Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Novy chladic AC Freezer 64 - pomoooc

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    2

    Mam starsiu dosku MS-7030 (MSI K8N Neo Platinum ) zo socketom 754 v ktorom je AMD64 2800+ (1.8Ghz).
    Po dvoch rokoch pouzivania sa mi povodny klasicky box chladic zdal prilis hlucny, tak som si pred par dnami kupil AC Freezer 64 Pro.

    Som vsak sklamany, pretoze ked namontujem tento chladic, SpeedFan mi ukazuje teplotu procesora 36°, ale zatial teplota NB rychlo stupa, a ak sa dostane nad 50°+ tak sa mi zrestartuje masina .
    Ked naspat namontujem stary chladic, tak je vsetko v poriadku. NEROZUMIEM TOMU.
    AC som musel otocit o 90° kvoli rozlozeniu dosky, je tam teraz dost priestoru a malo by to v pohode chladit...

    Akonahle namontujem AC chladic, teplota NB zasa zacne stupat, a som tam, kde som bol.
    Takze zbytocne investovane peniaze, pretoze mam stale stary chladic, a cakam ci mi tu niekto poradi.
    Budem strasne rad za kazdu odpoved.

    DIKY MOC !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    No v prvom rade boxovane CPU tlaci vzduch z vrchu na dol a tym aj ofukuje zakladnu dosku a teda ju chladi, tym ze si tam nainstaloval chladic, ktory fuka tera vzduch bud do skrien a teda celkovy vzduch v skrinke zohrieva a ak nemas dalsi ventilator na vyfukovanie tepleho vzduchu zo skrine, je to problem, druha vec je ze si ho natocil tak, aby fukal smerom von zo skrine a ak tam nemas dalsi ventilator na vytahovanie alias vyfukovanie tepleho vzduchu von zo skrine, tak sa tiez prehrieva vzduch v skrine a nic nechladi okolne komponenty okolo CPU a tym moze aj chladic, PS si si isty ze je to pre soket 754, lebo pre ten su len 2 MB a jedna je z chipsetom od spolocnosti VIA a druhy je nFORCE 4-4x, ale ziadna Platinum....
    Riesenie, ak nemas ziaden ventilator co ti vyfukuje tepli vzduch zo skrine, tak tam nejaky nainstaluj a daj vediet..

    //ice - odstranena zbytecna citace
    Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 07-07-2007 v 17:13
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ten chladič je aj na s754 ja na ňom frčím už pol roka na doske ASUS K8N a na začiatku som s ním nebol až tak spokojný. Čakal som nižšie teploty no neskôr som si dal do bočnej strany skrine 12cm ventilátor a zapojil som ho na 5v. Ten ventilátor veľmi pomohol .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Ten chladič je aj na s754 ...
    Ja som nepisal, ze chladic nieje pre soket 754, ale ze taka doska od MSI zo soketom 754 neexistuje, teda podla ich webovych stranok....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Autor píše že tá doska je staršia a má neaké 2 roky. A ja neverím tomu že MSI vyrobila len 3 zákl. dosky na s754 ako má na svojich stránkach.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Autor píše že tá doska je staršia a má neaké 2 roky. A ja neverím tomu že MSI vyrobila len 3 zákl. dosky na s754 ako má na svojich stránkach.
    No uz som ju nasiel, neviem preco, blbci ju maju v archive....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Milivoj_b
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Ten chladič je aj na s754 ja na ňom frčím už pol roka na doske ASUS K8N a na začiatku som s ním nebol až tak spokojný. Čakal som nižšie teploty no neskôr som si dal do bočnej strany skrine 12cm ventilátor a zapojil som ho na 5v. Ten ventilátor veľmi pomohol .
    Ten větrák na bočnici ti vzduch vytahuje, nebo vhání? Mám Freezera na AM2 a taky jsem tak nějak zklamán, proti boxovému chladiči se nějaké extra ochlazení nekonalo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xSten19
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    386

    Citace Původně odesláno od Milivoj_b Zobrazit příspěvek
    Ten větrák na bočnici ti vzduch vytahuje, nebo vhání? Mám Freezera na AM2 a taky jsem tak nějak zklamán, proti boxovému chladiči se nějaké extra ochlazení nekonalo.
    a nemáš větší ticho já ho mam taky na AM2 a sem spokojenem proti boxu ale musel sem koupit ještě na GRF AC S1 taky supr teĎ dělá největší bordel zdroj a HDD a z boku nedavejte chladiče narušuje to proud vzduchu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od Milivoj_b Zobrazit příspěvek
    Ten větrák na bočnici ti vzduch vytahuje, nebo vhání? Mám Freezera na AM2 a taky jsem tak nějak zklamán, proti boxovému chladiči se nějaké extra ochlazení nekonalo.
    Ten 12cm vetrák mi do bedne vzduch vháňa priamo naň.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Ten 12cm vetrák mi do bedne vzduch vháňa priamo naň.
    A chladi to lepsie, ako ked nan nevhana?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    A chladi to lepsie, ako ked nan nevhana?
    No a ako, ani som nečakal že to bude tak účinné(zo 45°C v záťaži som to schladil 39-40°C) zo svojej skúsenosti viem že chladný vzduch v bedni je základ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele SCUTERJ
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    85

