Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: ADSL?

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    Dobry den, mohol by mi tu niekto pomoct s vyberom modemu/routeru? ide totiz o to,ze moj terajsi ma slabsie wifi a ja by som rad lepsie/drahsie zariadenie, ktore by mohlo mat slnejsi wifi dosah.
    Mam internet od poskytovatela Slovanet, cez klasicku pevnu linku v dome, takze sa chcem hlavne spytat nato, ci musim pozerat pri vybere na ADSL2 modemy - http://www.alza.sk/sietove-prvky/ads...y/18848451.htm , alebo mozem vyberat aj s tychto a bezproblemov mi to pobezi - http://www.alza.sk/sietove-prvky/rou...prod=1959&po=1 , tento co mam doma je totiz ADSL2, dik za nejake informacie
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    40

    Kup si klasickej router ktery zvlada b/g/n a bezi v dualnim modu 2,4 a 5 ghz a ma treba 2 - 3 anteny , to se hodi treba pro rodiny dum . Ten modem co ted mas nechas normalne zapojeny jak je , akorat kabel co ti od nej vede do PC das do Wan portu toho noveho routeru .
    Pokud to chces jen do bytu , 3 nebo 4+1 pak staci i obycejny router za 400,- (sam mam v byte 3 + kk) , napr. TP link b/g/n opet .
    Hodil bych ti i odkazy , bohuzel jsem v praci kde mam znacne omezeny pristup na net .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    uz som sa aj nieco docital o tom a zistil,ze to pobezi ako pises, staci router a prepojit ho so stavajucim modemom ADSL, napriklad tymto...http://www.alza.sk/netgear-wndr4300-n750-d369498.htm, chcel by som ten wifi signal potiahnut aj trochu na dvor, aktualny modem mi dociahne nieco po vonkajsie dvere, tak tento netgear by snad mohol dokazat viac, nie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    40

    Netgear jsou kvalitni routery , uz jsem jich par i nastavoval kamaradum a i uzivatelske rozhrani je pro novacka pochopytelny .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    I kdybys tam napálil něco s 10 anténama, tak to nezaručí lepší signál. Hlavně ne romenův nápad s použitím 5Ghz pásma (5Ghz pásmo má VÝRAZNĚ horší dosah skrz jakékoliv překážky)

    1. Maximální výkon je limitován určitýma standardama (tzn. pokud současný router má max. výkon, tak ti jiný moc nepomůže)
    2. Pokud zesílíš signál routeru, tak je vhodné zapřemýšlet nad tím co k němu připojuješ - je na nic mít na routeru směrové antény s dosahem 50m, když tvůj mobil nedosáhne dál než na 10m a tudíž se stejně nepřipojí.

    Nejlepší rešení pro pokrytí většího prostoru je použití více antén (routerů). Při zapojování 2. routeru použij LAN port místo WAN (ten vůbec nepotřebuješ), vypni DHCP, přiděl mu jinou IP než má první a nastav stejné SSID - tím docílíš toho, že budeš mít doma jednu celistvou síť místo x sítí tvořených x routerama.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    aha, takze takto: mozem kludne kupit router, ktory som postoval, ale namiesto WAN portu pouzijem klasicky jeden zo styroch LAN portov na novom routeri a nastavim tak, ako pises, potom budem vyuzivat ten novy router naplno so vsetkym vsade? nebude nejak obmedzeny stavajucim modem/routerom? myslim tym rychlost a dosah, alebo bude rozumnejsie kupit rovno novy ADSL modem a tento pripadne pouzit na rozsirenie wifi, ak by nestacila?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    V případě, že nastavíš router podle mého návodu, tak bude fungovat jako "wifi switch". Tzn budeš se moct připojit na stávající ADSL router (tam kde dosahuje) + navíc se budeš moci připojit v místech kam umístíš ten nový a se stejným SSID, zabezpečením a heslem nebudeš muset nic nastavovat - zařízení se budou sama přepojovat a kromě kratinkýho výpadku při přepojování to vpodstatě nebude znát (jako by byly stále napojeny přímo přes ADSL modem).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    no a nebude uz potom rozumnejsie kupit rovno nieco taketo ...http://www.alza.sk/netgear-dgn2200mb-d245851.htm a vyzivat ho ako jedno zariadenie so silnjesim dosahom wifi signalu a stavajuci ADSL router pouzit na pripadne rozsirenie wifi?
    Pretoze teraz mam adsl router za nejakych 50e a kupovat na rozsirenie router za 120e mi pride kontraproduktivne, ked uz ma stat take peniaze, tak nech je ten hlavny rozvadzac internetu, nie? ci je to snad jedno?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Noedar Zobrazit příspěvek
    no a nebude uz potom rozumnejsie kupit rovno nieco taketo ...http://www.alza.sk/netgear-dgn2200mb-d245851.htm a vyzivat ho ako jedno zariadenie so silnjesim dosahom wifi signalu a stavajuci ADSL router pouzit na pripadne rozsirenie wifi?
    Pretoze teraz mam adsl router za nejakych 50e a kupovat na rozsirenie router za 120e mi pride kontraproduktivne, ked uz ma stat take peniaze, tak nech je ten hlavny rozvadzac internetu, nie? ci je to snad jedno?
    Pokud současný router funguje, tak mi přijde naprosto irelevantní jestli ho vyměníš, nebo ne. ADSL připojení stejně nedosahuje rychlostí, které by vyžadovaly opravdu kvalitní router.

