ještě delší. To, co si myslím, že by mohlo pomoct je nějaký odrušovací filtr do zásuvky, přes který bych monitor zapojil... Nic takového jsem ale nenašel. Mám pocit, že mi to do toho monitoru jde přes zemnící kolík, ale nemám jak to vyzkoušet. Hlavně mi přijde špatný, abych si schválně oduzemnil monitor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    http://www.gme.cz/sitove-odrusovaci-filtry/
    Jinak, nestačí jen zapojit do jiné zásuvky. Ta zásuvka musí být napájena z jiného okruhu. Pokud je rozvod proveden ještě ochranou nulováním (hodně stará instalace), nepomůže zřejmě nic. V každém případě by to chtělo překontrolovat kvalitu el. rozvodů.
    No, a nejlepším filtrem je akumulátor, takže možná by to řešilo i připojení přes online UPS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    zkus vzít kus alobalu(nebo staniolu)tak cca 10x10 cm ,omotej to na kabel od monitoru a stímto alobalem šoupej po kabelu nahoru a dolu dokud ten "brum" nezmizí
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    128

    Zemní smyčka!

    Třeba najít přes co to prochází a vložit oddělovací člen.

    Podle mě se to uzavírá přes audio kablík - vložit oddělovací NF trafo (asi si ho budeš muset udělat).
    Pokud ten zesilovač není aušuš.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pripojeni externiho monitoru na notebook
    Od martina4 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-02-2013, 23:27
  2. připojení repro k PC
    Od uberouno v sekci Audio
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 31-08-2012, 13:34
  3. Pripojeni PC k monitoru a tv.
    Od Lap33 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-09-2011, 01:57
  4. Pripojeni vice monitoru
    Od Amaunetka v sekci Monitory
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 12:08
  5. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-01-2009, 20:13