Prestigio Multipad PMP5570C DUO
Dobrý den,
mám problém s tabletem Prestigio Multipad PMP5570C DUO. Malá dcera sousedky, jíž tablet patří, si omylem zadala odemykací gesto, které samozřejmě zapomněla. Do tabletu se tudíž nedá dostat, sice tam píše že pro odemknutí se má zadat google email a heslo, to jsem ale zkoušel ale stále to píše neplatný uživatel nebo špatné heslo. Přitom jsem si heslo nechal i přes PC resetovat a změnil jsem ho, a na PC se na ten účet normálně přihlásím.
Chtěl jsem zkusit reset do továrního nastavení, ten se ale, podle toho co jsem vyčetl z manuálu, provádí až z přístroje, kam já se nedostanu.
Prosím tedy o radu.
Velice děkuji.
Jan Hrubý.
mám problém s tabletem Prestigio Multipad PMP5570C DUO. Malá dcera sousedky, jíž tablet patří, si omylem zadala odemykací gesto, které samozřejmě zapomněla. Do tabletu se tudíž nedá dostat, sice tam píše že pro odemknutí se má zadat google email a heslo, to jsem ale zkoušel ale stále to píše neplatný uživatel nebo špatné heslo. Přitom jsem si heslo nechal i přes PC resetovat a změnil jsem ho, a na PC se na ten účet normálně přihlásím.
Chtěl jsem zkusit reset do továrního nastavení, ten se ale, podle toho co jsem vyčetl z manuálu, provádí až z přístroje, kam já se nedostanu.
Prosím tedy o radu.
Velice děkuji.
Jan Hrubý.
[QUOTE=Johny86;536921]... pro odemknutí se má zadat google email a heslo, to jsem ale zkoušel ale stále to píše neplatný uživatel nebo špatné heslo. [/QUOTE]
Zadala tam uživatelka vlastní gmail účet? Pokud ano, asi to chce ověření přes její gmail účet (nějak nemůžu vyčíst, jestli jste zkoušel vaše nebo její přihlašovací údaje). Jinak pro tento způsob odemčení to chce být na zařízení připojen k internetu, jinak nefunguje.
Zadala tam uživatelka vlastní gmail účet? Pokud ano, asi to chce ověření přes její gmail účet (nějak nemůžu vyčíst, jestli jste zkoušel vaše nebo její přihlašovací údaje). Jinak pro tento způsob odemčení to chce být na zařízení připojen k internetu, jinak nefunguje.
No zkoušel jsem to několikrát, dával jsem její gmail účet i seznam účet a dokonce i další přidružený gmail účet k tomu prvnímu, nic nešlo, a vážně nevím, jak můžu zjistit ze té odemykací obrazovky zda jsem připojen s Wifi. Ale už jsem na internetu našel nějaký návod, jak by se dalo, pomocí tlačítek pro ovládání hlasitosti a tlačítka pro zapínání tabletu, dostat do nouzového režimu, ze kterého by se měl dát provést hard reset, tak to zkusím. Díky moc za rady.
[QUOTE=VencaX;536947]Zadala tam uživatelka vlastní gmail účet? Pokud ano, asi to chce ověření přes její gmail účet (nějak nemůžu vyčíst, jestli jste zkoušel vaše nebo její přihlašovací údaje). Jinak pro tento způsob odemčení to chce být na zařízení připojen k internetu, jinak nefunguje.[/QUOTE]
[QUOTE=VencaX;536947]Zadala tam uživatelka vlastní gmail účet? Pokud ano, asi to chce ověření přes její gmail účet (nějak nemůžu vyčíst, jestli jste zkoušel vaše nebo její přihlašovací údaje). Jinak pro tento způsob odemčení to chce být na zařízení připojen k internetu, jinak nefunguje.[/QUOTE]
Nejsem si přesně jistý, jak na daném tabletu vypadá obrazovka s "gestem", ale měl by být vidět nějaký statusbar, nebo nějaká lišta, kde jsou zobrazené sítě. Samozřejmě pokud není WiFi zapnutý, tak se tablet nepřipojí (a samozřejmě se nezobrazí ani ikona připojení), každopádně jsem to zkoušel na svém telefonu a opravdu se bez připojení k internetu se přihlášení neprovede (kontroluje se online, jestli se přihlašuje vlastník zařízení).
