Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Problém s PC - Gigabyte Z77-D3H + i3 3225

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    6

    Mám problém s touto kombinací. PC občas spadne s chybou kernel-power: Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení.Vyzkoušel jsem všechny komponenty vyjma CPU. dělalo to pořád - ruzné disky (jako výchozí mám ssd miniPCI + SSD 2,5", ale zkoušel jsem i klasiku samostatně), grafika integrovaná i PCIe, paměti, zkoušel jsem i jinou zásuvku, jestli nekolísá proud. Akorát ten procesor jsem nezkoušel. Tak jsem poslal desku do reklamace (podezíral jsem napájecí obvody) a poslali mi novou (stejný model). Ale dělá to pořád. Vyzkoušeny různé systémy a restart nastal i v acronisu při klonování disku, takž sw to nebude. Počítač jsem stavěl o Vánocích, od té doby minimálně do března šlapal naprosto spolehlivě. Chyba se začala projevovat během dubna. Myslíte si, že to může být CPU? Bios je v defaultu. Žádne přetaktovaní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Jaké konkrétně k tomu máš paměti? Hlavně teda na jakém pracují napětí?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    6
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    6

    Fakt nikdo neví? Od reklamace se to děje výrazně méně, ale zkrátka stane se to. Jinak paměti jsem testoval i v jiném PC - Dell Optiplex 7010. Běžel na nich celý víkend memtest - bez chyb.
    Naposledy upraveno uživatelem the_miracle: 24-06-2013 v 18:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jaký je zbytek sestavy?

    Paměti se musí testovat tam, kde běží. V každé desce se totiž mohou chovat jinak. Memtest doufám používáš bootovací.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Jaký je zbytek sestavy?

    Paměti se musí testovat tam, kde běží. V každé desce se totiž mohou chovat jinak. Memtest doufám používáš bootovací.
    Pokud na základních taktech někde fungují a jinde ne, je něco špatně. Důvod nekompatibilita v roce 2013 fakt neuznávám. Holt tu desku zas hodím do Alzy a když tak vyměním za jinou značku. Už jsem jednou takhle desku gigabyte reklamoval před x lety, pak jsem ji vyměnil za asus a pohoda. Věřil jsem, že 2x nevstoupím do satejné řeky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Osobně bych jí vyměnil za P8Z77-V LX2
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    6

    uvidíme, třeba to nebude nutne:
    ted jsem koukal, ze v biosu bylo auto detekci nastaveno casovani na 9-9-9-25, pritom pameti jsou 9-10-9-27. tak jsem to rucne nastavil pro oba kanaly. navic jsem mel pameti vw slotech 2 a 4, ale to by snad vadit nemelo. uz jsem je ale hodil do slotu 1 a 3. napeti je 1,5V

    zajimave ale je, ze chyba nevyhodi bsod. proste se to zrestartuje a konec.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Osobně bych jí vyměnil za P8Z77-V LX2
    Ale jinak díky za tip...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s MB Gigabyte P31-S3G
    Od Honza23 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-04-2010, 18:25
  2. GeForce: problem u GF Gigabyte GTX 275
    Od chlumec83 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 18-11-2009, 10:21
  3. Socket 423/478: Problem s GIGABYTE GA-8IPE1000G 4.0
    Od odb v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-04-2009, 09:51
  4. Gigabyte P35 DS3L(s 775) problém s přetaktováním
    Od Bezy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 18:53
  5. Radeony: Gigabyte 3870 - problem
    Od ghostik01 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-02-2008, 10:43