Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Přetaktování AMD 1055T + deska + chlazení

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Moje věci:
    Deska: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00000000000WIA
    CPU: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00000000000XQZ
    RAM: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00000000000LY7
    a pak po nějaké době přikoupena nová sada ram, která tedka běží spolu s původním ram dohromady:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...000J00000013CQ
    Chladič CPU:http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K0000000000PSY
    Zdroj skříně: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00000000000P6L
    GPU: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00000000000ZHE
    +jsem si koupil nový ssd disk který teprve budu instalovat ale to myslím při přetaktování cpu nehraje roli.

    Teplotu mám momentálně při vytížení všech 6 jader cpu (renderování grafiky) na cca 40 stupních Celsia a uvažuju o tom že bych si cpu přektoval, protože mezera kam s teplotama jít tam podle mě je.

    Chtěl bych se zeptat jestli je přetaktování s touto mojí sestavou (hlavně deskou) možné, někde na netu jsem četl (ale nevím jestli to byla přímo moje deska), že to moc nedoporučují kupodivu, protože "něco" na desce není chlazeno vůbec a mohlo by to odejít, asi nějaká chip (southbridge, northbridge, už nevím). Je to pravda a jakou jít cestou zvyšovat násobič CPU nebo FSB desky ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    Ta deska je OK, jen by opravdu neskodil chladic napajecich mosfetu (viz obrazek) jsou tam dokonce otvory na uchyceni chladice, ktery asi davali na vyssi model.

    Muzes to resit necim takovym (cena priserna) http://www.alphacool.cz/produkt/Enzo...html?arg1=0125 ale mozna by na to stacily nalepit chladice na RAM http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...html?arg1=0116 ... vejit by se imho mely v pohode
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: board.jpg 
Zobrazení: 117 
Velikost: 883.9 KB 
ID: 28657  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    no právě, já se na tohle zrovna díval... mám tam totiž teplotu cca 80 stupnů Celsia neustále (ale to má většina lidí na netu co jsem se díval) a horký je to dost, takže na přetaktováváni bez chladiče asi muzu celkem zapomenout.

    Když si ale odmyslím problém s VRM/MOSFETEM tak mi nic nebrání k přetaktování jo? Na desce by to mělo jít, nebude mít problém, ostatní komponenty to taky ustojí (poku budu muset zvyšovat FSB), zdroj mám dostatečně výkonný, teploty standardní (lehce nad 40 stupnu celsia CPU) jsou taky v pohodě? Takže jedině vyřešit nějak to chlazení VRM MOSFETU.

    Kam si myslíte že bych se s touhle konfigurací a svým vzduchovým chladičem mohl dostat? standardně můj cpu běží na 2.8 GHZ, co jsem slyšel tak by neměl být problém to zvýšit o celý jeden GHz a možný až k 4 GHz... je to možné

    ---------- Doplněno v 15:04 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:00 ----------

    A ještě mě napadá, to mám chladit jenom ty maličký čipy nebo i jednotlivé větší černé boxy co na sobě mají napsáno R80?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    R80 jsou zapouzdřené cívky. Ty chladit nepotřebují.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    O kolik se tak teoreticky sníží teplota toho mosfetu při použití třeba těchto pasivních chladičů...
    http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...html?arg1=0116

    momentálně mi to ukazuje 80 stupnu celsia pro tyto VRM MOSFET moduly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    R80 jsou zapouzdřené cívky. Ty chladit nepotřebují.
    No já jsem to tedka zkoušel prstem teda jen, ale subjektivně mi ty "R80" přijdou daleko více teplé než samotné chipy na desce, na chipech bych prst udržel, na těch R80 ne (!). je to možné? Není to náhodou tím třeba že se ta teplota chipu nějak vstřebá právě do těch cívek, respektive obalů? Subjektivně, prstem měřeno mi spíše přijde že nepotřebují chladit ty samotné malé čipy na desce, ale spíše opravdu ty černé R80 zapouzdřené cívky, viz ten obrázek:

    http://www.svethardware.cz/forum/att...7&d=1371207325
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    V testech na PCT se můžeš přesvědčit, že cívky opravdu nejsou nejteplejší.

    PS: Kontrolovat prstem, zda tam opravdu je 80°C není nejchytřejší. Tedy pokud nechceš skončit s popáleninami II. až III. stupně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Njn, jenže to není přímo ta moje deska, to ta má jinak a případně může být defektní a to bohužel nic nemění na tom, že ty zapouzdřené cívky prostě horké opravdu dost jsou. Nakonec i na jednom obrázku z jiné desky jde vidět, že i některá ta pouzdra jsou hodně horká při normal teplotě, ne při přetaktování... lze tedy nějak chladit i tyto pouzdra s cívkami?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od roamn Zobrazit příspěvek
    jenže to není přímo ta moje deska
    Obrázky jsou pro ilustraci situace, která na deskách panuje.

    Citace Původně odesláno od roamn Zobrazit příspěvek
    lze tedy nějak chladit i tyto pouzdra s cívkami?
    Pokud odvedeš teplo od MOSFEtů, budou se méně zahřívat i pouzdra cívek. Ty se samy o sobě dobře chladí vzduchem, který na ně proudí. Jen je potřeba mít správně orientovaný chladič procesoru (záleží na jeho typu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    No mě tam právě neproudí žádný vzduch na ty pouzdra cívek, chladiš je větší a větrák má posazený výše, přes pouzdra tedy nic neprofukují, fouká to až (docela dost) nad něma a tento vzduch je míjí, proto se ptám i po chlazení těch pouzder.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,592

    já to řešil přídavným větrákem (fouká mírně zešikma).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    IMHO by stačilo vyrobit kšilt, který bude část vzduchu vycházejícího z chladiče směřovat na cívky.

    Název: CM_TX3_mod.png
Zobrazení: 196
Velikost: 20.8 KB
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Nová deska a paměti kvůli přetaktování ? Chci využít stávající Q9300
    Od noegoncz v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-11-2011, 14:51
  2. Phenom II X6 1055T 95W TDP
    Od Kotty v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-01-2011, 10:58
  3. Socket AM3: X6 - 1055T vs. 1090T
    Od H3w3R v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 18-09-2010, 19:00
  4. i7 860, i5 750, nebo X6 1055T
    Od playman v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 10-06-2010, 20:33