[QUOTE=VencaX;536981]... každopádně jsem to zkoušel na svém telefonu a opravdu se bez připojení k internetu se přihlášení neprovede (kontroluje se online, jestli se přihlašuje vlastník zařízení).[/QUOTE]
Což je více jak logické. Buď musí být aktivní wifi či jiný datový přenos, jinak kontrola účtu nemůže přeci proběhnout. Navíc je v dalším kroku přes gúčet zařízení synchronizováno.
Což je více jak logické. Buď musí být aktivní wifi či jiný datový přenos, jinak kontrola účtu nemůže přeci proběhnout. Navíc je v dalším kroku přes gúčet zařízení synchronizováno.
No, ono by to teoreticky mohlo fungovat s vnitřním ověřením v zařízení, protože zařízení je přece spárované s google účtem a mělo by si pamatovat login + heslo... bohužel je ale problém při zapnutém gestu zapnout wifi nebo datový přenos (nebo aspoň v mém telefonu to není možné) a tím zpřístupnit tuto možnost.
[QUOTE=VencaX;536987]No, ono by to teoreticky mohlo fungovat s vnitřním ověřením v zařízení, protože zařízení je přece spárované s google účtem a mělo by si pamatovat login + heslo... bohužel je ale problém při zapnutém gestu zapnout wifi nebo datový přenos (nebo aspoň v mém telefonu to není možné) a tím zpřístupnit tuto možnost.[/QUOTE]
Ověření probíhá online. Lze to naprosto jednoduše ověřit a to aktivováním dvoufázového ověření. Než-li budeš moci pokračovat, musíš zadat bezpečnostní kód zaslaný v sms zprávě. Důvodem online verifikace je bezpečnost, neboť dochází ke kompletní záloze dat na gúčet.
V běžném stavu wifi nelze zapnout, po wipe data/factory zařízení a následném restartu je wifi automaticky zapnuta.
Ověření probíhá online. Lze to naprosto jednoduše ověřit a to aktivováním dvoufázového ověření. Než-li budeš moci pokračovat, musíš zadat bezpečnostní kód zaslaný v sms zprávě. Důvodem online verifikace je bezpečnost, neboť dochází ke kompletní záloze dat na gúčet.
V běžném stavu wifi nelze zapnout, po wipe data/factory zařízení a následném restartu je wifi automaticky zapnuta.
To samozřejmě ano, jde o bezpečnost. Tak jako tak je ale průser, když zapomeneš gesto a nemáš zapnutou wifi nebo data, protože pak jsou ti přihlašovací údaje k ničemu. Ty zařízení by měly mít možnost aspoň z tohohle modu zapnout wifi, aby se mohly připojit ke "známé síti" a uživatel se mohl přihlásit.
To je hezké, ale po wipe data/factory už wifi zapnutou nepotřebuju :D
To je hezké, ale po wipe data/factory už wifi zapnutou nepotřebuju :D
[QUOTE=VencaX;536996]To je hezké, ale po wipe data/factory už wifi zapnutou nepotřebuju :D[/QUOTE]
Po wipe data/factory dojde k vymazání uživatelských nastavení a uvedení přístroje do stavu po továrním resetu. Uživatelská data na /sdcard zůstanou nedotčena. Při správném nastavení zálohování jsou po znovupřipojení zařízení k účtu automaticky obnoveny všechny nainstalované aplikace, pouze je potřeba zařízení znovu nastavit podle požadovaných preferencí ;)
Po wipe data/factory dojde k vymazání uživatelských nastavení a uvedení přístroje do stavu po továrním resetu. Uživatelská data na /sdcard zůstanou nedotčena. Při správném nastavení zálohování jsou po znovupřipojení zařízení k účtu automaticky obnoveny všechny nainstalované aplikace, pouze je potřeba zařízení znovu nastavit podle požadovaných preferencí ;)
To samozřejmě ano, musíš ale zařízení nastavit, takže wifi není potřeba (dokud nebudu stahovat data/aplikace z účtu) ;)
Ale musíš nejdřív zadat údaje k wifi, ke které se má připojit telefon. Pokud údaje nevíš nebo poblíž žádné wifi nejsi, tak je ti zapnutá wifi k ničemu, tudíž k synchronizaci stejně nedojde... můžeš k tomu potřebovat třeba i další nastavení, jako certifikát a pak se sekneš pokud ho musíš někde stáhnout.
Dobrý video ;)
Dobrý video ;)