Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: 2x2 GB DDR2 RAM + 2 GB DDR2 RAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    38

    zdravím, na své základní desce:
    http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3013#ov
    mám osazené tyto dva RAM moduly:
    http://pameti.heureka.cz/kingston-ddr2-4gb-2x2gb-hyperx-800mhz-khx6400d2llk2-4g/

    a rád bych tam přidal ještě třetí modul (stejný model jako zbývající dva)
    je to možné, nezkazím tím nic a není to zbytečné ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Pokud máš 32bit systém, tak je to naprostá zbytečnost, protože ten nedokáže naadresovat víc jak ~4GB paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Nějaký důvod k rozšíření operační paměti ? K běžné činnosti 4 GB RAM stačí, zbytek viz. VencaX.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    38

    měl jsem procesor E7400 a pořídíl jsem si Q6600 od tý doby co jsem namontoval čtyřjádro tak je výkon ještě nižší než s předchozím procesorem.
    A jeden z důvodů proč sem si řekl že by to mohlo být je že Q6600 třeba potřebuje víc paměti, jinak mám 64bit systém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    To bude tím, že rozdíl ve výkonu je minimální.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    38

    asi jsi to nepochopil když jsem napsal "nižší"
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Díval jsi se na ten test ? On moc ve prospěch Q6600 není
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    38

    a není to divný ? všichni mají za to že to je lepší procesor
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    E7400 má lepší architekturu, vyšší frekvenci (na cache paměti skoro nezáleží) a dost aplikací pořád neumí využít ani ty 4 jádra. Nedostatek paměti to rozhodně není. Q6600 bude mít výhodu právě v mutithreadových aplikacích... a pokud jde o hry, tak tam tě limituje grafická karta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Nehaň ho, budeš taky záporně ohodnocen
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    [SPOILER=OT]Cože? Tys dostal záporný repuťáky? za co? [/SPOILER]
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    [SPOILER=OT] [/SPOILER]
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    38

    VencaX: takže jsem ten Q6600 koupil poměrně k ničemu, protože právě v aplikacích využívajících více jader mám znatelně nižší výkon ( o 5 - 15 FPS )
    napsal jsem že výkon je nižší než s E7400, on reagoval jako že jsem napsal je jen "nepatrně vyšší" jaky kdyby nebylo důležitý co píšu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    A které aplikace využívající více jader mají FPS? Hry v dost případech dokážou využít maximálně 2 jádra a tam má s lepší architekturou a vyšší frekvencí výhodu E7400. Mimo to jsem nikde nečetl, že by Kevin napsal, že je "nepatrně vyšší", ale že "rozdíl je minimální".

    Jinak ano, Q6600 je v určitých ohledech lepší, např. na renderování grafiky (se softwarem umějícím využít 4 a více jader) se vyplatí. Na hry ti je Q6600 poměrně k ničemu.

    EDIT: Jinak si myslím, že Kevin odpověděl k tématu dostatečně. Ukázal ti test, ve kterém je vidět, jaký je rozdíl mezi těmi procesory a je tam vidět, že na většinu testovaných her je Q6600 mírně horší (kromě Falloutu 3, kde je o hodně horší a Playback scene Far Cry 2, kde je lepší)
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 26-06-2013 v 12:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Mluv konkrétně.

    Na jaké frekvenci procesor provozuješ? Ve kterých aplikacích má oproti předchozímu nižší výkon?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. 2GB DDR2 nebo 3GB DDR2?
    Od Hangman v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-05-2010, 15:54
  2. DDR2: Ram DDR2-667 systém hlásí jako ddr2-533
    Od jindramasa v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 14:01
  3. Paměti: Pamet DDR2 667 a DDR2 800
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-11-2007, 21:47