Problém s HDD
Mám problém s HDD WD 2TB, kde používám W8. OS přestal z tohoto disku nabíhat, a tak jsem pro spuštění použil jiný disk s W8. HDD 2TB jsem nakonec musel odpojit (zapojen přes SATA), protože bránil spuštění OS z náhradního disku. V BIOSu je však disk 2 TB detekován. Problémový disk jsem nakonec připojil k PC přes USB a externí napájení. Po naběhnutí systému z náhradního disku má disk 2 TB tendenci naběhnout, ikony disku (je rozdělen na dva oddíly) se na krátkou dobu objeví, ale po chvíli zmizí. A stále dokola.
zapoj do sata ten 2Tb disk a zapni pc-najed do biosu a najdi v něm položku ve které přepneš režim z IDE na AHCI a přeinstaluj w8 včetně formátování obou oddílů,pokud je tam i další cca 100mb oddíl tak tan klidně smaž(win. si ho při instalaci vytvoří znovu)
po nainstalování (včetně všech ovladačů jak desky tak grafiky a zvukovky atd.) vypni pc a nyní můžeš zapojit i ten druhý hdd(pokud chceš) a následně ho též pro jistotu zformátuj
pokud máš nějaká data která jsou důležitá tak si je před začátkem výše popsané operace zazálohuj,formátování hdd vše smaže !!!
po nainstalování (včetně všech ovladačů jak desky tak grafiky a zvukovky atd.) vypni pc a nyní můžeš zapojit i ten druhý hdd(pokud chceš) a následně ho též pro jistotu zformátuj
pokud máš nějaká data která jsou důležitá tak si je před začátkem výše popsané operace zazálohuj,formátování hdd vše smaže !!!