Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s HDD

Agnus (2)|10.7.2013 07:49
Mám problém s HDD WD 2TB, kde používám W8. OS přestal z tohoto disku nabíhat, a tak jsem pro spuštění použil jiný disk s W8. HDD 2TB jsem nakonec musel odpojit (zapojen přes SATA), protože bránil spuštění OS z náhradního disku. V BIOSu je však disk 2 TB detekován. Problémový disk jsem nakonec připojil k PC přes USB a externí napájení. Po naběhnutí systému z náhradního disku má disk 2 TB tendenci naběhnout, ikony disku (je rozdělen na dva oddíly) se na krátkou dobu objeví, ale po chvíli zmizí. A stále dokola.
hugostieglitz (907)|10.7.2013 23:00
zapoj do sata ten 2Tb disk a zapni pc-najed do biosu a najdi v něm položku ve které přepneš režim z IDE na AHCI a přeinstaluj w8 včetně formátování obou oddílů,pokud je tam i další cca 100mb oddíl tak tan klidně smaž(win. si ho při instalaci vytvoří znovu)
po nainstalování (včetně všech ovladačů jak desky tak grafiky a zvukovky atd.) vypni pc a nyní můžeš zapojit i ten druhý hdd(pokud chceš) a následně ho též pro jistotu zformátuj

pokud máš nějaká data která jsou důležitá tak si je před začátkem výše popsané operace zazálohuj,formátování hdd vše smaže !!!