Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 22 z 22

Téma: 2x2 GB DDR2 RAM + 2 GB DDR2 RAM

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    38

    aha tak teď už mi to dává mnohem větší smysl, to byl přínosný příspěvek.
    jestliže hry využijí max 2 jádra pak je jasná že E7400 vytaktovaný na 3,8 GHz je potáhne lépe
    já procesor potřebuju jen pro dostatečný výkon ve hrách a myslel jsem si že když pořídím q6600 že to bude lepší.
    (q6600 jsem mimo jiné vytaktoval na 3,15 GHz ale stejně zbytečně )
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Ono to není až tak přímočaré, ale většina her využije dvoujádro, některé dnešní už i čtyřjádra, ale tam tě už zase bude brzdit grafická karta (pokud máš v podpisu uvedenou HD7770). Tak jako tak více paměti RAM ti nepomůže.

    EDIT:
    Asi nejlepší řešení bude vrátit tam E7400, zkusit prodat Q6600 za podobnou cenu, za jakou jsi ho koupil a šetřit na novou sestavu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Do téhle sestavy jsi už neměl investovat nic. Kupovat nízko taktované 4jádro ještě navíc starší architektury byl nesmysl, ještě větší hloupost by byla tam teď cpát paměti. Kupovat lepší grafickou kartu taky nedoporučuji, procesor by nestačil, takže by jsi si pomohl jen u některých her, které nevyžadují výkonný procesor.

    Jedinou možností je pořídit komplet nový základ - MB, CPU, RAM, GK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od decent.one Zobrazit příspěvek
    aha tak teď už mi to dává mnohem větší smysl, to byl přínosný příspěvek.
    jestliže hry využijí max 2 jádra pak je jasná že E7400 vytaktovaný na 3,8 GHz je potáhne lépe
    já procesor potřebuju jen pro dostatečný výkon ve hrách a myslel jsem si že když pořídím q6600 že to bude lepší.
    (q6600 jsem mimo jiné vytaktoval na 3,15 GHz ale stejně zbytečně )
    Kdybys to napsal rovnou (že E7400 byl na 3,8Ghz), tak to téma mohlo bejt o stránku kratší

    Q6600 byl první pokus o 4 jádro a je to slepenec s dost nepěknýma nárokama na napájení - nikdy nešel tak pěkně taktovat (a 3,15Ghz pokudvím patří mezi ty lepší výsledky).
    Naposledy upraveno uživatelem DrZelenka: 26-06-2013 v 14:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    38

    co se týče slepence tak jsem chtěl koupit lepší čtyřjádro ale myslel jsem že to už bych byl moc rozmazlenej
    RAMky ani grafárnu tam dávat nebudu
    už jsem plánoval přeinstalovat OS protože jsem si myslel že to je softwarem

    dobrá, teď už je mi to vše jasnější, pokusím se prodat Q6600 a vrátím tam E7400
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    38

    tak jsem tam vrátil E7400 vytaktoval ho na 3,8 GHz a lagy vymyzeli - ohromnej nárust výkonu
    o 7-12 FPS
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    To bylo hned jasný
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. 2GB DDR2 nebo 3GB DDR2?
    Od Hangman v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-05-2010, 15:54
  2. DDR2: Ram DDR2-667 systém hlásí jako ddr2-533
    Od jindramasa v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 14:01
  3. Paměti: Pamet DDR2 667 a DDR2 800
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-11-2007, 21:47