    Ale samozřejmě je možnost koupit na rozšíření ADSL router a v případě poruchy současného bude fungovat jako záloha (s ADSL nepracuju, takže mě takovýhle věci nenapadnou hned )
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    no jasne mas pravdu, rychlost internetu je obmedzena providerom, nie routerom, (aspon v mojom pripade, realne tak okolo 850kb/s) tak nakoniec zoberiem ten prvy netgear a zapojim, ako si pisal, napadlo ma totiz, ze ak mi skonci viazanost na DSL internet, tak by som presiel mozno na optiku a tam by sa mi hodil tento rychlejsi netgear, ak sa teda nemylim, ale myslim,ze by mal bezne fungovat s optickym internetom...v sietovych veciach sa trochu stracam, tak sa to pytam viac polopate
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    tak mam uz router doma, konkretne tento - http://www.alza.sk/netgear-wndr3700-d178907.htm#recenze ...som ale skor sklamany, dosah ma rovnaky, ako povodny modem, nato,ze by mal mat 8 anten, tak teda nic moc, skoro ziadna zmena, ako to,ze niektory po forach tvrdia,ze ma tento router skvely dosah aj cez steny a podobne? u mna je dosah mizerny
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Noedar Zobrazit příspěvek
    tak mam uz router doma, konkretne tento - http://www.alza.sk/netgear-wndr3700-d178907.htm#recenze ...som ale skor sklamany, dosah ma rovnaky, ako povodny modem, nato,ze by mal mat 8 anten, tak teda nic moc, skoro ziadna zmena, ako to,ze niektory po forach tvrdia,ze ma tento router skvely dosah aj cez steny a podobne? u mna je dosah mizerny
    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    I kdybys tam napálil něco s 10 anténama, tak to nezaručí lepší signál. Hlavně ne romenův nápad s použitím 5Ghz pásma (5Ghz pásmo má VÝRAZNĚ horší dosah skrz jakékoliv překážky)

    1. Maximální výkon je limitován určitýma standardama (tzn. pokud současný router má max. výkon, tak ti jiný moc nepomůže)
    2. Pokud zesílíš signál routeru, tak je vhodné zapřemýšlet nad tím co k němu připojuješ - je na nic mít na routeru směrové antény s dosahem 50m, když tvůj mobil nedosáhne dál než na 10m a tudíž se stejně nepřipojí.
    Jako bych to nepsal Hlavně, žes koupil router s 8 anténáma
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    toto mi vypadlo z hlavy tak ale aspon uz viem,ze si mal pravdu co som skusal mobil a ipod, tak to je podobne, ako zo starym modemom, ale tablet je na tom o nieoc lepsie, ale stale ziadna slava, takze ono tam ten signal aj je, len ho nedokazu tieto spomenute zariadenia spracovat?
    Inak na tu 5Ghz wifi sa da ako pripojit? to mi ziadne zo spominanych zariadeni nevypise pri hladani wifi siete, je to tym,ze nepodporuju tu n-kovu normu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Noedar Zobrazit příspěvek
    co som skusal mobil a ipod, tak to je podobne, ako zo starym modemom, ale tablet je na tom o nieoc lepsie, ale stale ziadna slava, takze ono tam ten signal aj je, len ho nedokazu tieto spomenute zariadenia spracovat?
    Proč ho nepoužiješ v režimu Repeater? Ping se sice zhorší, ale dosah v daném místě prodloužíš.

    Citace Původně odesláno od Noedar Zobrazit příspěvek
    Inak na tu 5Ghz wifi sa da ako pripojit? to mi ziadne zo spominanych zariadeni nevypise pri hladani wifi siete, je to tym,ze nepodporuju tu n-kovu normu?
    5GHz je 802.11a. Aby tuto normu mohlo zařízení použít, musí ji podporovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    no skusim aj en repeater, ked si o tom nieoc precitam a zistim, ako to funguje a tak, ale zaujimalo by ma, ako je mozne, ze mi vypise susedovu siet s dvomi palickami signalu u mna na dvore, kde ja mam sotva jednu a od neho to je podstatne dalej a v ceste je viac prekaziek, ako v mojom pripade, no a to on ma nejaky TP-link za 30e s jednou antentkou a ja vyhodim za Netgear 110e a stale som na tom horsie
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. ADSL QOS
    Od Pakrik v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-01-2012, 22:12
  2. IP u ADSL
    Od Erkil1452 v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-07-2011, 17:47
  3. Aký ADSL ROUTER + USB
    Od adams1983 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-02-2011, 22:25
  4. ADSL modem...
    Od pavel.lib v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-10-2008, 11:54
  5. Tak UPC reaguje na ADSL :)
    Od pas!k v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 17-09-2008, 20:47