Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Legalizace XP

Dark_Mike (1)|5.7.2007 17:15
Mám takový problém, XP profi mi hlásili že mám nelegální kopii tak sem zakoupil legální. Jenomže instalace co mam na počítači ted už je přizpůsobená k obrazu mému, takže bych moc nerad formátoval. Proto se ptám, jestli musím bezpodmínečně naformátovat a nainstalovat ty koupené xp profi, nebo jen stačí abych v těch co mam ted nainstalované jenom změnil aktivační klíč na ten z koupených xp profi? přestane mě to pak tahat za nervy s tou hláškou o pirátsví?

díky
Jezevec (607)|5.7.2007 17:33
No... udelal bys lepe, kdybys koupil legalizacni verzi, kterou sice uz vetsina distributoru nema, ale i tak se da semtam sehnat, to je pouze stitek s registraim cislem bez media:)... a je a cenu OEM verze.

Jinak ke tvemu dorazu, ano to cos koupil by melo stacit, kdyz to po zadani noveho klice nebude v poradku, a Microsofti lince projde aktivacni postup s tebou jejich tehnik a pripadne pomuze odstranit problemy:)...
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;CS;hotline
Petr S. (1220)|7.7.2007 14:15
Tuto otázku nelze obecně nějak zjednodušit - záleží na konkrétní licenci a produktu. Většinou je třeba program celý přeinstalovat, ale někdy (pokud legální klíč zajistí i legalizaci SW) toto opravdu stačí. Pokud tedy zakoupíš onu legalizační verzi mělo by Ti to stačit.