Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Potřeboval bych poradit s formátováním druhého disku v PC.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    9

    Zdravim, můj problém spočívá s formátováním a spojením disku opět v jeden celek. V počítači mám HDD na kterém mi běžel WIN7 a byl rozdělený na dvě respektivě tři části. Já ho rozdělil na polovinu 500/500 GB a operační systém si ještě vytvořit 100MB rezervu systému. Vše fungovalo a nebyl problém. Pak jsem si dokoupil 250 GB SSD připojil a nainstaloval na něj WIN7. Teď mi systém běží na tomto disku a já si zálohoval některé data z předešlého HDD a disk chtěl spojit v jeden celek a naformátovat. Bohužel se mi to nedaří a nevim jak na to. Pokud otevřu správu disků a chci jakkoliv manipulovat s částí disku na kterém byl dříve OS počítač mi hlásí, že disk je používán a pokud chci provádět nějaké operace s ním musím ho nejprve odpojit od používaných procesů. Nevim co by ten disk mohlo používat a kde to případně najít a odpojit. Dostal jsem nápad a vložil instalační CD a disk naformátoval na začátku instalace a to se povedlo tedy do doby než jsem spustil systém. Teďka mi oddíl na kterém byl dříve WIN už ve správci disků nedává skoro žádný možnosti výběru jedině zmenšit a rozšířit svazek. Zmenšit už není kam momentálně má velikost 11GB a zvětšit nejde z důvodů, že nesousedí vedle vybraných svazků.
    No prostě na disku mám 100MB-nepřiřazeno/ 11GB-NTFS(nejde s ním cokoliv dělat)/ 920GB-nepřiřazeno/ 1MB-samovolně vytvořen/ 2MB-samovolně vytvořen. Samý guláš a nevim co stím poradí mi prosím někdo jak udělat disk zase poslušným??? Předem děkuji za různé návrhy a řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Na disku se musí odebrat všechny oddíly, potom udělat jeden oddíl na celý disk a naformátovat. Mělo by to jít ve správci disků.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    Sežeň si někde na netu program- Acronis Disk Director 11 Home- je to v češtině. Nainstaluj ho a otevři položku nástroje- tvorba zaváděcích médii Acronis a vytvoř si CD nebo Flešku. Restartuj Pc a nábótuj Acronis. Je k tomu i nápověda v cs jazyku. Jinak můžeš vytvořit čtyři primární oddíly, nebo tři primární a jeden rozšířený a v něm můžeš mít kolik chceš podrozšířených oddílů(logické).
    PS. pokud nechceš aby se při instalaci win. vytvářel 100MB oddíl, musíš si disk před instalací rozdělit Acronisem a win instalovat do určeného oddílu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    9

    Děkuji za vskutku brilantní řešení, jenom mám takový jeden už zmiňovaný problém pomocí správy disků to bohužel nejde. Absolutně nemohu manipulovat s oddílem na kterém byl dříve nainstalován OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    9

    Já se nesnažím nainstalovat na ten disk WIN jen ho chci sformátovat do původního stavu. Psal jsem, že s oddílem kde byl dříve OS nejde manipulovat. Těď zkouším LowLevelFormat tak jsem zvědav co to s ním udělá, momentálně jede a na každém novém řádku mi hlásí "Format Error occurred at offset 189,834,133,504: 5". Na disku mi vznikli samovolně dva 1 a 2 MB oddíly, které se nadají nikam přiřadit a už vůbec né s nimi manipulovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Možná pomůže Hirens boot cd. Jsou tam mimo jiné nástroje na HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    9

    Díky za rady už jsem to vyřešil LLFormat a funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Potřeboval bych poradit.
    Od Finker v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-01-2013, 23:33
  2. Potřeboval bych poradit nejspíš od elektrikáře...Čip
    Od Darkhunter v sekci Volná témata
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-09-2012, 12:52
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-11-2011, 12:50
  4. potřeboval bych poradit.
    Od DGstores v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 19-08-2008, 13:21
  5. Potřeboval bych poradit s update biost
    Od Honzaaa v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-02-2007, 15:16