    To máš svatou pravdu,chce to pořádnej fičák , upravil jsem si skříň a bylo to o minimálně 100% lepší
    Jinak mám 120 mm přední,120mm zadní + zdroj. Jinak AC Freezer 64 AM2 ,momentálně jsem na tom tak ,že asi největší kravál dělá zdroj a je to Fortron 450W,musim ho nějak odtlumit protože mi rezonuje ve skříni .
    Naposledy upraveno uživatelem SCUTERJ: 18-08-2007 v 10:08
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od SCUTERJ Zobrazit příspěvek
    To máš svatou pravdu,chce to pořádnej fičák , upravil jsem si skříň a bylo to o minimálně 100% lepší
    Jinak mám 120 mm přední,120mm zadní + zdroj. Jinak AC Freezer 64 AM2 ,momentálně jsem na tom tak ,že asi největší kravál dělá zdroj a je to Fortron 450W,musim ho nějak odtlumit protože mi rezonuje ve skříni .
    muzu se zeptat na teploty? procesoru a tak? .. mam podobnou sestavu .. taky ten chladic na procesoru .. vepredu mi 12cm ofoukava hdd .. takze teplota hdd je na 28-32 stupnich .. procesor je ale na 45 idle .. chtelbych to dostat niz, premyslim ze taky hodim dozadu 12cm .. foukat dovnitr nebo ven?
    na jakych otackach drzis 12cm ventilatory?

    nezkousel nekdo vymenit ten ventilator na freezeru 64 pro? .. ja myslim, ze je dost neucinny, protoze nema bocni vedeni, timpadem moc nedokaze ten vzduch nasmerovat na pasiv .. vymena za nejaky nexus treba, to by mohlo pomoct ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od old_wooden_shoes Zobrazit příspěvek
    muzu se zeptat na teploty? procesoru a tak? .. mam podobnou sestavu .. taky ten chladic na procesoru .. vepredu mi 12cm ofoukava hdd .. takze teplota hdd je na 28-32 stupnich .. procesor je ale na 45 idle .. chtelbych to dostat niz, premyslim ze taky hodim dozadu 12cm .. foukat dovnitr nebo ven?
    na jakych otackach drzis 12cm ventilatory?

    nezkousel nekdo vymenit ten ventilator na freezeru 64 pro? .. ja myslim, ze je dost neucinny, protoze nema bocni vedeni, timpadem moc nedokaze ten vzduch nasmerovat na pasiv .. vymena za nejaky nexus treba, to by mohlo pomoct ne?
    Ten 12cm do zadu určite daj nech ti ten teplý vzduch zo skrinky vytiahne. Ja si myslím že ten 92mm ventilátor od AC nieje najhorší, keď ho zreguluješ na tých 1200ot. ho nepočuť a na schladenie to stačí
    ja osovne by som ho nemenil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Ten 12cm do zadu určite daj nech ti ten teplý vzduch zo skrinky vytiahne. Ja si myslím že ten 92mm ventilátor od AC nieje najhorší, keď ho zreguluješ na tých 1200ot. ho nepočuť a na schladenie to stačí
    ja osovne by som ho nemenil.
    oki, jen jsem nevedel jestli neni lepsi vhanet dovnitr studeny vzduch zezadu. samozrejme vsechny diry zbytecne se ted chystam zalepit necim, cimkoliv
    no, me se ten 92mm od AC nelibi tim, ze nema po bocich "oramovani" .. jen nejaky "drat" .. a kdyz dam ruku nad pasiv tak nic necitim, vubec ho neprefoukne .. kolik muzu u x2 4400+ mit teplotu, teda kolik je tak prijatelnych, beznych stupnu u takoveho procesoru?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: GF MSI 6600GT 128 DIAMOND, novy chladic
    Od Hulbon v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-01-2010, 23:08
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-01-2008, 00:52
  3. Pomoooc s ASUS M2NPV MX prosim
    Od vcelka v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-09-2006, 17:40